DayTrading: Środa 09.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 kwie 2014, 00:00

Wzrost
12
29%
Bez zmian
2
5%
Spadek
28
67%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Środa 09.04.2014

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

podbijamy SP500 do oporow znowu bez obroto i czekamy do 20 00

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

pedro pisze:
niemiaszek pisze:
DavidFx pisze:zajebiscie to na edku zrobili opcja na 1.38 przed 16:00 wystrzal cena sobie tam polatala i zwalka w dół niesamowite jak pilnowali cene przez cala sesje londynska :D
wiele razy się zdarzało, że na kilka minut przed godzinę wygaśniecia 16:00, "niewidzialna ręka rynku" potrafiła na 20/30 pipsów ruszyć cenę spot aby tylko dana opcja wygasła 8)
wystarczy aby ułamek pipsa o konkretnej porze cena spot była pod lub nad danym poziomem i mamy wtedy wykonanie opcji :wink:

oczywiście im większa odległość od poziomu opcji tym większa premia dla wystawiającego :idea:
eurusd opcja call, plain vanilla, żeby nie było kombinacji, daje posiadaczowi opcji prawo kupna usd za eur, po cenie 1.380000 w związku z tym, że cena o 16oo - 16o1 była powyżej, zrealizował on opcje, gdyż kupił taniej - na rynku 1.3812 a on miał opcje kupna za 1.38ooo ... dobrze to rozumiem? :)
różnica w tym wypadku 12 pipsów jest premią

% zysku na tym dealu miał ustalony w dniu zakupu takiej opcji, tego nie wiemy dokładnie, ale mógł tą konkretną opcję(CALL 1.3800 strike 09.04.2014) brać wczoraj, tydzień, miesiąc a może nawet i rok temu...
im wcześniej brał tym % zysku z kwoty większy, a różnica spot w chwili wygaśnięcia jest dodatkową premią :wink:

opcja to inaczej mówiąc zakład
klient zakłada się z bankiem, że konkretnego dnia o 16:00 cena będzie na danym poziomie :!:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
PipsKong
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: PipsKong »

Myślicie że o 20 to cyknie w dół ?? Straszne parcie jest na górę na tym Edku ;/ odbije się mocno w dół i znowu wraca ;/ dziadostwo ;/;/
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!

Awatar użytkownika
P4W3L
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: P4W3L »

PipsKong pisze:Myślicie że o 20 to cyknie w dół ?? Straszne parcie jest na górę na tym Edku ;/ odbije się mocno w dół i znowu wraca ;/ dziadostwo ;/;/
1,3820-1,3850 strefa oporów, poziomy fibo i Sl banków komercyjnych, kusi spekułę, wybić stopy i powrót
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Kusus pisze:
Kusus pisze:A ja ciągle uważam, że nie macie racji i IUSD prześwidruje dzisiaj dno po czym:
Edek - kierunek 1.3850
Kabel - kierunek 1.68
Kangur - 0.94
EA - 1.46

Oczywiście mogę się mylić ;) Dlatego mam wąskie stopy... :)

Póki co się sprawdza... Zobaczymy wieczorem czy będę taki happy :)

Jak tkos posluchal i pomyslal troche to zarabia :-)

-- Dodano: śr 09-04-2014, 17:00 --
PipsKong pisze:Myślicie że o 20 to cyknie w dół ?? Straszne parcie jest na górę na tym Edku ;/ odbije się mocno w dół i znowu wraca ;/ dziadostwo ;/;/
A widziales index dolara? Widzisz tam jakies wzrosty? Jak dla mnie teraz na edku to jest jazda bez trzymanki do gory i tylko fomc moze to zmienic (i pewnie zmieni ale nie na dlugo)

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
maniutek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: maniutek »

Kusus pisze:
Kusus pisze:
Kusus pisze:A ja ciągle uważam, że nie macie racji i IUSD prześwidruje dzisiaj dno po czym:
Edek - kierunek 1.3850
Kabel - kierunek 1.68
Kangur - 0.94
EA - 1.46

Oczywiście mogę się mylić ;) Dlatego mam wąskie stopy... :)

Póki co się sprawdza... Zobaczymy wieczorem czy będę taki happy :)

Jak tkos posluchal i pomyslal troche to zarabia :-)

-- Dodano: śr 09-04-2014, 17:00 --
A widziales index dolara? Widzisz tam jakies wzrosty? Jak dla mnie teraz na edku to jest jazda bez trzymanki do gory i tylko fomc moze to zmienic (i pewnie zmieni ale nie na dlugo)
ukłony, żałuje że nie posłuchałem :/
biedny to ja jestem od urodzenia...

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Dobra. Dzien bez wrazen. Polowa pozycji zamknieta na + polowa na - ale pozamykalem wszystko bo bedzie bujac wieczorem. Zostawioem tylko kangura moze podbija wyzej to zamkne na 0 a jak nie to mam stopa przy 0.9330. Uwazajcie na kangura bo w nocy dane z australiii i chin i wszystko tam sie moze wydarzyc. Ja w kazdym razie nie zostaiwe otwartej pozycji na noc i zamkne przed snem nawet jesli bede na stracie. Pozdrawiam i milego wieczoru oraz wielu pipsow wszystkim.

Awatar użytkownika
melpomena
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: melpomena »

Edek jakoś nie chce słuchać anali, mówiących o spadku. A może to krótkotrwałe podbicie przedwieczorne?

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

Chyba moja wizja z rana na edku się sprawdza.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Zablokowany