DayTrading: Środa 23.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 lip 2014, 00:00

Wzrost
13
48%
Bez zmian
4
15%
Spadek
10
37%

Liczba głosów: 27

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 23.07.2014

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

homar pisze:gotowanie żaby
na Ciebie też przyjdzie pora Panie Lobster :mrgreen:

:564:
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

Seryjny Morderca pisze:
Ciapul pisze:
Seryjny Morderca pisze:Dlatego powiedziałem ze jak ktoś lubi. Ja wole mniejsze pozycje ale długie trejdy w skali których 15 pipsow mnie za bardzo nie interesuje. Ale to zależy od stylu gry.
ale czy dla długich trejdów to właściwy dział ?
Oczywiscie. Jestem day traderem przechodzacym w termin sredni. Zazwyczaj trzymam pozycje od 1 dnia do 2 tygodni.
Nikt nie powiedzial ze dlugie trejdy nie moga miec skali dnia lub kilku przeciez. Zauwaz ponadto ze kazda projekcja wrzucana przeze mnie jest w srednich tf'ach idealnie nadajacych sie do grania w skali dt. Zeby rozwiac twoje watpliwosci to tak: lubie takze potrzymac pozycje dluzej. Czesto bywa tak zalozony przeze mnie tp przemieszczam dalej zabezpieczajac pozycje ktora po prostu zostawiam i tyle... ponadto zdarza mi sie wejsc i wyjsc z pozycji kilka razy w ciagu tego samego dnia.
Taki mam styl ktory uwazam wpisuje sie do tego dzialu.

więc jesteś graczem pozycyjnym
nie ma czegoś takiego jak day trader który trzyma kilka dni... to łamanie podstawowej zasady DT. Kiedyś się mówiło o akcjach... inwestor , który wtopił staje się inwestorem długoterminowym w myśl głupiej zasady "nie straciłem dopóki nie sprzedałem". Poza stresem, który zawsze jest jak nie świadomy to podświadomy przetrzymywanie oznacza myślenie życzeniowe, nadzieję na odwrócenie trendu etc i utratę ciekawych potencjalnych wejść gdy kapitał zamrożony...

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

Ciapul pisze:
Seryjny Morderca pisze:A mialas fizyke w szkole?
Odnajdz na wikipedii takie zagadnienia jak: fala, fraktal, ruch ceny, cyklicznosc, reakcja, wyprzedaz.
Potem naucz sie ich, polacz w calosc i popatrz na wykres edka ponownie.
:509: :509:

ale koleś !!!
kobitę będzie cyklów uczył

:564: :564: :564:

-- Dodano: śr 23-07-2014, 11:50 --

a z fizyki to pewnie tylko prawo tarcia zostało :)
Wybacz ale nie moge zrozumiec jak osoba ktora wchodzi 3 lotami w rynek moze nie wiedziec co to jest fala. Jest to przygnebiajace jak dla mnie.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

Seryjny Morderca pisze:Wybacz ale nie moge zrozumiec jak osoba ktora wchodzi 3 lotami w rynek moze nie wiedziec co to jest fala. Jest to przygnebiajace jak dla mnie.
kobiet nie można zrozumieć, je trzeba podziwiać...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Większość Niemców za sankcjami wobec Rosji
IAR - Biznes
23 Lip 2014, 11:51

23.07.2014 (IAR) - Większość Niemców popiera wprowadzenie sankcji gospodarczych wobec Rosji - wynika z najnowszego sondażu. Przed takim krokiem ostrzegają jednak koła gospodarcze.

Wygląda na to, że mieszkańcy Niemiec zaczynają tracić cierpliwość wobec Rosji. W najnowszym sondażu, przeprowadzonym przez ośrodek Yougov, ponad 53% pytanych poparło wprowadzenie sankcji ekonomicznych przeciwko Moskwie. We wcześniejszych badaniach, choćby po zajęciu Krymu, nie było większości popierającej takie działania. Przed sankcjami ostrzegają tymczasem niemieccy przedsiębiorcy handlujący z Rosją. Ich zdaniem relacje gospodarcze ze wschodem już wyraźnie się ochłodziły, co zagraża niemieckim miejscom pracy. Minister gospodarki Niemiec Sigmar Gabriel powiedział jednak, że obawy o konsekwencje ekonomiczne nie mogą być podstawą przy podejmowaniu decyzji dotyczących Rosji.

