DayTrading: Wtorek 29.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 30 lip 2014, 00:00

Wzrost
8
47%
Bez zmian
5
29%
Spadek
4
24%

Liczba głosów: 17

Awatar użytkownika
freakout
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Wtorek 29.07.2014

Nieprzeczytany post autor: freakout »

co do Pana Rogalskiego to lubię go słuchać (patrz portal "Bankier"), ale jego analizy i "rekomendacje" rzadko kiedy się sprawdzają :) jak poleca grać w jakimś kierunku to z miejsca lepiej otworzyć przeciwstawną pozycję :d

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

DavidFx pisze:Rogalski nie handluje on tylko kreuje analizy to jego praca :)
No właśnie. Po to żeby ktoś inny mógł je sprzedać takim baranom jak my. Każdy sukces opiewany jest szeroko pojętą promocja i reklama a każda wtopa umiejętnie tłumaczona innymi możliwościami które także były omawiane. To jest proste i ma wyglądać w naszych oczach jak produkt na którym da się zarobić. I nie ma to nic wspólnego z czystym tradingiem.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Seryjny Morderca pisze:
DavidFx pisze:Rogalski nie handluje on tylko kreuje analizy to jego praca :)
No właśnie. Po to żeby ktoś inny mógł je sprzedać takim baranom jak my. Każdy sukces opiewany jest szeroko pojętą promocja i reklama a każda wtopa umiejętnie tłumaczona innymi możliwościami które także były omawiane. To jest proste i ma wyglądać w naszych oczach jak produkt na którym da się zarobić. I nie ma to nic wspólnego z czystym tradingiem.

ale mnie Rogalski w ogóle nie obchodzi...
przypominam że napisałem jedynie iż nie interesuje mnie jego wskaźnik bossausd bo do okreslania zmian wartosci dolara wiekszosc wykorzystuje DXY - i tyle :)
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

sp chyba za chwile sie rozleci ;)
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
dziad
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dziad »

Seryjny Morderca pisze:@ciapul - układanie prognoz średnioterminowych czy długoterminowych to jest cala machina związana z marketingiem, promocja i milionem możliwości. Nazwisko Rogalski to nie jest tylko Rogalski ale cały sztab zajmujący się każda opcja począwszy od marketingu, reklamy a skończywszy na kreskach. To jest tak zrobione żebyś ty myślał ze oni maja racje po to żeby tacy jak ty kupowali produkt przez nich wypromowany. Tak samo działają wszystkie inne instytucje począwszy od am, xtb i reszta... To co Rogalski i jego kolesie publikują ma się nijak to ich rzeczywistego portfela ktorego pewnie nawet część z nich nie ma w ogóle.
...
Na jednym ze szkoleń zapytałem wprost M. Rogalskiego czy przy swojej znajomości rynków zarabia jako inwestor i trader. Odpowiedział tak raczej ogólnie , że nie utrzymuje się z inwestowania i tradingu.
Takie pytania zadawałem wielokrotnie różnym osobom , przeważnie analom lub prowadzącym szkolenia i nie spotkałem takiego dla którego trading byłby jedynym źródłem utrzymania. Zwłaszcza wśród analityków to większość jest traderów-ornitologów (wiedzą wszystko o ptakach ale latać nie umieją) pzdr d.....
Ostatnio zmieniony 29 lip 2014, 15:39 przez dziad, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielkie pieniądze robi się na małych pozycjach!
...................................................... Vic Sperandeo

elusia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: elusia »

jeśli tylko ogłoszą sankcie to i dax poleci w dół :D

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

Nowy500 pisze:sp chyba za chwile sie rozleci ;)
widząc korelację SP500 z USD to nawet fajnie by było... może edek wszedłby chociaż na 40 a kabel na 70... tam zamknę połowę z Lek branych na dole... zakładam że to straszenie i będzie konsola do jutra po południu... mogę się mylić ;)

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

ciekawe co teraz z edwardem bo go już nie mam. pewnie poleci teraz UP ;)

ja już go nie tykam. To dlatego 90% ludzi przegrywa na forexie bo pokazują im edwarda jako "najpopularniejszego" itp..
A prawda jest taka (i wielu tu na forum się pewnie zgodzi ze mną), że lepiej tego g...a nie tykać. Ja już nie tknę ;)

Zostawiam surowce licząc, że urosną i odrobią siebie samych ;) i za edwarda i nawet jeszcze więcej. Mogę czekać i pół roku i rok jeśli będzie trzeba. Luzik :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

Nowy500 pisze:sp chyba za chwile sie rozleci ;)

a jakby zleciał to zamiast coś na kształt ORGRa będzie RGR próbowany ..

Awatar użytkownika
robin2003
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: robin2003 »

Nowy500 pisze:co sądzicie o EU? dotrze do 1.3380? (moj ulubiony poziom :D) potencjał niby jest
Jeżeli zechcą zamknąć luke z 15.09.2013 to nawet 1.3310 ;)
Na razie oparli sie na maksimach z 19.06 i 21.08.2013 roku, wielokrotnie przebitych zresztą

Zablokowany