Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ
Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA
Nie zmienia to sytuacji jak widze na aukcji goscia ze wplacil 300zl i wyplacil po 8 transakcjach 2700 zl wiec ten skrypt musi dzialac jak widac? Nie moze to byc sciema na demo koncie bo pokazuje ze wplata kase a pozniej transakcje ktore zarobily lub stracily ale w koncu wyplaca zysk.
Analiza volumenu + formacje świecowe to to czym się często podpieram. Jest tylko jedno ale.fx50fx50 pisze:a ktoś korzysta z tego: http://allegro.pl/forex-candlestick-vol ... 17752.html
Autor pisze o volumenie pipsowym. Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale zakładam że o jakiś algorytm wiążący spread świecy i ilość tików jaka tę świecę tworzy. Tu trzeba wziąć poprawkę na to, że każdy broker ma swój data feed i u jednego świeca może mieć 50 a u drugiego 100 tików.
Jednego jestem pewny. Prowadzenie gry w oparciu o analizę volumenu to trudna sztuka. Elementy uznaniowości i własnej interpretacji są w takiej grze podstawą podejmowania decyzji. Ten kto kupi ten system powinien być przygotowany na sporą dawkę pracy własnej żeby zacząć z niego efektywnie korzystać.
popieramJAREK67 pisze:Analiza volumenu + formacje świecowe to to czym się często podpieram. Jest tylko jedno ale.fx50fx50 pisze:a ktoś korzysta z tego: http://allegro.pl/forex-candlestick-vol ... 17752.html
Autor pisze o volumenie pipsowym. Nie wiem o co dokładnie chodzi, ale zakładam że o jakiś algorytm wiążący spread świecy i ilość tików jaka tę świecę tworzy. Tu trzeba wziąć poprawkę na to, że każdy broker ma swój data feed i u jednego świeca może mieć 50 a u drugiego 100 tików.
Jednego jestem pewny. Prowadzenie gry w oparciu o analizę volumenu to trudna sztuka. Elementy uznaniowości i własnej interpretacji są w takiej grze podstawą podejmowania decyzji. Ten kto kupi ten system powinien być przygotowany na sporą dawkę pracy własnej żeby zacząć z niego efektywnie korzystać.

kto będzie chciał to kupi ten system - moim zdaniem warto, o ile autor strategii w miarę przyzwoity sposób opisał wszystko tak aby nawet nowicjusz jakoś to ogarnął

Poruszyłeś ciekawą kwestię - egzekucji zleceń w trakcie gwałtownego ruchu ceny po danych. Czy faktycznie jest tak, że pozycje oczekujące są aktywowane po gorszych cenach niż gdybyśmy szybko ręcznie (lub za pomocą EA) 'strzelali' zleceniami typu market w trakcie ruchu z odpowiednio ustawionym slippage?JAREK67 pisze: Takie rzeczy to tylko w testach. Jeśli gra polega na ustawianiu oczekujących, które mają się aktywować w trakcie danych to w 100% poślizgi przy otwieraniu/zamykaniu pozycji załatwią sprawę negatywnie.
Tu jest system darmowy http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... -news-gun/ , który pozwala na błyskawiczne otwarcie pozycji typu Market. Najważniejszą jego cechą jest to, że zagranie następuje w ciągu milisekund od opublikowania danych bez zbędnego czekania na ruch ceny. Kierunek otwarcia jest wcześniej określony z uwzględnieniem aktualnych i poprzednich danych. Nie ma takiej sytuacji, że są aktywowane 2 kierunki zagrania. Natomiast często może nie być żadnej reakcji na dane.
Logika wskazywałaby, że zlecenie oczekujące, jako że już czeka to powinno mieć pierwszeństwo przed zleceniami typu market innych uczestników rynku. No ale to tylko logika z GPW, a broker FX może mieć swój system egzekucji-priorytetów zleceń.
Czy ta kwestia może zależeć od tego czy jest to broker ECN czy MM? np. że u jednego będą szybsze zlecenia market, a u drugiego oczekujące?
-
- Uczestnik
[*]
Witam.
Jestem ciekaw jaki jest rezultat tej wersji otwierania przeciwstawnych pozycji co do oryginalnej ?
marcin76 pisze:ade25 pisze:Tu jest zajebisty system tylko kupować![]()
http://allegro.pl/forex-system-kernkraf ... 75413.html
Co do systemu i EA to raczej niestety nie będzie on zarabiał , tzn jeżeli na koncie Demo lub real otwierał by pozycje w tych samych miejscach jak w testerze to by zarabiał ale niestety nie robi tego . Sprawdzałem na koncie Demo i otwiera o wiele więcej pozycji w danym okresie niż w tym samym okresie w testerze
plik w załączniku
statystyka z tego tygodnia na koncie Demo to potwierdza
http://www.myfxbook.com/members/marliz/ ... -ea/893741
ale mam też zrobioną wersję otwierania przeciwstawnych pozycji co do orginalnej wersji , ale tu się dopiero przekonamy w następnym tygodniu , wyszedłem z założenia że jeżeli po tygodniu pracy EA w wersji orginalnej na 8 parach jest statystycznie w 72% stratnych pozycji , to może odwrócimy mu otwieranie pozycji i zobaczymy jak się będzie zachowywać po tej zmianie , zrobiłem z czystej ciekawości
http://www.myfxbook.com/members/marliz/ ... sal/896080
pozdr
Witam.
