Robot z mojej stopki jest tego najlepszym dowodem. Zawsze konfrontacja jego gry na demo z kontem realnym wypadała na niekorzyść reala. Takie życie.

wielkie dzięki za informacje w tym temacie
pozdr
Witam. Test systemu na koncie real. Broker Armada . Kapitał początkowy 2500 zł .Gra na trzech parach. Wielkość pozycji 0,1 lota. Po miesiącu jest 70% strat , więc dalej nie ma sensu tego ciągnąć , zamykam EA i piszę do gościa. Odpowiedż jest taka,cytuję:ade25 pisze:Tu jest zajebisty system tylko kupować![]()
http://allegro.pl/forex-system-kernkraf ... 75413.html
Ale, że nie sprawdziłeś choćby na demo ???Mariusz S. pisze:Witam. Test systemu na koncie real. Broker Armada . Kapitał początkowy 2500 zł .Gra na trzech parach. Wielkość pozycji 0,1 lota. Po miesiącu jest 70% strat , więc dalej nie ma sensu tego ciągnąć , zamykam EA i piszę do gościa. Odpowiedż jest taka,cytuję:ade25 pisze:Tu jest zajebisty system tylko kupować![]()
" Witam.
System nie był testowany na rynku realnym, co podkreślałem we wszelkiej korespondencji,
a odpisując na pytania z tym związane - nie ukrywałem tego.
Nie wspomniałem również nawet słowem w aukcji lub opisie EA, że ma on wyniki z testów live.
Cały opis EA polegał na przedstawianiu wyników z backtestów. Czy w tej kwestii są jakieś niezgodności ?
Jeśli system nie zarabia w realu to po prostu teraz już wiadomo, że nie zarabia. Ja o tym nie wiedziałem,
bo nie testowałem EA poza robieniem backtestów. Dlatego też cena EA była dość niska w porównaniu z innymi EA
sprzedawanymi na allegro, które były testowane na kontach live.
Nikogo nie zmuszałem do kupowania mojego EA, a jeśli Pan kupił to po prostu zapłacił Pan za swoją ciekawość.
I jeszcze jedno : dlaczego uruchamia Pan nie sprawdzone EA na koncie real z realnymi pieniędzmi ?
Czy nie byłoby bezpieczniej sprawdzić EA przynajmniej na demo ?
Pozdrawiam."
Oczywiście bzdura że gość poinformował o tym że system nie chodzi w realu , natomiast w aukcji jest wyrażnie napisane . Włącz i wygraj , statystyki są po twojej stronie.
Tyle odnośnie systemu Kernkraft z Allegro. Z tego co wiem EA Kernkraft jest ciągle w sprzedaży.
Tu nie chodzi o kasę . Ten kapitał był przeznaczony na stratę. Właściwie to pieniądze zarobione na forexie. Codziennie spędzam przed monitorem jakieś 6-8 godzin ciągle czegoś się ucząc. Lubię to robić nawet wtedy kiedy nie mam racji i pozycja jest stratna. W kwietniu nie było czasu na forex , a chciwość podpowiedziała że skoro Ja nie mam czasu to może jakiś EA pochodzi przez miesiąc.Nic się takiego nie stało, tym bardziej że klikając z palca odrobiłem w ubiegłym tygodniu 700 zł na edku i kablu. Posta napisałem dla przestrogi bo być może są tacy którzy zastanawiają się nad kupnem tego robota lub już go nabyli .JAREK67 pisze:Ale, że nie sprawdziłeś choćby na demo ???Mariusz S. pisze:Witam. Test systemu na koncie real. Broker Armada . Kapitał początkowy 2500 zł .Gra na trzech parach. Wielkość pozycji 0,1 lota. Po miesiącu jest 70% strat , więc dalej nie ma sensu tego ciągnąć , zamykam EA i piszę do gościa. Odpowiedż jest taka,cytuję:ade25 pisze:Tu jest zajebisty system tylko kupować![]()
" Witam.
System nie był testowany na rynku realnym, co podkreślałem we wszelkiej korespondencji,
a odpisując na pytania z tym związane - nie ukrywałem tego.
Nie wspomniałem również nawet słowem w aukcji lub opisie EA, że ma on wyniki z testów live.
Cały opis EA polegał na przedstawianiu wyników z backtestów. Czy w tej kwestii są jakieś niezgodności ?
Jeśli system nie zarabia w realu to po prostu teraz już wiadomo, że nie zarabia. Ja o tym nie wiedziałem,
bo nie testowałem EA poza robieniem backtestów. Dlatego też cena EA była dość niska w porównaniu z innymi EA
sprzedawanymi na allegro, które były testowane na kontach live.
Nikogo nie zmuszałem do kupowania mojego EA, a jeśli Pan kupił to po prostu zapłacił Pan za swoją ciekawość.
I jeszcze jedno : dlaczego uruchamia Pan nie sprawdzone EA na koncie real z realnymi pieniędzmi ?
Czy nie byłoby bezpieczniej sprawdzić EA przynajmniej na demo ?
Pozdrawiam."
Oczywiście bzdura że gość poinformował o tym że system nie chodzi w realu , natomiast w aukcji jest wyrażnie napisane . Włącz i wygraj , statystyki są po twojej stronie.
Tyle odnośnie systemu Kernkraft z Allegro. Z tego co wiem EA Kernkraft jest ciągle w sprzedaży.
Może gdzieś jest napisane małym drukiem? "włącz tester i wygraj, statystyki są po twojej stronie".
ext3 pisze:LPoruszyłeś ciekawą kwestię - egzekucji zleceń w trakcie gwałtownego ruchu ceny po danych. Czy faktycznie jest tak, że pozycje oczekujące są aktywowane po gorszych cenach niż gdybyśmy szybko ręcznie (lub za pomocą EA) 'strzelali' zleceniami typu market w trakcie ruchu z odpowiednio ustawionym slippage?JAREK67 pisze: Takie rzeczy to tylko w testach. Jeśli gra polega na ustawianiu oczekujących, które mają się aktywować w trakcie danych to w 100% poślizgi przy otwieraniu/zamykaniu pozycji załatwią sprawę negatywnie.
Tu jest system darmowy http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... -news-gun/ , który pozwala na błyskawiczne otwarcie pozycji typu Market. Najważniejszą jego cechą jest to, że zagranie następuje w ciągu milisekund od opublikowania danych bez zbędnego czekania na ruch ceny. Kierunek otwarcia jest wcześniej określony z uwzględnieniem aktualnych i poprzednich danych. Nie ma takiej sytuacji, że są aktywowane 2 kierunki zagrania. Natomiast często może nie być żadnej reakcji na dane.
ogika wskazywałaby, że zlecenie oczekujące, jako że już czeka to powinno mieć pierwszeństwo przed zleceniami typu market innych uczestników rynku. No ale to tylko logika z GPW, a broker FX może mieć swój system egzekucji-priorytetów zleceń.
Czy ta kwestia może zależeć od tego czy jest to broker ECN czy MM? np. że u jednego będą szybsze zlecenia market, a u drugiego oczekujące?
Wszystko na to wskazuje że takna 99% chodzi o mytrading.co tylko nie rozumiem co on oferuje , bo sygnały są darmowe hehe.
Może chce sie podzielić informacją