pewnie znajdziesz takie cos, dla programisty to nie bedzie chyba jakies wyzwanie, moze w tamtym dziale zapytaj. pozdrawiamlaranja pisze:Mhm, miałem nadzieję, że ktoś już wymyślił takie narzędzie, ale w takim razie sprawdzę wzór, dzięki.
DayTrading: Wtorek 29.07.2014
Re: DayTrading: Wtorek 29.07.2014
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
Najprościej to w narzędzia/centrum historii w metatraderze dopisz sobie ile chcesz świeczek do jakiego chcesz interwału, tylko potem usuń lub odśwież wykres (i nie wiem czy nie musisz tego z robić w trybie offline, ale chyba nie, nie chce sobie psuć wykresu żeby sprawdzać)laranja pisze:Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie dokąd może dojść cena, zanim RSI osiągnie jakąś wartość?
Chodzi mi o sytuację, w której widzę jakąś dywergencję, powiedzmy kurs spada, RSI rośnie i chciałbym sobie na wykresie myszą zaznaczyć zasięg następnej, hipotetycznej świeczki i zobaczyć, czy gdyby kurs tam doszedł, to RSI nadal będzie w trendzie wzrostowym.
-
- Pasjonat
Mowilem ci tydzien temu i drugi raz w piatek zwbyc wychodzil z edka bo sie dopiero rozkrecahighend pisze:ciekawe co teraz z edwardem bo go już nie mam. pewnie poleci teraz UP
ja już go nie tykam. To dlatego 90% ludzi przegrywa na forexie bo pokazują im edwarda jako "najpopularniejszego" itp..
A prawda jest taka (i wielu tu na forum się pewnie zgodzi ze mną), że lepiej tego g...a nie tykać. Ja już nie tknę
Zostawiam surowce licząc, że urosną i odrobią siebie samychi za edwarda i nawet jeszcze więcej. Mogę czekać i pół roku i rok jeśli będzie trzeba. Luzik

Nie trzymaj stratnych pozycji !!!!!!!!!!!!!!
Ehhhh, uparty jak osiol

z braku laku bossausd nie jest taki zły, przynajmniej USD zawraca w przewidywalnych miejscach, jaka korzyść dodana jest z DXY skoro go nie ma w platformie której ktoś używa?Ciapul pisze: ale mnie Rogalski w ogóle nie obchodzi...
przypominam że napisałem jedynie iż nie interesuje mnie jego wskaźnik bossausd bo do okreslania zmian wartosci dolara wiekszosc wykorzystuje DXY - i tyle
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
RSI porusza sie w stalym przedziale (cena nie), w tym samym odcinku czasu swiece moga zrobic 20 jak i 200 pipsow ruchu. Innymi slowami, nie ma takiego czegos :]laranja pisze:Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie dokąd może dojść cena, zanim RSI osiągnie jakąś wartość?
Chodzi mi o sytuację, w której widzę jakąś dywergencję, powiedzmy kurs spada, RSI rośnie i chciałbym sobie na wykresie myszą zaznaczyć zasięg następnej, hipotetycznej świeczki i zobaczyć, czy gdyby kurs tam doszedł, to RSI nadal będzie w trendzie wzrostowym.
koks pisze:nie da się tego zrobić, przynajmniej nie z dużą dokładnością.laranja pisze:Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie dokąd może dojść cena, zanim RSI osiągnie jakąś wartość?
tylko falowo obliczac i reagowac bo jesli idzie impuls to poleca 80- 100 pipsa i RSi dopiero bedzie na 80 90 % a jesl idzie jakas moznolna wspinaczka jakto RSI moze osignac 80 90 przy 50 pipsach tak patrzac na mnejsz interwal 1 h 4 h
dopisać w centrum historii świeczkę i zmieniać jej wielkość aż się trafiNowy123 pisze:
tylko falowo obliczac i reagowac bo jesli idzie impuls to poleca 80- 100 pipsa i RSi dopiero bedzie na 80 90 % a jesl idzie jakas moznolna wspinaczka jakto RSI moze osignac 80 90 przy 50 pipsach tak patrzac na mnejsz interwal 1 h 4 h
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, chodziło mi właśnie o coś takiego, jak napisał robin.
Zdaję sobie sprawę z tego, że RSI zależy od czasu, tzn. inaczej się zachowa, jak ruch będzie szybki, inaczej jak wolny, więc to takie sprawdzanie pi razy drzwi, ale chyba czasem może być przydatne.
Zdaję sobie sprawę z tego, że RSI zależy od czasu, tzn. inaczej się zachowa, jak ruch będzie szybki, inaczej jak wolny, więc to takie sprawdzanie pi razy drzwi, ale chyba czasem może być przydatne.
blesS pisze:RSI porusza sie w stalym przedziale (cena nie), w tym samym odcinku czasu swiece moga zrobic 20 jak i 200 pipsow ruchu. Innymi slowami, nie ma takiego czegos :]laranja pisze:Czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie dokąd może dojść cena, zanim RSI osiągnie jakąś wartość?
dokladne jak w/w
RSI to szukac dywerygencji mozna polecam DTOSC RATIOMACD AO falki i fibo plus zygzaki AB= CD oczywiscie wsprac i opory;)
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/kraje-u ... osji/djr7h
są sankcje, dax leci na pysk
najlepsze jest to (bo już zwątpiłem), że moja analiza (z diamentem) nadal aktualna...
pomimo wyjścia ponad opór, który wykreśliłem - dax wrócił pod niego zostawiając knot. Taki opór jest ważny jak mniemam?
wg mojego rysunku jesteśmy teraz wewnątrz "diamentu"
Bardzo, BARDZO jestem ciekaw co dalej.
daje zdjecie jak to obecnie wygląda u mnie,
są sankcje, dax leci na pysk
najlepsze jest to (bo już zwątpiłem), że moja analiza (z diamentem) nadal aktualna...
pomimo wyjścia ponad opór, który wykreśliłem - dax wrócił pod niego zostawiając knot. Taki opór jest ważny jak mniemam?
wg mojego rysunku jesteśmy teraz wewnątrz "diamentu"

Bardzo, BARDZO jestem ciekaw co dalej.
daje zdjecie jak to obecnie wygląda u mnie,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami