Super Hedge ::..
Nie wiem czy to Ja coś popierniczyłem czy tak faktycznie ma być, ale aktualnie rozjazd na EURUSD z GBPUSD mam 111 pipsów w było trochę wcześniej 150 pipsów.
http://img530.imageshack.us/img530/1452 ... 111th5.png
Poprawcie Mnie jeśli coś tam zrąbałem.
Ps. fajnie to wygląda też z porównaniu ROPA - Złoto
Tylko trzeba pamiętać o stosowaniu rożnych wartości lota w stosunku 1:10.
np. ropa 0,1 lota. złoto 1 lot
Edit :
Do szybkiego zamykania pozycji lub kilku pozycji naraz to używam multiterminala, a żeby było najszybciej to można mieć załączone 2 multiterminale bardzo szybko można zamknąć kilka pozycji na raz, jeśli dobieraliśmy do jakieś pary po większym rozjeździe niż zakładaliśmy.
2 multi dlatego ze na jednym ustawiona jedna para do zamkniecie a na drogim druga. dwa kliknięcia i wszystko zamknięte
http://img530.imageshack.us/img530/1452 ... 111th5.png
Poprawcie Mnie jeśli coś tam zrąbałem.
Ps. fajnie to wygląda też z porównaniu ROPA - Złoto
Tylko trzeba pamiętać o stosowaniu rożnych wartości lota w stosunku 1:10.
np. ropa 0,1 lota. złoto 1 lot
Edit :
Do szybkiego zamykania pozycji lub kilku pozycji naraz to używam multiterminala, a żeby było najszybciej to można mieć załączone 2 multiterminale bardzo szybko można zamknąć kilka pozycji na raz, jeśli dobieraliśmy do jakieś pary po większym rozjeździe niż zakładaliśmy.
2 multi dlatego ze na jednym ustawiona jedna para do zamkniecie a na drogim druga. dwa kliknięcia i wszystko zamknięte

Rzeczą, którą najtrudniej w świecie zrozumieć, jest podatek dochodowy.
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Gaduła
Yogi , musisz zmienic w ustawieniach wskaznika pair corelation na true , bo ty masz teraz false ustawione, false jest dla par ujemnie skorelowanych, true dla dodatnie . Magic opisywal wczesniej jak to zrobic, po prostu musisz prawym klawiszek kliknac na wskaznik, dac wlasniwosci i zarowno w oscylatorze jak i histogramie zmienic -1 , na 1 i bedzie OK . Poza tym ty masz chyba na wykres gbp/usd nalozony eur/usd , zamiast na wykres eur/usd dodac gbd.usd ,chociaz nie wiem czy to ma jakies znaczenie
lol , zająlem pozycje po 10 rano , jak byl hedgerange okolo -55 i teraz jestem juz ponad 50 pipsow w plecy
, a hedge range jest okolo -60 aktualnie, narazie edek i kabel ida w calkowicie przeciwna strone, mysle ze te linie sie na pewno przetna i to jescze dzisiaj tylko mysle ze w momencie przeciecia okaze sie ze jestem sporo na minusie, ten wskaznik nie jest idealny.
PS. moze lepiej patrzec na treshhold zamiast na hedgerange , bo treshhold teraz aktualnie wynosi - 41,8 i lepiej chyba oddaje to co sie dzieje , bo jak otwieralem pozycje po godzinie dziesiatej rano to treshhold wynosil -10,6

PS. moze lepiej patrzec na treshhold zamiast na hedgerange , bo treshhold teraz aktualnie wynosi - 41,8 i lepiej chyba oddaje to co sie dzieje , bo jak otwieralem pozycje po godzinie dziesiatej rano to treshhold wynosil -10,6
-
- Gaduła
Bo Ty zajales pozycje na rozjechanie sie par.
Ale wszystko zalezy od tego jaki masz ustawiony interwal oraz same ustawienia wykresu, bo ten wskaznik na jednym interwale pokazuje Ci, ze Gu jest ponad Eu, a na inyym masz na odwrot i wtedy powinienes zajac pozycje przeciwna.
Wezcie sobie w danej chwili na kilku interwalach sprawdzcie to zobzczycie, ze raz macie zrobic buy sell, a na innym kaze zrobic odwrotnie.
Ale to nic:
sila tego wskaznika to to, ze obojetnie na jakim interwale to te pary sie zjezdzaja, wiec zysk bedzie na spreadzie.
A to, ze Ty zarobiles Wojtek, to wyjasnia wykres EURgbp:
Ale wszystko zalezy od tego jaki masz ustawiony interwal oraz same ustawienia wykresu, bo ten wskaznik na jednym interwale pokazuje Ci, ze Gu jest ponad Eu, a na inyym masz na odwrot i wtedy powinienes zajac pozycje przeciwna.
Wezcie sobie w danej chwili na kilku interwalach sprawdzcie to zobzczycie, ze raz macie zrobic buy sell, a na innym kaze zrobic odwrotnie.
Ale to nic:
sila tego wskaznika to to, ze obojetnie na jakim interwale to te pary sie zjezdzaja, wiec zysk bedzie na spreadzie.
A to, ze Ty zarobiles Wojtek, to wyjasnia wykres EURgbp:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
tak wojtek , ale ty zajales pozycje o godzinie 6,35 na m30 , wtedy ja tez na m5 bym mial sel eur/usd i buy gbp/usd ale tą pozycje powinienes juz zamknac z zyskiem bo miales przeciecie i zamknales, a teraz powinienes patrzac na m30 otworzyc nowa pozycja taka jak moja czyli buy eur/usd i sell gbp/usd , rozumiem ze ja otworzyles ??
-
- Gaduła