IronFx

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
1
3%
Poza paroma minusami są ok
1
3%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
31
94%

Liczba głosów: 33

rafino
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: IronFx

Nieprzeczytany post autor: rafino »

Spłukany pisze:na demo
szkoda czasu. lepsza opinia użytkowników, ale wielu ich chyba niema więc mówi samo przez siebie
Spłukany, największym plusem tego brokera jest oferowany bonus, tego nie znajdziesz naprawdę u nikogo ( przynajmniej ja takiego broka nie znam ), a z tego warto skorzystać. W innych aspektach nie ma szału ale i nie ma tragedii. Ja zakładałem rachunek tylko dla bonusu i do tej pory korzystam z każdej nowej promocji, bo nie jest to opcja jednorazowa tylko dla nowych klientów. Można dostawać bonus kilkukrotnie tworząc dodatkowe subrachunki
Odczytaj moją wcześniejszą wiadomość na priv :)

pko24
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pko24 »

"USDPLN." (z kropką)
jest szare /not active to place order

wie ktoś co trzeba zrobić aby z tej pary z "." korzystać ?
normalnie pary z kropką są dla "Major FX Premium" symbols do których USDPLN się nie zalicza, ale ja widze te kwotowania tez dla tej pary w głównym menu na MT4 na mobile, tylko jest nieaktywne składanie zlecenia.

kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kliwus »

Witam
Przeglądam brokerów dostępnych na rynku i iron wydaje się być dobrym brokerem, ale brakuje mi poziomu zlecenia stop = 0 i chciałbym się dowiedzieć kiedy taka opcja będzie możliwa? gdyż nigdy nie wykonuję egzekucji natychmiastowej tylko zlecenia buy limit i czekam na kurs otwarcia świecy. W przypadku gdy bym chciał kupić po kursie otwarcia świecy np. M5 i cenie 1.37065 + spread (1.37080 to dodatkowo muszę się obniżyć do ceny 1.37015 + spread (1.37030, czyli żeby zawrzeć transakcje muszę czekać aż kurs spadnie o 65 pkt co może nie nastąpić w przypadku mojego napisanego EA. Mogę zrozumieć sam spread te 15 ale 65 to już jest dużo, a na EURPLN to jest 100 + 37 spread. Nie wiem po co jest ten limit?

Pozdrawiam
Damian

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

A ja czekam na 35usd no deposit bonus i się doczekać nie mogę. Konto założone, zweryfikowane, a bonusu nie ma, a niby oferta ważna do końca roku. Nie lubie być robiony w bambuko.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

Awatar użytkownika
Arkadiusz-IronFx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Arkadiusz-IronFx »

kliwus pisze:Nie wiem po co jest ten limit?
Witam,

ów limit jest częścią polityki zarządzania ryzykiem i w chwili obecnej nie zostanie on zmieniony. Każda para ma swój limit - zazwyczaj jest to 5 x spread.
xhDog pisze:A ja czekam na 35usd no deposit bonus
Proszę zwrócić uwagę, że sign-up bonus jest w wysokości 25USD, a nie 35USD
xhDog pisze:Konto założone, zweryfikowane, a bonusu nie ma, a niby oferta ważna do końca roku.
Bonus powinien zostać przyznany do 48 godzin. Czasami ze względów technicznych może ten czas być chwilę dłuższy, ale wtedy najlepiej skontaktować się z opiekunem konta i wtedy będzie on sprawdzał jaka jest przyczyna. Bonus nie jest przyznawany automatycznie. Jeśli nie chce Pan kontaktować się z Opiekunem konta, bądź nie wie Pan kim on jest, może Pan mi podać w PW swój adres mailowy na który Pan zarejestrował swoje konto, bądź numer konta handlowego. Postaram się wtedy jak najszybciej załatwić Pańską sprawę.

