DayTrading: Piątek 11.07.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 12 lip 2014, 00:00

Wzrost
5
21%
Bez zmian
3
13%
Spadek
16
67%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 11.07.2014

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

A.S.A.T. pisze: taaa, 1000 pln z 50 pln w dwa dni przy DD 3%. Moze jeszcze sztywny tp i sl i skutecznosc 90%,co ? Wez sobie moze ten nocnik i na głowe zasadz zamiast takie bzdury pisac.
poza tym od tego jest forex aby tych z wybujała wyobraznia na ziemie sprowadzac :)

oprocz tego pisze wyraznie ze to tylko zabawa

skoro to zabawa i nie ma nic wspólnego z gra w realu to na kim ma zrobić wrażenie? Na gimbusach? Na Tobie? Bo chyba na nikim kto ma pojecie o zarabianiu na forexie. To tak jakby tu napisał "poszedłem do kasyna i założyłem się z kolega o flaszkę że będzie czerwone" - i nie było...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ABC na FIBO 50 f ijedziemy :) AUD

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

atlanticos pisze:
A.S.A.T. pisze: taaa, 1000 pln z 50 pln w dwa dni przy DD 3%. Moze jeszcze sztywny tp i sl i skutecznosc 90%,co ? Wez sobie moze ten nocnik i na głowe zasadz zamiast takie bzdury pisac.
poza tym od tego jest forex aby tych z wybujała wyobraznia na ziemie sprowadzac :)

skoro to zabawa i nie ma nic wspólnego z gra w realu to na kim ma zrobić wrażenie? Na gimbusach? Na Tobie? Bo chyba na nikim kto ma pojecie o zarabianiu na forexie. To tak jakby tu napisał "poszedłem do kasyna i założyłem się z kolega o flaszkę że będzie czerwone" - i nie było...
Dobra ale chyba logiczne, że cel 1000 zł w 2 dni z 50 zł na demo to było tylko sprawdzenie jakieś tam siebie i tyle. Chciałem skonfrontować swoją psychologię grania i to jak gram przy maksymalnym ryzyku bez ciśnienia. I to tyle.
Logiczne, że ten statament nie będzie odzwierciedlał reala nie? To miało więcej wspólnego z kasynem właśnie niż z psychologią inwestowania.

Na nikim nie chciałem zrobić wrażenia. Jestem na to za stary i za długo siedzę już nad wykresami żeby mnie takie rzeczy ruszały.

Jeśli wrzucenie tego statamentu ma być efektem wiecznej polemiki i tego typu komentarzy to może sobie daruję. Bo nie wiem jak można inaczej rozumieć słowa: demo, zakład, max ryzyko, wchodzenie z max obciążeniem i 2000% w 2 dni.

Wyluzuj.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2014, 16:45 przez Seryjny Morderca, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
A.S.A.T.
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: A.S.A.T. »

atlanticos pisze:

Przyznam, ze na mnie zrobiłoby to wrazenie, bo pewnie sam bym tak nie potrafił. Mimo ze demo, mimo ze DD duzy itd. Jesli Ciebie to nie interesuje to po co sie wypowiadaszw tej kwestii? Chcesz mu ując glorii tym ze ma wysoki DD? Smich. :D
Sam jak trafisz z analiza przytaczasz ja po pare razy. Czy to nie chec zrobienia wrazenia na gimbusach?
A innym bronisz...

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

uj, gram na wzrost
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

pr7emo pisze:uj, gram na wzrost
uwazaj by sp500 dzis naminiam wczorajsze nie zjechal a nawet je poprawil :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nowy123 pisze:
pr7emo pisze:uj, gram na wzrost
uwazaj by sp500 dzis naminiam wczorajsze nie zjechal a nawet je poprawil :)
wiem :wink:
myślę że ta korelacja działa słabiej na dużych spadkach sapnki :lol:
oczekujące hedże poza tym mam, bardziej zależy mi na dużej dynamice, rzędu 15 pkt/godzinę

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Jakie zmiany wprowadzili w umowie i regulaminu do xpulsa, jak ktoś już to rozkmienił i podzieli by się ze mną informacjami na PW to byłbym wdzięczny.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

KWI w koncu sie ruszyl :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

@Nowy123,

jeszcze patrząc na wykres korelacji w ciągu roku, podczas zjazdu nie w każdym przypadku są w tych walorach spadki nak samo nasilone
100,00 jest magiczną granicą :wink:

-- Dodano: pt 11-07-2014, 17:10 --
pr7emo pisze:@Nowy123,

jeszcze patrząc na wykres korelacji w ciągu roku, podczas zjazdu nie w każdym przypadku są w tych walorach spadki tak samo nasilone
100,00 jest magiczną granicą :wink:

Zablokowany