nice, w końcu ktoś z kim by można podyskutowaćEnergyMustFlow pisze:Wiesz, ja Maxa ani nie oceniam, ani krytykuję... słucham co mówi i jak mówi. Nie oceniam go po poglądach, wyglądzie itp.. Jego poglady mnie nie interesują, jestem otwarty na wiedzę i ciekawi mnie to, co inni myślą, co On myśli. Prawica, lewica, środkowica... to tylko plakietki. Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i mamy prawo do posiadania swoich poglądów a także, powinniśmy szanować poglądy innych co też czyni nas obiektywnymilukpiasek pisze:nie czujesz rozdwojenia jaźni u maxa ? gosc mieszka w usa gdzie zadłuzenie siega setprocent pkb a nabija się z naszych 60%EnergyMustFlow pisze:
Dobrze, że Kolonko nie mieszka w Polsce, bo już by miał pukanie do drzwi (Tu ABW, otwierać). Najgorsze jest to, że wszyscy jesteśmy sobie wilkiem...lubie maxa ale jego prawicowość i myslenie jednostronne dyskfalifikuje go do czegoś wiecej niż kanał na youtube , kariery w usa nie zrobił jak widać zbyt dużej why ? zbyt duża skrajność poglądów
w dzisiejszym świecie sukces osiągają ludzie o otwartych umysłach a ci którym jedna półkula mózgowa tylko działa kończą grając shorty na s&p przy ostrych wzrostach
taki żarcik
oraz, co może ważniejsze, tolerancyjnymi i wrażliwszymi na otaczającą nas rzeczywistość... To, ze nie zrobił kariery w USA...każdy gdzieś tam nie zrobił kariery
Życzę mu jak najlepiej, jak wszystkim zresztą życzę jak najlepiej
![]()
Wiesz, co do przytyku wobec Nowego, to myślę że On ma po prostu swoją strategię, która nagradza jego trudy i wybory inwestycyjne. To, ze szuka "short" na indexach, to jest jego strategia. Nie mi to oceniać i to krytykowaćMi też o wiele lepiej wychodzą shorty i nic na to nie poradzę
Co nie znaczy, że nie gram długich...
Pozdrawiam i gratuluję wyniku w konkursie

masz racje nie należy oceniać innych i należy być tolerancyjnym ale zbyt skrajne podejscie do tego będzie równe złe co bycie skrajnym w poglądach
Ty możesz być tolerancyjny i wrażliwy i życzyć wszytkim jak najlepiej ale bycie zbyt skrajnym neutralem jest też skrajnością co nie koniecznie jest ok według mnie
meritum : max nie jest tolerancyjny zbyt i on i prawica, skrajna prawica nie szanują poglądów innych od siebie a zwłasza wszystkich którzy mają inne zdanie niż oni więc za co szanować takich ludzi ? skoro oni nie szanują innych od siebie ? mało tego jako jedyni uważają swoje poglądy za prawdę objawioną pogadaj z takimi zobaczysz czy bedą tolerancyjni dla ciebie jak wyrazisz swoje zdanie np: ruchy narodowosciowe , albo ci od korwina

co do maxa lubie go bo często gada fajnie ale ma ostry skręt na prawo czasem przestaje być obiektywny
a co do shortów na indexach , znowu wychodzisz z neutrala i bronisz obłudy zagraj na poważnie te bzdury i pokaż wyniki bo stawiam na to że pójdziesz z torbami no chyba że sobie tylko tak piszesz dla nabijania postów
h.u... z wynikiem konkursu ale zadam Ci pytanie :
dlaczego 90% indywidulanych traci i dlaczego łapacze szczytów na forum mają takie poparcie ?
czy jest tu jakaś zależność