domykają lukę na kasowym i jazda w góręhomar pisze:Nowy500 pisze:sp chyba za chwile sie rozleci
a jakby zleciał to zamiast coś na kształt ORGRa będzie RGR próbowany ..
DayTrading: Wtorek 29.07.2014
- krzychu3_1989
- Pasjonat
Re: DayTrading: Wtorek 29.07.2014
zazwyczaj za 1ym razem się odbijają, zobaczymy czy za drugim trzasną...homar pisze:taaaa wszędzie wisi na oporach... i albo zawróci grzecznie, albo zawróci niegrzecznie (po fałszywce i wycięciu SL i oczekujących) albo przejdzie fest... a potem dopiero retest. Prawdopodobnie przed jutro i NFP szaleństw nie będzie ale zawsze mogą to szyć grubymi nićmi heheDavidFx pisze:dolar sie ladnie umacnia na parkach widzicie
moze tak cos byc, wychodze z skrzychu3_1989 pisze:domykają lukę na kasowym i jazda w góręhomar pisze:Nowy500 pisze:sp chyba za chwile sie rozleci
a jakby zleciał to zamiast coś na kształt ORGRa będzie RGR próbowany ..
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie dokąd może dojść cena, zanim RSI osiągnie jakąś wartość?
Chodzi mi o sytuację, w której widzę jakąś dywergencję, powiedzmy kurs spada, RSI rośnie i chciałbym sobie na wykresie myszą zaznaczyć zasięg następnej, hipotetycznej świeczki i zobaczyć, czy gdyby kurs tam doszedł, to RSI nadal będzie w trendzie wzrostowym.
Chodzi mi o sytuację, w której widzę jakąś dywergencję, powiedzmy kurs spada, RSI rośnie i chciałbym sobie na wykresie myszą zaznaczyć zasięg następnej, hipotetycznej świeczki i zobaczyć, czy gdyby kurs tam doszedł, to RSI nadal będzie w trendzie wzrostowym.
A co to się stało, że dolar tak się wzmocnił, a złoto spadło o 15 $ ?
-----
Aaa, zerknęłam do kalendarza. Consumer confidence ;-).
-----
Aaa, zerknęłam do kalendarza. Consumer confidence ;-).
Ostatnio zmieniony 29 lip 2014, 16:07 przez melpomena, łącznie zmieniany 1 raz.
nie da się tego zrobić, przynajmniej nie z dużą dokładnością.laranja pisze:Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie dokąd może dojść cena, zanim RSI osiągnie jakąś wartość?
Swing
fx to nie tropikalna wyspa na której spełniają się marzeniahighend pisze:ciekawe co teraz z edwardem bo go już nie mam. pewnie poleci teraz UP
ja już go nie tykam. To dlatego 90% ludzi przegrywa na forexie bo pokazują im edwarda jako "najpopularniejszego" itp..
A prawda jest taka (i wielu tu na forum się pewnie zgodzi ze mną), że lepiej tego g...a nie tykać. Ja już nie tknę
Zostawiam surowce licząc, że urosną i odrobią siebie samychi za edwarda i nawet jeszcze więcej. Mogę czekać i pół roku i rok jeśli będzie trzeba. Luzik

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
f dax niech puknie 9700 9750 tam may opory
a SP600 S 1980 futy
a SP600 S 1980 futy
koks pisze:nie da się tego zrobić, przynajmniej nie z dużą dokładnością.laranja pisze:Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie dokąd może dojść cena, zanim RSI osiągnie jakąś wartość?
mysle ze mozesz tylko musialbys sie zaglebic w formule wyliczania rsi np dla 14 swiec wstecz, ostatni odczyt rsi bedzie twoim "x" a zamiast wyniku dla rsi ktory prubujecz obliczyc podstawiasz na wartosc rsi rowna poprzedzajacej swiecy badz mniejsza/wieksza o ilestam powiedzmy 0.1. przeksztalcasz rownanie i otrzymujesz x, reszte danych przeciez masz

edit. sory twoim "x" bedzie cena a za to podstawiasz wartosc rsi jako znana, czyli rsi dla najmlodszej swieczki powiedzmy +/- 0.1 dla swiecy n-1 (n najmlodsza swieca, n-14 najstarsza)
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Mhm, miałem nadzieję, że ktoś już wymyślił takie narzędzie
, ale w takim razie sprawdzę wzór, dzięki.