Super Hedge ::..
- magictrader
- Pasjonat
- magictrader
- Pasjonat
.ex4 wrzuca się normalnie do MetaTrader 4\experts\indicators\trzycenty pisze:Mi sie nie chce ten Neutral Hedge zrobic. Jakies dziwne rozszerzenie.
To powinno byc tak jak wskaznik?
Moze ktos jeszcze raz zamiescic na pewno dobre pliki?
Magictrader:
wiec o tym wlasnie mowilem
natomiast .tpl do MetaTrader 4\templates\
Później z menu platformy dajemy Wykres

Co do Overlaya i zooma to nie widziałem tego wcześniej bo zawsze patrzyłem na takie samo powiększenie.
Wskaźnik neutral Hedge przy zoomie nie repaintuje, natomiast z biegiem czasu podobnie jak i Overlay zmienia wartości, ale to jest chyba nieuniknione. Byle dał zarobić

Dołożyłem kolejne pozycje do testu.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
hej magictrader, uzywasz obu wskazników tzn. overlaychart i neutralhedge ?czy tylko neutral hedge bo teraz wlasnie zajalem pozycje i wedlug jednego wskaznika powinienem juz ja zamknac gdyz bylo przeciecie a na drugim jeszcze nie, zalaczam rysunki , czerwona pionowa linia pokazuje gdzie powinienem zamknac pozycje wedlug wskanika overlaychart
PS co smieszniejszce teraz juz jak patrze na wykres na mt4 to tam gdzie mam wstawiona czerwona linie nie ma przeciecia , lol , bylo ale znikneło , to jest chyba ten repaiting o ktorym tak pisaliscie ?
PS co smieszniejszce teraz juz jak patrze na wykres na mt4 to tam gdzie mam wstawiona czerwona linie nie ma przeciecia , lol , bylo ale znikneło , to jest chyba ten repaiting o ktorym tak pisaliscie ?
- magictrader
- Pasjonat
Teraz już w większość z Neutral Hedge (mniej repaintów), a to o czym piszesz, że było a nie ma to właśnie repaint 
Zamknąłem już wszystkie pozycje, bo wykresy zaczęły na siebie nachodzić.
Wynik na dzisiaj +39 pipsów.
Dzisiejszy test miał na celu pokazanie jak zachowują się dwie osobne pary dodatnio ze sobą skorelowane (EU i GU) i ich para krzyżowa (EUR/GBP).
Wszystkie pozycje były otwierane w tym samym czasie i oto wynik:
Pozycje otwarte na EU (BUY) i GU (SELL) dały zarobić +39 pipsów.
To co większość pisze na różnych forach, że L na EU i S na GU to TO SAMO co L na EUR/GBP potwierdza regułę, że na Forexie to mniejszość ma rację, gdyż pozycje długie na EUR/GBP dały zarobić 6 pipsów (nawet jeśli pips liczy się podwójnie na tej parze to i tak jest znacząca różnica)
Także definitywnie ten mit został obalony
Screen z dzisiejszych transakcji niżej:

Zamknąłem już wszystkie pozycje, bo wykresy zaczęły na siebie nachodzić.
Wynik na dzisiaj +39 pipsów.
Dzisiejszy test miał na celu pokazanie jak zachowują się dwie osobne pary dodatnio ze sobą skorelowane (EU i GU) i ich para krzyżowa (EUR/GBP).
Wszystkie pozycje były otwierane w tym samym czasie i oto wynik:
Pozycje otwarte na EU (BUY) i GU (SELL) dały zarobić +39 pipsów.
To co większość pisze na różnych forach, że L na EU i S na GU to TO SAMO co L na EUR/GBP potwierdza regułę, że na Forexie to mniejszość ma rację, gdyż pozycje długie na EUR/GBP dały zarobić 6 pipsów (nawet jeśli pips liczy się podwójnie na tej parze to i tak jest znacząca różnica)

Także definitywnie ten mit został obalony

Screen z dzisiejszych transakcji niżej:
Ostatnio zmieniony 22 lip 2008, 16:41 przez magictrader, łącznie zmieniany 1 raz.
Magic a co myslisz o tym zeby grajac na kablu/edku najpierw wziasc tylko kabla a z edkiem poczekac?
Odkad gram tym sysem zawsze na poczatek edek podaza za Kablem I jak widac po Twoich scrinach Edek zawsze musi byc dobierany (ponawianie pozycji).

Edit:
Ja tak wlasnie robie i wychodze chyba troszke lepiej niz Ty.
Poprostu czekam na odpowiednia chwile.
Pozdrawiam Łukasz
Odkad gram tym sysem zawsze na poczatek edek podaza za Kablem I jak widac po Twoich scrinach Edek zawsze musi byc dobierany (ponawianie pozycji).

Edit:
Pozdrawiam Łukasz
- magictrader
- Pasjonat
przeczekanie z jedną pozycją mogłoby zwiększyć zysk, ale wolałbym nie ryzykować bo przecież zawsze można trafić akurat na ten punkt zwrotny i wtedy pomniejszymy sobie zysk. Ponawianie pozycji myślę, że jest dobrym rozwiązaniem. Jeżeli pierwsze dwie transakcje L i S przynoszą stratę około 12-15 pipsów (w tym spread na obu parach -4, -5 pipsów) to otwieram kolejne pozycje. Wtedy już patrzę tylko na bilans tych nowo otwartych. Jeżeli przynoszą stratę ok. 12-15 pipsów to dokładam kolejne pozycje itd.luka...18 pisze:Magic a co myslisz o tym zeby grajac na kablu/edku najpierw wziasc tylko kabla a z edkiem poczekac?
Odkad gram tym sysem zawsze na poczatek edek podaza za Kablem I jak widac po Twoich scrinach Edek zawsze musi byc dobierany (ponawianie pozycji).![]()
![]()
Edit:
Pozdrawiam Łukasz
Maksymalnie miałem otwartych 7 pozycji L i 7 S na raz i największa strata w trakcie ich utrzymywania jaka się pokazała wynosiła około 80 pipsów. Także nie jest to chyba zbyt wiele.
Aby zminimalizować straty w trakcie utrzymywania pozycji można:
a) pierwsze wejście na rynek wykonać przy większym spreadzie między parami (np. nie 20 pipsów, a 30, czy 40),
b) dokładać pozycje przy większej stracie z poprzedniej pozycji (np. zamiast 12-15 pipsów to 20-25).
Wszystko zależy już od indywidualnych preferencji i możliwości konta.
Mnie osobiście wyniki jak do tej pory bardzo cieszą - ponad 400 pipsów w 4 dni

-
- Gaduła
- magictrader
- Pasjonat