DayTrading: Środa 09.04.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 10 kwie 2014, 00:00

Wzrost
12
29%
Bez zmian
2
5%
Spadek
28
67%

Liczba głosów: 42

Awatar użytkownika
DavidFx
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 09.04.2014

Nieprzeczytany post autor: DavidFx »

zajebiscie to na edku zrobili opcja na 1.38 przed 16:00 wystrzal cena sobie tam polatala i zwalka w dół niesamowite jak pilnowali cene przez cala sesje londynska :D
AIM FOR THE IMPOSSIBLE!

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

kera.p pisze:No to mamy po 16 i raczej nie ma efektu - no chyba że cena miała być powyżej 1,38 to była.. przed 16 lekki wzrost??
tak to wygląda, bo wygaśnięcie jest punkt 16:00/01, więc trwa to dokładnie minutę :idea:
w tym wypadku wykonanie opcji CALL nastąpiło gdyż cena spot utrzymała się powyżej poziomu 1.3800
a teraz to już może sobie spadać... :wink:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

ZbychuM pisze:Kurcze dołożyłbym jeszcze S na SP500, .... ale już nie mogę, bo a nuż się obróci i mi depo strzeli
ładuj eSe i nic się nie bój :mrgreen:
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

niemiaszek pisze:
kera.p pisze:No to mamy po 16 i raczej nie ma efektu - no chyba że cena miała być powyżej 1,38 to była.. przed 16 lekki wzrost??
tak to wygląda, bo wygaśnięcie jest punkt 16:00/01, więc trwa to dokładnie minutę :idea:
w tym wypadku wykonanie opcji CALL nastąpiło gdyż cena spot utrzymała się powyżej poziomu 1.3800
hm... ciekawe jaki jest koszt utrzymania ceny na takim walorze, jak eurusd, aby zrealizowac z zyskiem opcje call : ) ... bo jeżeli tylko pod tą opcje było, a o 16 różnica pomiędzy opcją, a rynkiem 12-10 pips to zarobek na opcji przy powiedzmy 100 mln wynosiło 12 tyś ? czy 120 tyś? ... :roll:
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

DavidFx pisze:zajebiscie to na edku zrobili opcja na 1.38 przed 16:00 wystrzal cena sobie tam polatala i zwalka w dół niesamowite jak pilnowali cene przez cala sesje londynska :D
wiele razy się zdarzało, że na kilka minut przed godzinę wygaśniecia 16:00, "niewidzialna ręka rynku" potrafiła na 20/30 pipsów ruszyć cenę spot aby tylko dana opcja wygasła 8)
wystarczy aby ułamek pipsa o konkretnej porze cena spot była pod lub nad danym poziomem i mamy wtedy wykonanie opcji :wink:

oczywiście im większa odległość od poziomu opcji tym większa premia dla wystawiającego :idea:

Awatar użytkownika
highend
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: highend »

uciekinier pisze:
ZbychuM pisze:Kurcze dołożyłbym jeszcze S na SP500, .... ale już nie mogę, bo a nuż się obróci i mi depo strzeli
U sure? ja mam eLkę na daxa i mogłem zamknąć ze sporym zyskiem tuż przed sesją USA ;)
a teraz jest na małym minusie i sądzę, że urośnie..... :)
FB: highendforex - Tańczący z Wykresami

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

highend pisze:
uciekinier pisze:
U sure? ja mam eLkę na daxa i mogłem zamknąć ze sporym zyskiem tuż przed sesją USA ;)
a teraz jest na małym minusie i sądzę, że urośnie..... :)
Gdzie masz TP?
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

Awatar użytkownika
pedro
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: pedro »

niemiaszek pisze:
DavidFx pisze:zajebiscie to na edku zrobili opcja na 1.38 przed 16:00 wystrzal cena sobie tam polatala i zwalka w dół niesamowite jak pilnowali cene przez cala sesje londynska :D
wiele razy się zdarzało, że na kilka minut przed godzinę wygaśniecia 16:00, "niewidzialna ręka rynku" potrafiła na 20/30 pipsów ruszyć cenę spot aby tylko dana opcja wygasła 8)
wystarczy aby ułamek pipsa o konkretnej porze cena spot była pod lub nad danym poziomem i mamy wtedy wykonanie opcji :wink:

oczywiście im większa odległość od poziomu opcji tym większa premia dla wystawiającego :idea:
eurusd opcja call, plain vanilla, żeby nie było kombinacji, daje posiadaczowi opcji prawo kupna usd za eur, po cenie 1.380000 w związku z tym, że cena o 16oo - 16o1 była powyżej, zrealizował on opcje, gdyż kupił taniej - na rynku 1.3812 a on miał opcje kupna za 1.38ooo ... dobrze to rozumiem? :)
Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!

Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski

Awatar użytkownika
kera.p
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kera.p »

niemiaszek pisze:

No to ciekawe - ja zapakowałem 2 Ski - małe jak zwykle na szczycie ;) a leci w dół więc zaraz Be ustawię :564:
"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" :wink:

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

pedro pisze:
niemiaszek pisze:
hm... ciekawe jaki jest koszt utrzymania ceny na takim walorze, jak eurusd, aby zrealizowac z zyskiem opcje call : ) ... bo jeżeli tylko pod tą opcje było, a o 16 różnica pomiędzy opcją, a rynkiem 12-10 pips to zarobek na opcji przy powiedzmy 100 mln wynosiło 12 tyś ? czy 120 tyś? ... :roll:
koszt wykupu opcji nie jest duży, ale w tym konkretnym wypadku kwota 700mln$ zrobiła robotę, bo duzi gracze jeżeli klikają na crosach to głównie na kontraktach terminowaych futersach gdzie max lewar to 1:20 :idea:
tylko na opcjach mogą poszaleć bo lewar 1:200 :!:

Zablokowany