Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
marcin76
Gaduła
Gaduła

Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA

Nieprzeczytany post autor: marcin76 »

Mam pewną wiedzę praktyczną w tym zakresie. A praktyka jest taka, że w sytuacji dużej zmienności kiedy cena "szuka płynności" broker może robić z naszymi zleceniami dosłownie wszystko. Otworzy z większym, mniejszym poślizgiem lub bez poślizgu. I dotyczy to zleceń typu market jak i oczekujących. Między bajki należy włożyć opowieści o wejściach bez poślizgu. Temat jest powszechnie znany, wielokrotnie opisywany i nic na to się nie poradzi. Można się jedynie (jak kto jest nowy w tej branży) najpierw zdziwić potem wkurzyć potem obrazić na brokera i na końcu doświadczyć tego samego u innego.
Robot z mojej stopki jest tego najlepszym dowodem. Zawsze konfrontacja jego gry na demo z kontem realnym wypadała na niekorzyść reala. Takie życie. :wink:[/quote]

wielkie dzięki za informacje w tym temacie

pozdr

Mariusz S.
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Mariusz S. »

ade25 pisze:Tu jest zajebisty system tylko kupować :D
http://allegro.pl/forex-system-kernkraf ... 75413.html
Witam. Test systemu na koncie real. Broker Armada . Kapitał początkowy 2500 zł .Gra na trzech parach. Wielkość pozycji 0,1 lota. Po miesiącu jest 70% strat , więc dalej nie ma sensu tego ciągnąć , zamykam EA i piszę do gościa. Odpowiedż jest taka,cytuję:

" Witam.
System nie był testowany na rynku realnym, co podkreślałem we wszelkiej korespondencji,
a odpisując na pytania z tym związane - nie ukrywałem tego.
Nie wspomniałem również nawet słowem w aukcji lub opisie EA, że ma on wyniki z testów live.
Cały opis EA polegał na przedstawianiu wyników z backtestów. Czy w tej kwestii są jakieś niezgodności ?

Jeśli system nie zarabia w realu to po prostu teraz już wiadomo, że nie zarabia. Ja o tym nie wiedziałem,
bo nie testowałem EA poza robieniem backtestów. Dlatego też cena EA była dość niska w porównaniu z innymi EA
sprzedawanymi na allegro, które były testowane na kontach live.
Nikogo nie zmuszałem do kupowania mojego EA, a jeśli Pan kupił to po prostu zapłacił Pan za swoją ciekawość.
I jeszcze jedno : dlaczego uruchamia Pan nie sprawdzone EA na koncie real z realnymi pieniędzmi ?
Czy nie byłoby bezpieczniej sprawdzić EA przynajmniej na demo ?
Pozdrawiam."

Tyle odnośnie systemu Kernkraft z Allegro. Z tego co wiem EA Kernkraft jest ciągle w sprzedaży.
Ostatnio zmieniony 19 maja 2014, 12:41 przez Mariusz S., łącznie zmieniany 1 raz.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Mariusz S. pisze:
Witam. Test systemu na koncie real. Broker Armada . Kapitał początkowy 2500 zł .Gra na trzech parach. Wielkość pozycji 0,1 lota. Po miesiącu jest 70% strat , więc dalej nie ma sensu tego ciągnąć , zamykam EA i piszę do gościa. Odpowiedż jest taka,cytuję:

" Witam.
System nie był testowany na rynku realnym, co podkreślałem we wszelkiej korespondencji,
Nie wspomniałem również nawet słowem w aukcji lub opisie EA, że ma on wyniki z testów live.
Cały opis EA polegał na przedstawianiu wyników z backtestów. Czy w tej kwestii są jakieś niezgodności ?

Jeśli system nie zarabia w realu to po prostu teraz już wiadomo, że nie zarabia. Ja o tym nie wiedziałem,
bo nie testowałem EA poza robieniem backtestów. Dlatego też cena EA była dość niska w porównaniu z innymi EA
Nikogo nie zmuszałem do kupowania mojego EA, a jeśli Pan kupił to po prostu zapłacił Pan za swoją ciekawość.
I jeszcze jedno : dlaczego uruchamia Pan nie sprawdzone EA na koncie real z realnymi pieniędzmi ?
Pozdrawiam."
Oczywiście bzdura że gość poinformował o tym że system nie chodzi w realu , natomiast w aukcji jest wyrażnie napisane . Włącz i wygraj , statystyki są po twojej stronie.
Tyle odnośnie systemu Kernkraft z Allegro. Z tego co wiem EA Kernkraft jest ciągle w sprzedaży.
Ale, że nie sprawdziłeś choćby na demo ??? :shock:
Może gdzieś jest napisane małym drukiem? "włącz tester i wygraj, statystyki są po twojej stronie". :wink:

Mariusz S.
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Mariusz S. »

JAREK67 pisze:
Mariusz S. pisze:

" Witam.