Pozdrawiam,

Arkadiusz Bujalski | Account Manager

Awatar użytkownika
xhDog
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xhDog »

Arkadiusz-IronFx pisze:
xhDog pisze:A ja czekam na 35usd no deposit bonus
Proszę zwrócić uwagę, że sign-up bonus jest w wysokości 25USD, a nie 35USD
xhDog pisze:Konto założone, zweryfikowane, a bonusu nie ma, a niby oferta ważna do końca roku.
Bonus powinien zostać przyznany do 48 godzin. Czasami ze względów technicznych może ten czas być chwilę dłuższy, ale wtedy najlepiej skontaktować się z opiekunem konta i wtedy będzie on sprawdzał jaka jest przyczyna. Bonus nie jest przyznawany automatycznie. Jeśli nie chce Pan kontaktować się z Opiekunem konta, bądź nie wie Pan kim on jest, może Pan mi podać w PW swój adres mailowy na który Pan zarejestrował swoje konto, bądź numer konta handlowego. Postaram się wtedy jak najszybciej załatwić Pańską sprawę.

Pozdrawiam,

Arkadiusz Bujalski | Account Manager
Panie Arkadiuszu, tak wiem popełniłem błąd przy wpisywaniu. Oczywiście miało być $25, a nie $35. Konto założone 31 maja wraz z przesłaniem wszystkich dokumentów. Aktywowane 4 czerwca. Dziś jest 6 czerwca. Bonusu nie ma. Jak rozumiem, mam się prosić o przyznanie bonusu? Trochę kiepsko biorąc pod uwagę, że sami go proponujecie.

Czy ten bonus jest sprawą tajną? :d Tak pytam, bo na stronie IronFx nie mogłem znaleźć żadnej wzmianki nt. bonusu sign-up $25, ale pewnie nie dość dobrze szukałem, prawda? Na dodatek jakiemuś miłemu Panu na czacie IronFx musiałem podać informację skąd wziąłem link do tej oferty jakbym wszedł w posiadanie jakiejś tajemnicy.

I oczywiście, że nie wiem kto jest moim opiekunem konta, bo niby skąd? Nie otrzymałem takowej informacji po założeniu konta. Pomyślałem ok, jakiś gość się odezwie pewnie dopiero jak mi zweryfikują i aktywuja konto. Ależ skąd. Żadnej informacji od menago konta nie było. Informacja od opiekuna po założeniu konta jest standardem u wielu brokerów, szkoda, że u was w takiej niby porządnej firmie nie. I o informację o to, kto jest opiekunem mojego konta też mam się prosić? Czy gdybym ewentulanie kiedyś chciał wypłacić zgromadzone środki od was, to też nalezy się o to prosić i mieć nadzieję, że prośbę spełnicie?

Dużo tajemniczości w waszych działaniach. No i jak miałbym wpłacać jakiś depozyt do was, skoro jeszcze nie zaczęliśmy współpracy, a już jestem przez wasze działania zniechęcony. Zna Pan powiedzenie, że najważniejsze jest pierwsze wrażenie? Otóż w oczekiwaniu na otwarcie u was konta, znalazłem kilka innych ofert, a ich działanie zrobiło na mnie dużo lepsze pierwsze wrażenie niż Państwo. To ja już dziękuję za jakikolwiek bonus i z przyszłą ewentualną współpracą się wstrzymam.

Pozdrawiam.
trzeba mieć jaja jak super saiyan

Daniel 12:12 Blessed is he that waiteth, and cometh to the thousand three hundred and five and thirty days.

kliwus
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kliwus »

Witam,

ów limit jest częścią polityki zarządzania ryzykiem i w chwili obecnej nie zostanie on zmieniony. Każda para ma swój limit - zazwyczaj jest to 5 x spread.
Zabezpieczenie moje czy wasze? Jeśli ja jestem świadom takiego ryzyka, że mogę stracić całość zainwestowanej gotówki to dla mnie ten limit nie jest potrzebny.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MarcinMC
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: MarcinMC »

Panie Arkadiuszu, tak wiem popełniłem błąd przy wpisywaniu. Oczywiście miało być $25, a nie $35. Konto założone 31 maja wraz z przesłaniem wszystkich dokumentów. Aktywowane 4 czerwca. Dziś jest 6 czerwca. Bonusu nie ma. Jak rozumiem, mam się prosić o przyznanie bonusu? Trochę kiepsko biorąc pod uwagę, że sami go proponujecie.

