DayTrading: Środa 23.07.2014
Re: DayTrading: Środa 23.07.2014
jak myslisz jestem cala nerwowa kolejne wysluplane pieniadze a on zawraca!
chciwość jest dobra
i dobrze... moja propozycja była typowo krótkoterminowa - takie pozycje u mnie są w przedziale 1-3 (max 5) L i najczęściej TP 5Seryjny Morderca pisze:Czesto bywa tak zalozony przeze mnie tp przemieszczam dalej zabezpieczajac pozycje ktora po prostu zostawiam i tyle... ponadto zdarza mi sie wejsc i wyjsc z pozycji kilka razy w ciagu tego samego dnia.
Taki mam styl ktory uwazam wpisuje sie do tego dzialu.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
cajto pisze:Myślę Hary, że twój problem leży w zbytnim przywiązaniu się do jakiegoś scenariusza. Coś tam nakreślisz, popatrzysz, pomyslisz i to grasz, grasz pomimo tego że rynek idzie w przeciwną stronę.harymilloki pisze: I jak tam moje misie koloroweMój depozyt pękł już wczoraj zostało mi na 0,1 lota w L na edku
I może na jakąś L na GOLDASA jeszcze starczy
Kiedyś się piekliłem o taką analizę E/D na której miałeś przesunięcie o bagatela 100P, a dla ciebie ona wciąż była aktualna...
Proponuję podejście które sam osobiście stosuję - trzeba być jak foreksowa dziwka, do nikogo (scenariusza) się nie przywiązywac na dłużej, iść tam gdzie jest setup, nie tam gdzie byśmy chcieli, bo X czasu temu zrobiliśmy jakąś analizę i teraz by pasowało zagrać tam, a że kontra do rynku, no cóż..![]()
PRAWDA... trzeba być jak mistrz ZEN, jest tylko teraz, nie ważne co kiedyś, nie ważne co w długim terminie... brak przywiązań pozwala na jasną obserwacje, decyzje i ogranicza stres. A to taka sprzeczność - im większą mamy wiedzą i więcej analizujemy tym się bardziej przywiązujemy do wyników analiz - zasada zaangażowania i racjonalizacji - tak działa mózg. . Chyba, że ktoś z założenia gra na długo i małym otem to sobie świeczki dzienne czy tygodniowe obserwuje przez 5 min dziennie. Jest też taka skrajna technika Hit and run.... wchodzisz w dobry set-up - najczęściej kontra na wycince SL na jakiejś kresce, wąski SL, TP od razu połowa bliżej połowa dalej i spokój. Bez pozycji dłużej niż założony okres typu 15 min...1h.. a max zamknąć do końca dnia. Powodzenia
Powodzenia w kolejnym podejściu Hary![]()
i wypieprz te fale na każdym TF, uczepiłeś się tego jak rzep psiego ogona, alternatywne rozwiązanie z alternatywą wewnątrz alternatywy z opcją alternatywną
znaczy każde ruch o kilka pipsów chcesz uzasadnić fundamentalnie ?pkubiu pisze:jak myslisz jestem cala nerwowa kolejne wysluplane pieniadze a on zawraca!
noscajto pisze:Hmm, patrząc na ten rajd na kablu przed danymi, mam wrażenie że po danych ze zdwojoną siłą pójdziemy w przeciwnym kierunku.

-
- Pasjonat
A mialas fizyke w szkole?pkubiu pisze:jak myslisz jestem cala nerwowa kolejne wysluplane pieniadze a on zawraca!
Odnajdz na wikipedii takie zagadnienia jak: fala, fraktal, ruch ceny, cyklicznosc, reakcja, wyprzedaz.
Potem naucz sie ich, polacz w calosc i popatrz na wykres edka ponownie.
mam wrażenie jakby tego dolca wzmacniali na raty tak by nie wywołać paniki
po pierwsze brak korekt i gotowanie żaby
po drugie gra na parach... np e/d dół kabel jako tako się trzyma a potem kabel w dół e/d jako tako się trzyma i dalej gotują tę żabę...
po pierwsze brak korekt i gotowanie żaby
po drugie gra na parach... np e/d dół kabel jako tako się trzyma a potem kabel w dół e/d jako tako się trzyma i dalej gotują tę żabę...
a co tu patrzec na ta porute , wzoraj zrobili az 70p to dzis beda stac w miejscu, co za gowniana para walutowa
Seryjny Morderca pisze:A mialas fizyke w szkole?
Odnajdz na wikipedii takie zagadnienia jak: fala, fraktal, ruch ceny, cyklicznosc, reakcja, wyprzedaz.

ale koleś !!!
kobitę będzie cyklów uczył

-- Dodano: śr 23-07-2014, 11:50 --
a z fizyki to pewnie tylko prawo tarcia zostało

Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
Oszalałeś?!Seryjny Morderca pisze:A mialas fizyke w szkole?pkubiu pisze:jak myslisz jestem cala nerwowa kolejne wysluplane pieniadze a on zawraca!
W takim stanie jak ona jest teraz, po takiej lekturze może zamienić sie w kwazar lub zainicjowac destrukcyjną przemianę w czarną dziurę