Pozdrawiam."
Oczywiście bzdura że gość poinformował o tym że system nie chodzi w realu , natomiast w aukcji jest wyrażnie napisane . Włącz i wygraj , statystyki są po twojej stronie.
Ale, że nie sprawdziłeś choćby na demo ??? :shock:
Może gdzieś jest napisane małym drukiem? "włącz tester i wygraj, statystyki są po twojej stronie". :wink:
Tu nie chodzi o kasę . Ten kapitał był przeznaczony na stratę. Właściwie to pieniądze zarobione na forexie. Codziennie spędzam przed monitorem jakieś 6-8 godzin ciągle czegoś się ucząc. Lubię to robić nawet wtedy kiedy nie mam racji i pozycja jest stratna. W kwietniu nie było czasu na forex , a chciwość podpowiedziała że skoro Ja nie mam czasu to może jakiś EA pochodzi przez miesiąc.Nic się takiego nie stało, tym bardziej że klikając z palca odrobiłem w ubiegłym tygodniu 700 zł na edku i kablu. Posta napisałem dla przestrogi bo być może są tacy którzy zastanawiają się nad kupnem tego robota lub już go nabyli .

Kazik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kazik »

ext3 pisze:
JAREK67 pisze: Takie rzeczy to tylko w testach. Jeśli gra polega na ustawianiu oczekujących, które mają się aktywować w trakcie danych to w 100% poślizgi przy otwieraniu/zamykaniu pozycji załatwią sprawę negatywnie.
Tu jest system darmowy http://www.forexpeacearmy.com/forex-for ... -news-gun/ , który pozwala na błyskawiczne otwarcie pozycji typu Market. Najważniejszą jego cechą jest to, że zagranie następuje w ciągu milisekund od opublikowania danych bez zbędnego czekania na ruch ceny. Kierunek otwarcia jest wcześniej określony z uwzględnieniem aktualnych i poprzednich danych. Nie ma takiej sytuacji, że są aktywowane 2 kierunki zagrania. Natomiast często może nie być żadnej reakcji na dane.
LPoruszyłeś ciekawą kwestię - egzekucji zleceń w trakcie gwałtownego ruchu ceny po danych. Czy faktycznie jest tak, że pozycje oczekujące są aktywowane po gorszych cenach niż gdybyśmy szybko ręcznie (lub za pomocą EA) 'strzelali' zleceniami typu market w trakcie ruchu z odpowiednio ustawionym slippage?
ogika wskazywałaby, że zlecenie oczekujące, jako że już czeka to powinno mieć pierwszeństwo przed zleceniami typu market innych uczestników rynku. No ale to tylko logika z GPW, a broker FX może mieć swój system egzekucji-priorytetów zleceń.
Czy ta kwestia może zależeć od tego czy jest to broker ECN czy MM? np. że u jednego będą szybsze zlecenia market, a u drugiego oczekujące?

Czytałem,że tak działa MT4.
Zlecenie oczekuje u brokera i jest przekazywane "na rynek" dopiero gdy cena "na rynku" osiągnie
wartość jaka jest w zleceniu.
Dlatego nie można mówić o jakiejkolwkiek kolejce.
Zawsze będzie poślizg czasowy i prawie zawsze cenowy.

Awatar użytkownika
wojtasek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: wojtasek »

Bork, bork, bork! Swedish Chef

ade25
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ade25 »

Następny mądry 1000 pipsów zarabia i chce się podzielić :D

http://allegro.pl/sygnaly-forex-ok-1000 ... 82431.html

andante
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: andante »

na 99% chodzi o mytrading.co tylko nie rozumiem co on oferuje , bo sygnały są darmowe hehe.
Może chce sie podzielić informacją :)

ade25
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ade25 »

na 99% chodzi o mytrading.co tylko nie rozumiem co on oferuje , bo sygnały są darmowe hehe.
Może chce sie podzielić informacją
Wszystko na to wskazuje że tak

marcin76
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: marcin76 »

A widzieliście tą ścieme , kolejny naciągacz , taką kase zgarnia z rynku i mu drobnych brakuje !!!

allegro.pl/forex-sr-system-realne-wyplaty-33-tys-pln-zysku-i4291412219.html

ODPOWIEDZ