IronFx
-
- Gaduła
Re: IronFx
Już dzisiaj wszystko działa i jest rzeczywiście 5pipów, wczoraj nie mogłem przestawić SL mimo odległości 40 pipów od kursu.
- Arkadiusz-IronFx
- Stały bywalec
Zlecenia oczekujące można ustawiać w minimalnej odległości 50 points (10 points = 1 pips).optimus128 pisze:Zróbcie coś ze zleceniami oczekującymi na 50 pipsów. To już przesada, nie da się ustawić ani TP ani SL.
Proszę również wziąć pod uwagę, że minimalna odległość zleceń oczekujących nie jest taka sama dla wszystkich instrumentów. Minimum to można znaleźć we właściwościach każdego instrumentu bezpośrednio na platformie.
Pozdrawiam,
Arkadiusz Bujalski | Account Manager
-- 07 lut 2014, 12:03 --
Ostatnie kilkanaście godzin do zakończenia promocji bonusu 100%.
Wszelkie warunki i informacje dostępne na tej stronie:
https://www.ironfx.com/pl/wb-register?u ... onFX_Sales
Również można się kontaktować bezpośrednio ze mną.
Pozdrawiam,
-- 10 lut 2014, 09:02 --
Nowy Bonus Powitalny 60%. Więcej szczegółów bezpośrednio na stronie:
https://www.ironfx.com/pl/wb-register?u ... onFX_Sales
Pozdrawiam,
Witam,
czy wg tej promocji http://www.ironfx.com/pl teraz,
sa zasady ze przy wplacie np. 1500zl dotaje 60% czyli (1500 i 900) czyli 2400zl
i przy stratach dziela sie one na 50% i 50% brokera
a przy zysku np 500zl czyli 2900 saldo moze wyplacic jego 100%
czyli 1500 moje i 500zl zarobione (a bonus 900 zostaje)
?
?
HanSolo1 pisze:Witam,
?
Straty są liczone proporcjonalnie, więc jeśli stracisz 50% stanu rachunku to na to będzie się składała połowa Twojej wpłaty i połowa bonusu. A ponieważ bonus wynosi obecnie 60% to kwotowo w większej części straty pokryje Twój kapitał.
Na Twoim przykładzie:
jeśli stracisz połowę czyli 1200zł, na rachunku zostanie 1200zł, z czego bonus będzie stanowił 450zł, nadal więc możesz wypłacić 750zł.
Co do zarobków to jest tak jak piszesz - wszystko ponad stan początkowy jest w pełni do wypłaty
ale,
to ja juz nic nie rozumiem, czemu na glownej stronie IronFx nic to tym nie ma, byloby prościej napisac jasno niz szukac,
sam wiem juz tak to jest,
-- 24 lut 2014, 14:51 --
tzn. nie wiem,
to nie jest straty nie dziela sie na 50%(moich pieniędzy) i 50% bonusu?Arkadiusz-IronFx pisze:- jeśli chodzi o warunki:salenij pisze:Chciałbym wypowiedzieć się o promocji IronFX (60% bonus do depo).
można powiedzieć, że cała strata odejmowana jest z pieniędzy, które mamy na koncie, tylko że na koncie mamy sumę depozytów i bonusów, ja zawsze tłumaczę, że według regulaminu jeśli ktoś ma stratę to jest ona odejmowana proporcjonalnie, czyli 37,5% straty jest pokrywane z bonusu, 62,5% z własnych środków.
to ja juz nic nie rozumiem, czemu na glownej stronie IronFx nic to tym nie ma, byloby prościej napisac jasno niz szukac,

tzn. nie wiem,
- Arkadiusz-IronFx
- Stały bywalec
HanSolo1 pisze:ale,to nie jest straty nie dziela sie na 50%(moich pieniędzy) i 50% bonusu?Arkadiusz-IronFx pisze:- jeśli chodzi o warunki:salenij pisze:Chciałbym wypowiedzieć się o promocji IronFX (60% bonus do depo).
można powiedzieć, że cała strata odejmowana jest z pieniędzy, które mamy na koncie, tylko że na koncie mamy sumę depozytów i bonusów, ja zawsze tłumaczę, że według regulaminu jeśli ktoś ma stratę to jest ona odejmowana proporcjonalnie, czyli 37,5% straty jest pokrywane z bonusu, 62,5% z własnych środków.
tzn. nie wiem,
Witam,
Dziękuję za pytanie.
Ze względu na to, że mamy różne bonusy, nie zamieszczamy takiej informacji w regulaminie. Zawsze podczas kiedy klient chce skorzystać z bonusu, tłumaczymy mu to przez telefon.
Jednakże na przyszłość podam regułkę, którą można stosować nawet jeśli się dokonało zasilenia kwotą większą niż do otrzymania maksymalnego bonusu (czyli np. bonus 60% do kwoty max. 3000USD, maksymalny depozyt do jego otrzymania to 5000USD, ale oczywiście można zasilić kwotą np. 10.000USD, tylko wtedy bonus będzie pokrywał inną część strat).