Czy ten bonus jest sprawą tajną? :d Tak pytam, bo na stronie IronFx nie mogłem znaleźć żadnej wzmianki nt. bonusu sign-up $25, ale pewnie nie dość dobrze szukałem, prawda? Na dodatek jakiemuś miłemu Panu na czacie IronFx musiałem podać informację skąd wziąłem link do tej oferty jakbym wszedł w posiadanie jakiejś tajemnicy.

I oczywiście, że nie wiem kto jest moim opiekunem konta, bo niby skąd? Nie otrzymałem takowej informacji po założeniu konta. Pomyślałem ok, jakiś gość się odezwie pewnie dopiero jak mi zweryfikują i aktywuja konto. Ależ skąd. Żadnej informacji od menago konta nie było. Informacja od opiekuna po założeniu konta jest standardem u wielu brokerów, szkoda, że u was w takiej niby porządnej firmie nie. I o informację o to, kto jest opiekunem mojego konta też mam się prosić? Czy gdybym ewentulanie kiedyś chciał wypłacić zgromadzone środki od was, to też nalezy się o to prosić i mieć nadzieję, że prośbę spełnicie?

Dużo tajemniczości w waszych działaniach. No i jak miałbym wpłacać jakiś depozyt do was, skoro jeszcze nie zaczęliśmy współpracy, a już jestem przez wasze działania zniechęcony. Zna Pan powiedzenie, że najważniejsze jest pierwsze wrażenie? Otóż w oczekiwaniu na otwarcie u was konta, znalazłem kilka innych ofert, a ich działanie zrobiło na mnie dużo lepsze pierwsze wrażenie niż Państwo. To ja już dziękuję za jakikolwiek bonus i z przyszłą ewentualną współpracą się wstrzymam.

Pozdrawiam.

Moim zdaniem trafiłeś na złego menagera konta, nie kazdemu chce się wysyłac prośbę o bonus wyżej, każą samemu to robić na szczęście ja trafiłem na menagerów którym zależy pomocy klientowi, pisze poprostu do menagera czego chce, i to się u mnie dzieje bonus szybko przyznają, niestety dopiero od 500$, ale zaletą tego bonusu u nich jest to że nie daj Bóg tracisz powiedzmy 100$ i zostaje ci na EQ 700$ (500+300Bonusu - 100 straty)) to 62,5% możesz z tego wycofać 437,5$ swoich pieniędzy. Dzieje się tak ponieważ tracisz część bonusu i część swoich środków. Żaden inny broker tak nie ma, u innych najpierw tracisz to co twoje, a potem jak chcesz to sie ratuj tym co zostalo z bonusu.
Skype marcinmc92

Awatar użytkownika
zastapmnie
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zastapmnie »

Witam
Jak wygląda sprawa z wypłatą pieniędzy? SZczególnie interesuje mnie kwestia dodatkowych opłat za "Bank Correspondent". Konto jest w złotówkach, przelew na Alior. Ktoś już z Was robił podobną transakcję? Ile trwa i czy nie ma jakiś dodatkowych problemów?
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...

Awatar użytkownika
MarioDM
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: MarioDM »

zastapmnie pisze:Witam
Jak wygląda sprawa z wypłatą pieniędzy? SZczególnie interesuje mnie kwestia dodatkowych opłat za "Bank Correspondent". Konto jest w złotówkach, przelew na Alior. Ktoś już z Was robił podobną transakcję? Ile trwa i czy nie ma jakiś dodatkowych problemów?
Wypłacałem już od nich kilka razy i nie było żadnych dodatkowych opłat. Problem jest niejaki ze złożeniem przelewu. Trzeba wypełnić formularz na ich stronie, w którym podaje się takie rzeczy jak iban banku i coś tam jeszcze. Nie wiem jak Ty, ale ja mam zawsze problem ze znalezieniem tych danych na stronach naszych banków.
Na przelew od brokera czeka się dosyć długo. Trwa to 4-7 dni.
Trust no bit**es.
Należy tępić ludzi o mentalności niewolników, okutych w powiciu.

ODPOWIEDZ