Super Hedge ::..
1. a jaki najwiekszy hedgerange zauwazyles na wykresie 5minutowym na wskazniku NeutralHedge , 80 ?? bo rozumiem ze starasz sie wchodzic jak wynosi on okolo 30. Dobrze by bylo wiedziec do jakiej wielkosci moze on maksymalnie dojsc , bo takto moze sie okazac ze kiedys powiekszanie do nawet np 20 otwartych pozycji moze nie wystarczyc i zaliczysz Margina.
2. Nie sadzicie ze powinno sie otwierac rozne wielkosci lotow na eur/usd i gbp/usd bo przeciez gbp/usd chodzi o wiecej pipsow niz edek , a poza tym jak np bedziemy a) 10 pipsow do przodu na GBP/USD i 5pipsów w plecy na EUR/USD jest dla nas korzystniejsze niz byc b) 10 pipsow do przodu na EUR/USD i 5 pipsow w plecy na GBP/USD.
Tak wiec jest lepiej dla nas jak kabel idzie w naszym kierunku niz edek.
z gory dzieki za odpowiedzi , mam nadzieje ze to nie sa bardzo lamerskie pytania, ide na tenisa teraz , siema.
2. Nie sadzicie ze powinno sie otwierac rozne wielkosci lotow na eur/usd i gbp/usd bo przeciez gbp/usd chodzi o wiecej pipsow niz edek , a poza tym jak np bedziemy a) 10 pipsow do przodu na GBP/USD i 5pipsów w plecy na EUR/USD jest dla nas korzystniejsze niz byc b) 10 pipsow do przodu na EUR/USD i 5 pipsow w plecy na GBP/USD.
z gory dzieki za odpowiedzi , mam nadzieje ze to nie sa bardzo lamerskie pytania, ide na tenisa teraz , siema.
-
- Gaduła
Oczywiscie, z tymi zaleznosciami Magic nie asz racji. EURgbp to cross z tamtych dwoch, lub ktorys z tamtych to cross tych - jak kto woli... i wszystko musi sie zgadzac, inaczej wowczas mozna by stosowac arbitraz na tych anomaliach. To niemozliwe.
Nie wziales np pod uwage wielkosci otwieranych pozycji, bo robiac BUy Eu i SELL Gu na 0.01 lota
-kupujesz 0.01 lota EUR
-sprzedajesz 0.01 lota Gu, a tzn. kupujesz 0.01 lota * kurs Gu / kurs Eu EURO
i to nie jest to samo co kupno 0.01 lota EUR na pozycji EURgbp.
Ponowne zejscie sie lub rozjazd kursow Eu i Gu mozliwe sa tylko przy odpowiednich ruchach EURgbp.
Kingjaxe: moga sie rozejsc i juz nigdy nie zejsc, nie ma MAX.
Ale jest tu wiele ciekawych aspektow i trzeba nad nimi pomyslec. Bardzo ciekawa sprawa. ; )
Nie wziales np pod uwage wielkosci otwieranych pozycji, bo robiac BUy Eu i SELL Gu na 0.01 lota
-kupujesz 0.01 lota EUR
Ponowne zejscie sie lub rozjazd kursow Eu i Gu mozliwe sa tylko przy odpowiednich ruchach EURgbp.
Ale jest tu wiele ciekawych aspektow i trzeba nad nimi pomyslec. Bardzo ciekawa sprawa. ; )
- magictrader
- Pasjonat
Dzisiaj zauważyłem, że wcale spread między parami nie decyduje o wielkości straty, jak widać na screenach TEST 1 i TEST 2 różnica kursów się zmniejszyła w stosunku do pierwszego wejścia, a i tak pierwsze transakcje były stratne. Natomiast kolejne zawarte przy zmniejszonej różnicy kursów były zyskowne. Dlatego też pomyślałem o takim naszym własnym stop lossie, jeżeli widzimy, że wszystkie pozycje przekraczają już ustaloną przez nas granicę (np. -100 pipsów) to choćby nie wiem co zamykamy je.kingjaxe pisze:1. a jaki najwiekszy hedgerange zauwazyles na wykresie 5minutowym na wskazniku NeutralHedge , 80 ?? bo rozumiem ze starasz sie wchodzic jak wynosi on okolo 30. Dobrze by bylo wiedziec do jakiej wielkosci moze on maksymalnie dojsc , bo takto moze sie okazac ze kiedys powiekszanie do nawet np 20 otwartych pozycji moze nie wystarczyc i zaliczysz Margina.
Co do różnej ilości lotów czy to na EU, czy GU to miałem już otwarte L na EU i S na GU i odwrotnie też i tak i tak przynosiło zyski, więc pod tym kątem nie będę doszukiwał się zmian w tej strategii.
Ale jeżeli kingjaxe masz czas i chęci to potestuj takie modyfikacje i napisz co z tego wyszło.
Dodano po 3 minutach:
Aż tak się nad tym nie zastanawiałem, ale w każdym razie wole mieć te kilka pozycji L i S na EU i GU niż jedną na EUR/GBPtrzycenty pisze:Oczywiscie, z tymi zaleznosciami Magic nie asz racji. EURgbp to cross z tamtych dwoch, lub ktorys z tamtych to cross tych - jak kto woli... i wszystko musi sie zgadzac, inaczej wowczas mozna by stosowac arbitraz na tych anomaliach. To niemozliwe.
-kupujesz 0.01 lota EUR

I myślę, że arbitraż jest tu właśnie stosowany i na tym trzepie się największą i najpewniejszą kasę.
To mozliwe, ze w tych krociutkich terminach wlasnie takie anomalie wystepuja.
A nawet 100% w czasie zawieruch jak newsy, dane itd, wtedy na bank, zatem byc moze rzeczywiscie mamy z tym do czynienia.
Racja. W takich strategiach trzeba upatrywac zyskow. Przestawiam sie powoli na granie tego typu. Jest super ; )
A nawet 100% w czasie zawieruch jak newsy, dane itd, wtedy na bank, zatem byc moze rzeczywiscie mamy z tym do czynienia.
Racja. W takich strategiach trzeba upatrywac zyskow. Przestawiam sie powoli na granie tego typu. Jest super ; )
- magictrader
- Pasjonat
ok, to już powinno rozwiać wszelkie wątpliwości na temat kursów krzyżowych, a hedge'a:
Zrobiłem screena z obecnej sytuacji i wyobraźmy sobie, że pozycje nie zostały zamknięte.
Na parze krzyżowej bylibyśmy do tyłu, a na EU i GU do przodu.
A teraz już znikam na grilla, także jutro mnie nie będzie.
Wrzucajcie screeny z udanych transakcji
Zrobiłem screena z obecnej sytuacji i wyobraźmy sobie, że pozycje nie zostały zamknięte.
Na parze krzyżowej bylibyśmy do tyłu, a na EU i GU do przodu.
A teraz już znikam na grilla, także jutro mnie nie będzie.
Wrzucajcie screeny z udanych transakcji

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
troche sie wam dziwie, po prostu sprzedaliscie eur/jen, a po drugie nie wiedzieliscie ze czesto wzrost usd/jen powoduje spadek eur/usd, wykorzystujac te zaleznosc zarabiacie podwojnie.magictrader pisze:To jeszcze jakaś inna metodawojtek1976 pisze:troche spoznione wejscie ale i tak niezle.Na parach skorelowanych ujemnie.
Mógłbyś opisać w jaki sposób na tych parach zajmujesz pozycje?