Jestem ciekaw jaki jest rezultat tej wersji otwierania przeciwstawnych pozycji co do oryginalnej ?
Mariusz S. pisze:[*]marcin76 pisze:ade25 pisze:Tu jest zajebisty system tylko kupować![]()
http://allegro.pl/forex-system-kernkraf ... 75413.html
Co do systemu i EA to raczej niestety nie będzie on zarabiał , tzn jeżeli na koncie Demo lub real otwierał by pozycje w tych samych miejscach jak w testerze to by zarabiał ale niestety nie robi tego . Sprawdzałem na koncie Demo i otwiera o wiele więcej pozycji w danym okresie niż w tym samym okresie w testerze
plik w załączniku
statystyka z tego tygodnia na koncie Demo to potwierdza
http://www.myfxbook.com/members/marliz/ ... -ea/893741
ale mam też zrobioną wersję otwierania przeciwstawnych pozycji co do orginalnej wersji , ale tu się dopiero przekonamy w następnym tygodniu , wyszedłem z założenia że jeżeli po tygodniu pracy EA w wersji orginalnej na 8 parach jest statystycznie w 72% stratnych pozycji , to może odwrócimy mu otwieranie pozycji i zobaczymy jak się będzie zachowywać po tej zmianie , zrobiłem z czystej ciekawości
http://www.myfxbook.com/members/marliz/ ... sal/896080
pozdr
Witam.
przez 2 tygodnie w orginalnej wersji na koncie DEMO 2 razy zjechał 1000$ do prawie zera , a odwrócona wersja po tygodniu była -150 pipsów przy 0,1 lota to by było -150$ to tyle , może w wiekszym okresie czasu by wyszedł na plus
hmmm sam nie wiem co o nimmyśleć
Może to, że coś co miałoby być de facto maszynką do zarabiania pieniędzy nie powinno kosztować 219 zł ?marcin76 pisze: hmmm sam nie wiem co o nimmyśleć
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ext3 pisze:---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------JAREK67 pisze: Takie rzeczy to tylko w testach. Jeśli gra polega na ustawianiu oczekujących, które mają się aktywować w trakcie danych to w 100% poślizgi przy otwieraniu/zamykaniu pozycji załatwią sprawę negatywnie.
Tu jest system darmowy http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... -news-gun/ , który pozwala na błyskawiczne otwarcie pozycji typu Market. Najważniejszą jego cechą jest to, że zagranie następuje w ciągu milisekund od opublikowania danych bez zbędnego czekania na ruch ceny. Kierunek otwarcia jest wcześniej określony z uwzględnieniem aktualnych i poprzednich danych. Nie ma takiej sytuacji, że są aktywowane 2 kierunki zagrania. Natomiast często może nie być żadnej reakcji na dane.
Poruszyłeś ciekawą kwestię - egzekucji zleceń w trakcie gwałtownego ruchu ceny po danych. Czy faktycznie jest tak, że pozycje oczekujące są aktywowane po gorszych cenach niż gdybyśmy szybko ręcznie (lub za pomocą EA) 'strzelali' zleceniami typu market w trakcie ruchu z odpowiednio ustawionym slippage?
Logika wskazywałaby, że zlecenie oczekujące, jako że już czeka to powinno mieć pierwszeństwo przed zleceniami typu market innych uczestników rynku. No ale to tylko logika z GPW, a broker FX może mieć swój system egzekucji-priorytetów zleceń.
Czy ta kwestia może zależeć od tego czy jest to broker ECN czy MM? np. że u jednego będą szybsze zlecenia market, a u drugiego oczekujące?
czy ktoś z profesjonalistów może spróbować odpowiedzieć na to co jest zawarte między liniami
sam jestem ciekaw jak to wygląda z tymi zleceniami oczekującymi
Mam pewną wiedzę praktyczną w tym zakresie. A praktyka jest taka, że w sytuacji dużej zmienności kiedy cena "szuka płynności" broker może robić z naszymi zleceniami dosłownie wszystko. Otworzy z większym, mniejszym poślizgiem lub bez poślizgu. I dotyczy to zleceń typu market jak i oczekujących. Między bajki należy włożyć opowieści o wejściach bez poślizgu. Temat jest powszechnie znany, wielokrotnie opisywany i nic na to się nie poradzi. Można się jedynie (jak kto jest nowy w tej branży) najpierw zdziwić potem wkurzyć potem obrazić na brokera i na końcu doświadczyć tego samego u innego.marcin76 pisze:------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ext3 pisze:---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------JAREK67 pisze: Takie rzeczy to tylko w testach. Jeśli gra polega na ustawianiu oczekujących, które mają się aktywować w trakcie danych to w 100% poślizgi przy otwieraniu/zamykaniu pozycji załatwią sprawę negatywnie.
Poruszyłeś ciekawą kwestię - egzekucji zleceń w trakcie gwałtownego ruchu ceny po danych. Czy faktycznie jest tak, że pozycje oczekujące są aktywowane po gorszych cenach niż gdybyśmy szybko ręcznie (lub za pomocą EA) 'strzelali' zleceniami typu market w trakcie ruchu z odpowiednio ustawionym slippage?
czy ktoś z profesjonalistów może spróbować odpowiedzieć na to co jest zawarte między liniami
sam jestem ciekaw jak to wygląda z tymi zleceniami oczekującymi
Robot z mojej stopki jest tego najlepszym dowodem. Zawsze konfrontacja jego gry na demo z kontem realnym wypadała na niekorzyść reala. Takie życie.