Chyba jak ktoś lubi łapać po 15 pipsow....Ciapul pisze:dla odważnych - dobre miejsce na L na G/U SL 7034
https://www.tradingview.com/x/2V0c18Lo
DayTrading: Środa 23.07.2014
-
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 23.07.2014
Że zacytuję mądrzejszego :Seryjny Morderca pisze:Chyba jak ktoś lubi łapać po 15 pipsow....
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa...
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
-
- Pasjonat
Dlatego powiedziałem ze jak ktoś lubi. Ja wole mniejsze pozycje ale długie trejdy w skali których 15 pipsow mnie za bardzo nie interesuje. Ale to zależy od stylu gry.
ale czy dla długich trejdów to właściwy dział ?Seryjny Morderca pisze:Dlatego powiedziałem ze jak ktoś lubi. Ja wole mniejsze pozycje ale długie trejdy w skali których 15 pipsow mnie za bardzo nie interesuje. Ale to zależy od stylu gry.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
hehe niektórzy faktycznie tak mająhighend pisze:Jak pkubiu jest za spadkami to na pewno urośniepr7emo pisze:widzę że w ankiecie przewaga na wzrost eurusd![]()

zastanawiam się czy nie robię błędu nie postępując zgodnie z zasada aby dołączyć się do już istniejącego trendu
Myślę, że UP bedzie traktowany jako PB i dalej na południe, choć miejsce jest niezbyt ciekawe dla tego typu zagrania (S) - dolna banda klina po dość jednostajnym zejściu ze szczytu w dół o 150P. Z drugiej strony, wielu będzie liczyło na większą podbitkę i mogą zostać z nietęgimi minami kiedy kabel urwie się ze smyczy z tego pułapu.Ciapul pisze:dla odważnych - dobre miejsce na L na G/U SL 7034
https://www.tradingview.com/x/2V0c18Lo
Heh, tą TL mam nakreśloną od połowy marca, cena wciąż pozostaje w jej obrębie, czasami dojdzie jakaś TL w skali IntraD, ale ogólnie minimalizm się sprawdza i króluje

Na przeciwległym biegunie Ciapul i jego multi linie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2014, 11:30 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.
tak czy inaczej protokół nie wsparł byków mimo, że się ustawiali na wybicie... wynik był do zera.. a skoro rozczarowanie to po knocie górnym uderzyli na test dolnej bandy... tak to już działa PACiapul pisze:ale to nie są dane, tylko protokół z posiedzenie MPC a wystąpienie Carney'a jest w ramach Commonwealth Games Trade and Investment conferencehomar pisze:dane jak dane ale znacie taką piosenkę "co powie tata, co powie tata"?
w związku z tym bardziej skupiłbym się na protokole bo on ma większy wpływ na politykę monetarną niż wystąpienie...
każdy gołębi sygnał ze strony MPC pośle G/U na 1,69...

-
- Pasjonat
Oczywiscie. Jestem day traderem przechodzacym w termin sredni. Zazwyczaj trzymam pozycje od 1 dnia do 2 tygodni.Ciapul pisze:ale czy dla długich trejdów to właściwy dział ?Seryjny Morderca pisze:Dlatego powiedziałem ze jak ktoś lubi. Ja wole mniejsze pozycje ale długie trejdy w skali których 15 pipsow mnie za bardzo nie interesuje. Ale to zależy od stylu gry.
Nikt nie powiedzial ze dlugie trejdy nie moga miec skali dnia lub kilku przeciez. Zauwaz ponadto ze kazda projekcja wrzucana przeze mnie jest w srednich tf'ach idealnie nadajacych sie do grania w skali dt. Zeby rozwiac twoje watpliwosci to tak: lubie takze potrzymac pozycje dluzej. Czesto bywa tak zalozony przeze mnie tp przemieszczam dalej zabezpieczajac pozycje ktora po prostu zostawiam i tyle... ponadto zdarza mi sie wejsc i wyjsc z pozycji kilka razy w ciagu tego samego dnia.
Taki mam styl ktory uwazam wpisuje sie do tego dzialu.
Ostatnio zmieniony 23 lip 2014, 11:30 przez Seryjny Morderca, łącznie zmieniany 1 raz.
masakra kto podbija edka jen czy gold albo obydwoje?
chciwość jest dobra
-
- Pasjonat
Musze zapytac bo nie wiem juz sam: ty tak na powaznie czy sobie jaja z nas robisz z tymi pytaniami o edka?pkubiu pisze:masakra kto podbija edka jen czy gold albo obydwoje?