a tak na poważnie na d1 widać ze trend się zaczyna zmieniąc, wparcie na 1,38 jeśli ono peknie mam nowe minima, i nowy trend pierwszy wsparcie na 1,3725, oczywiście dziś fed i inflacja z ez, wiec, czekajmy na dane, dziś rzadzi żanetka i i dane z ez
Dwie ostatnie D1 - pierwsza to atak Byków, ich korpus, forma szpulki, druga - ponowny atak Byków zakończony fiaskiem (LH), Miski przejęły kontrolę po całości. Dlatego opcja z przełamanym wsparciem jako TP1, a później nawrotka i UP -to już z xxxW1.MasterFx pisze:a jak zinterpretujesz dwie ostatnie?cajto pisze: Powiem Ci, że patrząc na kilkanaście D1/W1 wstecz, to bardziej wychodzą mi wzrosty niż spadki.
D1: górna banda klinaMasterFx pisze:a jak zinterpretujesz dwie ostatnie?
Cisza przed burząMasterFx pisze:a jak zinterpretujesz dwie ostatnie?cajto pisze: Powiem Ci, że patrząc na kilkanaście D1/W1 wstecz, to bardziej wychodzą mi wzrosty niż spadki.
W1 : połowa długiego białego korpusu jako wsparcieMasterFx pisze:a jak zinterpretujesz dwie ostatnie?
no właśnie, można spokojnie na podstawie dostępnych już danych oszacować inflację dla EUR, a skoro tak to to jest w cenach przynajlniej inwestorów profesjonalnych - stąd zjazd był wczoraj. Dziś więc jeśli inf. będzie nieco niższa to może być lekkie strząśnięcie i UP na edku... a w przypadku infl 0,8+ wystrzał większy... to rozumowanie jest oczywiście trochę w oderwaniu od FED wieczornego więc wszelkie zasięgi niezbyt duże myślę w granicach 30-50p... reszta po FED, tym bardziej jeśli będzie cięcie inne niż 10psxor pisze:Kusus pisze:Chyba bym sie zaplul ze smiechu jakby po dzisiejszym dniu edek ostro z UP'owal do 1.41
A tak na serio patrzac, jestem w 100% przekonany ze po tych odczytach jakie byly do tej pory z niemiec i innych krajow, bedzie inflacja mniejsza niz 0.8%, chyba ze faktycznie cos posciemniaja, ale po co?
cajto pisze:Powiem Ci, że patrząc na kilkanaście D1/W1 wstecz, to bardziej wychodzą mi wzrosty niż spadki. Żeby było ciekawiej, najpierw optuję za przebiciem aktualnego wsparcia na 1.3785 szpilą, a potem UP. Byłoby to klasyczne zagranie Edwarda, trzaskają SL, otwierane są przeciwne, a kurs robi ostrą nawrotkęKusus pisze:Chyba bym sie zaplul ze smiechu jakby po dzisiejszym dniu edek ostro z UP'owal do 1.41
Znowu bylaby cisza na forum przez kilka kolejnych dni + nowe nicki bo 70% planktonu mialaby MC
dwa ładne inside bary. bedzie ruch...Bemowo1 pisze:patrząc na świece tygodniowe na edku - to widać, że edek już zrealizował całotygodniową zmienność
ta długa biała świeca budzi u mnie największe niepokoje