homar pisze:Seryjny Morderca pisze:[quote="Ciapu]Dlatego powiedziałem ze jak ktoś lubi. Ja wole mniejsze pozycje ale długie trejdy w skali których 15 pipsow mnie za bardzo nie interesuje. Ale to zależy od stylu gry.
ale czy dla długich trejdów to właściwy dział ?
Oczywiscie. Jestem day traderem przechodzacym w termin sredni. Zazwyczaj trzymam pozycje od 1 dnia do 2 tygodni.
Nikt nie powiedzial ze dlugie trejdy nie moga miec skali dnia lub kilku przeciez. Zauwaz ponadto ze kazda projekcja wrzucana przeze mnie jest w srednich tf'ach idealnie nadajacych sie do grania w skali dt. Zeby rozwiac twoje watpliwosci to tak: lubie takze potrzymac pozycje dluzej. Czesto bywa tak zalozony przeze mnie tp przemieszczam dalej zabezpieczajac pozycje ktora po prostu zostawiam i tyle... ponadto zdarza mi sie wejsc i wyjsc z pozycji kilka razy w ciagu tego samego dnia.
Taki mam styl ktory uwazam wpisuje sie do tego dzialu.
więc jesteś graczem pozycyjnym
nie ma czegoś takiego jak day trader który trzyma kilka dni... to łamanie podstawowej zasady DT. Kiedyś się mówiło o akcjach... inwestor , który wtopił staje się inwestorem długoterminowym w myśl głupiej zasady "nie straciłem dopóki nie sprzedałem". Poza stresem, który zawsze jest jak nie świadomy to podświadomy przetrzymywanie oznacza myślenie życzeniowe, nadzieję na odwrócenie trendu etc i utratę ciekawych potencjalnych wejść gdy kapitał zamrożony...[/quote][/quote][/quote]
Dziwna interpretacja mojej wypowiedzi.
1. Ja zostawiam pozycje juz zabezpoeczone, potencjalnie o wiekszym zasiegu.
2. Nic nie pisalem o pozycjach stratnych ktore trzymam celem odwrocenia ceny... nie wiem czemu tak to odebrales.
3. Ty sie stresujesz? Bo ja nie. Mam kilka pozycji otwartych zabezpieczonych i tak w nieskonczonosc. Kapital pozwala mi na wziecie jeszcze okolo 10-15 pozycji w zakresie 0.2 - 1 lot.
4. Jesli zostawiam jakakolwiek pozycje na dluzej to zawsze co najmniej na BE.
Dziwny ten twoj post. Ale rozumiem ze to przez twoje nie do konca udane doswiadczenia tak to odebrales?