DayTrading: Środa 30.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 maja 2014, 00:00

Wzrost
9
29%
Bez zmian
2
6%
Spadek
20
65%

Liczba głosów: 31

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 30.04.2014

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

1,34 jeszcze dziś :D

a tak na poważnie na d1 widać ze trend się zaczyna zmieniąc, wparcie na 1,38 jeśli ono peknie mam nowe minima, i nowy trend pierwszy wsparcie na 1,3725, oczywiście dziś fed i inflacja z ez, wiec, czekajmy na dane, dziś rzadzi żanetka i i dane z ez
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

MasterFx pisze:
cajto pisze: Powiem Ci, że patrząc na kilkanaście D1/W1 wstecz, to bardziej wychodzą mi wzrosty niż spadki.
a jak zinterpretujesz dwie ostatnie? :)
Dwie ostatnie D1 - pierwsza to atak Byków, ich korpus, forma szpulki, druga - ponowny atak Byków zakończony fiaskiem (LH), Miski przejęły kontrolę po całości. Dlatego opcja z przełamanym wsparciem jako TP1, a później nawrotka i UP -to już z xxxW1.
Równie dobrze mogą dać sygnał UP teraz i dociągnąć powyżej 1.395x, czekamy, czekamy, czekamy :roll:
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2014, 09:44 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

G/U M15

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

https://www.tradingview.com/x/v9DhqI0S/

-- Dodano: śr 30-04-2014, 9:43 --
MasterFx pisze:a jak zinterpretujesz dwie ostatnie? :)
D1: górna banda klina
https://www.tradingview.com/x/9xkcBPr4/
Ostatnio zmieniony 30 kwie 2014, 09:47 przez Ciapul, łącznie zmieniany 1 raz.
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

marekdt
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: marekdt »

możliwe, że azjaci kupują GBP...
kabel zrobił korektę, GBPJPY - zrobił korektę... i idzie na północ.
Quo Vadis? Już wiesz ?
"Rynek nagradza cierpliwych"
↱↴↱↴ więc siedź na dupie i czekaj↱↴↱↴↴↴

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

MasterFx pisze:
cajto pisze: Powiem Ci, że patrząc na kilkanaście D1/W1 wstecz, to bardziej wychodzą mi wzrosty niż spadki.
a jak zinterpretujesz dwie ostatnie? :)
Cisza przed burzą :roll:

Awatar użytkownika
Ciapul
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Ciapul »

MasterFx pisze:a jak zinterpretujesz dwie ostatnie? :)
W1 : połowa długiego białego korpusu jako wsparcie
https://www.tradingview.com/x/LLUr6KuV/
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...

homar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: homar »

psxor pisze:
Kusus pisze:Chyba bym sie zaplul ze smiechu jakby po dzisiejszym dniu edek ostro z UP'owal do 1.41 :D

A tak na serio patrzac, jestem w 100% przekonany ze po tych odczytach jakie byly do tej pory z niemiec i innych krajow, bedzie inflacja mniejsza niz 0.8%, chyba ze faktycznie cos posciemniaja, ale po co?
no właśnie, można spokojnie na podstawie dostępnych już danych oszacować inflację dla EUR, a skoro tak to to jest w cenach przynajlniej inwestorów profesjonalnych - stąd zjazd był wczoraj. Dziś więc jeśli inf. będzie nieco niższa to może być lekkie strząśnięcie i UP na edku... a w przypadku infl 0,8+ wystrzał większy... to rozumowanie jest oczywiście trochę w oderwaniu od FED wieczornego więc wszelkie zasięgi niezbyt duże myślę w granicach 30-50p... reszta po FED, tym bardziej jeśli będzie cięcie inne niż 10

-- Dodano: 30 kwie 2014, 08:52 --
cajto pisze:
Kusus pisze:Chyba bym sie zaplul ze smiechu jakby po dzisiejszym dniu edek ostro z UP'owal do 1.41 :D

Znowu bylaby cisza na forum przez kilka kolejnych dni + nowe nicki bo 70% planktonu mialaby MC :D
Powiem Ci, że patrząc na kilkanaście D1/W1 wstecz, to bardziej wychodzą mi wzrosty niż spadki. Żeby było ciekawiej, najpierw optuję za przebiciem aktualnego wsparcia na 1.3785 szpilą, a potem UP. Byłoby to klasyczne zagranie Edwarda, trzaskają SL, otwierane są przeciwne, a kurs robi ostrą nawrotkę :wink:

ja widzę inaczej, na D1 / H4 tworzą się warunki do odwrócenia trendu, który jest już zmęczony i ledwo zimie... takie 1-2-3... kolejny szczyt niższy był... lokalny dołek jednak nie zszedł poniżej poprzedniego więc formacja nie zakończona - bardziej taki trójkąt.... wybicie z niego może być gwałtowne z tym, że jeśli będzie w dół to może być przepaść. Myśląc więc kombinajcją prawdopodobieństwa i zasięgu to preferowane Ski wg mnie.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

patrząc na świece tygodniowe na edku - to widać, że edek już zrealizował całotygodniową zmienność :lol:

ta długa biała świeca budzi u mnie największe niepokoje
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MasterFx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MasterFx »

Bemowo1 pisze:patrząc na świece tygodniowe na edku - to widać, że edek już zrealizował całotygodniową zmienność :lol:

ta długa biała świeca budzi u mnie największe niepokoje
dwa ładne inside bary. bedzie ruch... :wink:

sonia123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonia123 »

Rzeczywiscie wydaje sie ze trend sie zmienia na edku i o eskach mysli zdecydowana wiekszosc. Pytanie tylko czy jest to takie oczywiste jakby sie wydawalo i czy wiekszosc moze zarobic.

Zablokowany