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

Ciapul pisze:
homar pisze:gotowanie żaby
na Ciebie też przyjdzie pora Panie Lobster :mrgreen:

:564:

żebyś wiedział.. siedzę w tym e/d na Lce już tydzień i tracę. W międzyczasie zyskowne szybkie ale wejścia na ropie, SP500, DAX i dzięki nim wynik na zero ale po raz kolejny pukam się w głowę po co na takim rynku edka siedzieć jak widzą, że to krojone grubymi nićmi. To nie jest normalny rynek edka i tyle. Wygląda jakby od 2 tygodni była dystrybucja i odwracanie grubasów ale tak by zdążyć przed większym zjazdem a spadać jest gdzie

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Seryjny Morderca pisze: Wybacz ale nie moge zrozumiec jak osoba ktora wchodzi 3 lotami w rynek moze nie wiedziec co to jest fala. Jest to przygnebiajace jak dla mnie.
Kobieta + FX + fala =...

Sorry dziewczyny za ten szowinistyczny akcent, bez urazy :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
pkubiu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pkubiu »

myslisz ze nie analizowałam!!! 1,3480 to było mocne wsparcie i obrona opcji nizej mialo byc mnustwo sl i gdzie ta reakcja on jescze wiwija fikołki pod 1,3480!! i to z powodu neutralnych minutes z BOE!!!
mysliz ze fajnie kazdemu sie tak nastawiac w pracy w życiu na foreksie :561:
chciwość jest dobra

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

homar pisze:
Seryjny Morderca pisze:[quote="Ciapu]Dlatego powiedziałem ze jak ktoś lubi. Ja wole mniejsze pozycje ale długie trejdy w skali których 15 pipsow mnie za bardzo nie interesuje. Ale to zależy od stylu gry.
ale czy dla długich trejdów to właściwy dział ?

Oczywiscie. Jestem day traderem przechodzacym w termin sredni. Zazwyczaj trzymam pozycje od 1 dnia do 2 tygodni.
Nikt nie powiedzial ze dlugie trejdy nie moga miec skali dnia lub kilku przeciez. Zauwaz ponadto ze kazda projekcja wrzucana przeze mnie jest w srednich tf'ach idealnie nadajacych sie do grania w skali dt. Zeby rozwiac twoje watpliwosci to tak: lubie takze potrzymac pozycje dluzej. Czesto bywa tak zalozony przeze mnie tp przemieszczam dalej zabezpieczajac pozycje ktora po prostu zostawiam i tyle... ponadto zdarza mi sie wejsc i wyjsc z pozycji kilka razy w ciagu tego samego dnia.
Taki mam styl ktory uwazam wpisuje sie do tego dzialu.

więc jesteś graczem pozycyjnym
nie ma czegoś takiego jak day trader który trzyma kilka dni... to łamanie podstawowej zasady DT. Kiedyś się mówiło o akcjach... inwestor , który wtopił staje się inwestorem długoterminowym w myśl głupiej zasady "nie straciłem dopóki nie sprzedałem". Poza stresem, który zawsze jest jak nie świadomy to podświadomy przetrzymywanie oznacza myślenie życzeniowe, nadzieję na odwrócenie trendu etc i utratę ciekawych potencjalnych wejść gdy kapitał zamrożony...[/quote][/quote][/quote]

Dziwna interpretacja mojej wypowiedzi.
1. Ja zostawiam pozycje juz zabezpoeczone, potencjalnie o wiekszym zasiegu.
2. Nic nie pisalem o pozycjach stratnych ktore trzymam celem odwrocenia ceny... nie wiem czemu tak to odebrales.
3. Ty sie stresujesz? Bo ja nie. Mam kilka pozycji otwartych zabezpieczonych i tak w nieskonczonosc. Kapital pozwala mi na wziecie jeszcze okolo 10-15 pozycji w zakresie 0.2 - 1 lot.
4. Jesli zostawiam jakakolwiek pozycje na dluzej to zawsze co najmniej na BE.

Dziwny ten twoj post. Ale rozumiem ze to przez twoje nie do konca udane doswiadczenia tak to odebrales?

Awatar użytkownika
koks
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: koks »

pkubiu pisze:myslisz ze nie analizowałam!!! 1,3480 to było mocne wsparcie i obrona opcji nizej mialo byc mnustwo sl i gdzie ta reakcja on jescze wiwija fikołki pod 1,3480!! i to z powodu neutralnych minutes z BOE!!!
mysliz ze fajnie kazdemu sie tak nastawiac w pracy w życiu na foreksie :561:
ale przecież dopiero co byłaś w "tłustym L" od 1,3540 , nie mylę się?
Swing

Zablokowany