DayTrading: Poniedziałek 23.06.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 24 cze 2014, 00:00

Wzrost
11
46%
Bez zmian
3
13%
Spadek
10
42%

Liczba głosów: 24

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Poniedziałek 23.06.2014

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

blacha pisze:Odnośnie złota to jak wiadomo napięcie w Iraku wzrasta, na Ukrainie ogłoszono zawieszenie ognia ale rosyjskie oddziały nadal są na granicy. A kurs złota niebagatelny wpływ miało ostatnie posiedzenie FED. Nie bez znaczenia pozostaje nasilenie konfliktu Chińsko- Wietnamskiego. Wszystkie te fakty dość dobitnie pokazują ze obecnie gra "techniczna" a złocie jest co najmniej nie rozsądna.

Zgadza się chyba że ktoś w nim już siedzi :561:

Ropa leci w dół - są jakieś fundamenty czy korekta? :d
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

kera.p pisze:
blacha pisze:Odnośnie złota to jak wiadomo napięcie w Iraku wzrasta, na Ukrainie ogłoszono zawieszenie ognia ale rosyjskie oddziały nadal są na granicy. A kurs złota niebagatelny wpływ miało ostatnie posiedzenie FED. Nie bez znaczenia pozostaje nasilenie konfliktu Chińsko- Wietnamskiego. Wszystkie te fakty dość dobitnie pokazują ze obecnie gra "techniczna" a złocie jest co najmniej nie rozsądna.

Moja wiedza o ropie jest bardzo kiepska. Ale w tego co wiem to konflikt w Iraku i ewakuacja ponad 20 procent pracowników przez BP w zeszłym tygodniu powinna wmieć korzystny wpływ na centy ropy. Z drugiej strony gdzieś czytałem że OPEK deklarował wzrost wydobycia przy okazji konfliktu na Ukrainie, więc możliwe że wydał oświadczenie również w sprawie nadchodzącego konfliktu w Iraku. W USA również wiele pieniędzy inwestuje się w "łupki" i alternatywne źródła energii. Nawet powoli zaczyna mówić się o re-industrializacji spowodowanej tym procederem. Korekta może również wynikać z "zawieszenia ognia" na Ukrainie. Oczywiści powyższy post to tylko gdybanie oparte na szczątkowych informacjach.

-- Dodano: 23 cze 2014, 15:24 --

Spojrzałem z ciekawości na "ratio" L/S kontraktów na WTI (Saxo) i wynosi ono 14,5 tyś do 17. Więc dość duża różnica.
Obrazek

Seryjny Morderca
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Seryjny Morderca »

lukpiasek pisze:
cajto pisze:
lukpiasek pisze:EA - potezny zasieg w dol - 400 p
AU - potezny zasieg w gore - 300 p

Dziekuje.
będzie odwrotnie , nie dziękuj ;)
Niestety Luk, podzielam zdanie kolegi wyżej, + G/A minimum 100P dołem. Tak ze świeczek i kresek wychodzi.
Pierwsza strona dzisiejszego wątku.

e/a ciągle czekam na 1.46 tak mi doświadczenie podpowiada wiem że tego teraz na kreskach nie widać ;) stop loss równe 1.43 (spadki z ostatnich tygodni są takie powolne jakby to były gigantyczne zakupy fundów które zbierają co się da) więc docelowo 1.5 może 1.6 w wakacje zobaczymy - tak wiem wyprzedzam kreski i mogę się mylić ale taki jest mój pogląd i kupuje dołki w trendzie wzrostowym ;)

https://www.tradingview.com/x/Ap69jQxd
Za wczesnie lapiesz doły. Ostatnie h4 na EA zrobiły po 100 p prawie. Dziwnie grasz no ale to twoja sprawa.

elusia
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: elusia »

kera.p pisze:

J. Kerry jest w Iraku

Awatar użytkownika
blacha
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: blacha »

Chyba odnalazłem przyczynę korekty
http://www.bloomberg.com/news/2014-06-2 ... rders.html
Obrazek

wesoly
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: wesoly »

Wie ktoś skąd ta luka? :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Co mówicie na temat edka coś nie chce odpalić a ja kisze :roll:
A dlaczego nie chce odpalić bo First Eagle znowu się obrócił i ma buy tazke teraz popłyniemy w dół :?

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

mozolne idzie to na KIWI ale idzie :)

Zablokowany