Jak obliczyć procentowo ile % strat pokrywa bonus:
(wartość przyznanego bonusu na koncie)/(suma zasileń konta + uzyskany bonus) x 100
Dla przykładu:
Bonus 60% (max bonus 3000USD): wpłata 2000USD, bonus 1200USD, wartość konta: 3200USD
% strat pokrywanych z bonusu: 1200/3200x100= 37,5%
Bonus 60% (max bonus 3000USD): wpłata 6000USD, bonus 3000USD, wartość konta: 9000USD
% strat pokrywanych z bonusu: 3000/9000x100= około 33,33%
Bonus 60% (max bonus 3000USD): wpłata 10000USD, bonus 3000USD, wartość konta: 13000USD
% strat pokrywanych z bonusu: 3000/13000x100= około 23,08%
Mam nadzieję, że udało mi się to wytłumaczyć.
W razie pytań, zapraszam do kontaktu.
Pozdrawiam,
HanSolo1 pisze:ale,to nie jest straty nie dziela sie na 50%(moich pieniędzy) i 50% bonusu?Arkadiusz-IronFx pisze:- jeśli chodzi o warunki:salenij pisze:Chciałbym wypowiedzieć się o promocji IronFX (60% bonus do depo).
tzn. nie wiem,
Hansolo1, gdyby było tak jak mówisz tzn. połowę strat pokrywałby bonus a połowę Twój depozyt to mogłoby dojść do sytuacji kiedy straciłbyś cały bonus a miałbyś jeszcze kapitał na koncie.
Przykład: wpłacasz 10000, dostajesz 6000 bonusu, tracisz 12000 i wtedy wyszłoby na to, że cały bonus jest stracony - pokrył połowę strat - a na rachunku masz nadal swoje 4000. A tak być nie może. Iron robi tak, żeby nawet ostatnia złotówka na rachunku składała się w odpowiedniej proporcji z bonusu i kapitału, więc jeśli bonus jest mniejszy niż wpłata ( a jest bo wynosi jedynie 60% wpłaty ) to kwotowo musi odpowiednio mniej partycypować w stracie. Sytuacja się upraszcza kiedy bonus wynosi 100%, wtedy faktycznie dokładnie połowę strat pokrywa bonus. I tak jak napisałem Ci na priv, można poczekać na taką ofertę, bo co jakiś czas Iron podbija bonus właśnie do 100%.
Rzekomo:
1.Nie można handlować na poziomach na których handlu nie ma.
2.Nie można rozliczyć transakcje na poziomie na którym nie było transakcji.
Ale w Ironfx można.
Oczekuje egzekucji zleceń po kursie jakie rynek kreśli a nie broker więc zdecydowałem powiedzieć im bye bye.
Wczoraj miałem na open niespodziankę.
Aby zamknąć pozycje sell system wyrzuca na rynek równowartość w pozycji buy. Czyli jesli miałem sell z piątku z TP 3793 to jesli na open rynek handluje 40 pipsów poniżej to tam też powinna zostać rozliczona moja pozycja - bez względu na TP i SL. A moja pozycja została zamknięta po kursie TP ignorując fakt braku jakichkolwiek transakcji na tym poziomie. Jesli tak sie sprawy mają to IronFx oferuje gwarantowane SL i TP za free co jest rzeczą nie spotykaną na skalę światową.
Bez względu na lukę cenową zamykają pozycje po SL i TP jaki klient sobie ustawi.....
ps. szkoda tylko że nasze rodzime Dome Maklerskie nie oferują takiej opcji do handlu Fw20 którego zmorą są luki cenowe.
1.Nie można handlować na poziomach na których handlu nie ma.
2.Nie można rozliczyć transakcje na poziomie na którym nie było transakcji.
Ale w Ironfx można.
Oczekuje egzekucji zleceń po kursie jakie rynek kreśli a nie broker więc zdecydowałem powiedzieć im bye bye.
Wczoraj miałem na open niespodziankę.
Aby zamknąć pozycje sell system wyrzuca na rynek równowartość w pozycji buy. Czyli jesli miałem sell z piątku z TP 3793 to jesli na open rynek handluje 40 pipsów poniżej to tam też powinna zostać rozliczona moja pozycja - bez względu na TP i SL. A moja pozycja została zamknięta po kursie TP ignorując fakt braku jakichkolwiek transakcji na tym poziomie. Jesli tak sie sprawy mają to IronFx oferuje gwarantowane SL i TP za free co jest rzeczą nie spotykaną na skalę światową.
Bez względu na lukę cenową zamykają pozycje po SL i TP jaki klient sobie ustawi.....
ps. szkoda tylko że nasze rodzime Dome Maklerskie nie oferują takiej opcji do handlu Fw20 którego zmorą są luki cenowe.
rewers
Poczytaj regulamin, który zatwierdziłeś przy zakładaniu konta. To broker MM, także SL w luce po pierwszej cenie rynkowej a TP po cenie ustawionej. Norma u Market Makerów.
Poczytaj regulamin, który zatwierdziłeś przy zakładaniu konta. To broker MM, także SL w luce po pierwszej cenie rynkowej a TP po cenie ustawionej. Norma u Market Makerów.
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”
Szwajcar pisze:rewers
od takiej kpiny trzeba się trzymać z daleka co niniejszym uczyniłem-wycofałem środki i zmieniłem brokera.