DayTrading: Środa 09.04.2014
Re: DayTrading: Środa 09.04.2014
podbijamy SP500 do oporow znowu bez obroto i czekamy do 20 00
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
różnica w tym wypadku 12 pipsów jest premiąpedro pisze:eurusd opcja call, plain vanilla, żeby nie było kombinacji, daje posiadaczowi opcji prawo kupna usd za eur, po cenie 1.380000 w związku z tym, że cena o 16oo - 16o1 była powyżej, zrealizował on opcje, gdyż kupił taniej - na rynku 1.3812 a on miał opcje kupna za 1.38ooo ... dobrze to rozumiem?niemiaszek pisze:wiele razy się zdarzało, że na kilka minut przed godzinę wygaśniecia 16:00, "niewidzialna ręka rynku" potrafiła na 20/30 pipsów ruszyć cenę spot aby tylko dana opcja wygasłaDavidFx pisze:zajebiscie to na edku zrobili opcja na 1.38 przed 16:00 wystrzal cena sobie tam polatala i zwalka w dół niesamowite jak pilnowali cene przez cala sesje londynska
wystarczy aby ułamek pipsa o konkretnej porze cena spot była pod lub nad danym poziomem i mamy wtedy wykonanie opcji![]()
oczywiście im większa odległość od poziomu opcji tym większa premia dla wystawiającego
% zysku na tym dealu miał ustalony w dniu zakupu takiej opcji, tego nie wiemy dokładnie, ale mógł tą konkretną opcję(CALL 1.3800 strike 09.04.2014) brać wczoraj, tydzień, miesiąc a może nawet i rok temu...
im wcześniej brał tym % zysku z kwoty większy, a różnica spot w chwili wygaśnięcia jest dodatkową premią

opcja to inaczej mówiąc zakład
klient zakłada się z bankiem, że konkretnego dnia o 16:00 cena będzie na danym poziomie

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
Myślicie że o 20 to cyknie w dół ?? Straszne parcie jest na górę na tym Edku ;/ odbije się mocno w dół i znowu wraca ;/ dziadostwo ;/;/
Gdyby jakiś Broker zaproponowałby mi swapy na L i S o podobnej wartości ... Zarobiłbym miliony...
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
..." Tylko zdechłe ryby płyną z prądem "...
Forex Ty stara ..... !!!!
1,3820-1,3850 strefa oporów, poziomy fibo i Sl banków komercyjnych, kusi spekułę, wybić stopy i powrótPipsKong pisze:Myślicie że o 20 to cyknie w dół ?? Straszne parcie jest na górę na tym Edku ;/ odbije się mocno w dół i znowu wraca ;/ dziadostwo ;/;/
„Śpieszymy się do dorosłości, żeby tęsknić za dzieciństwem, tracimy zdrowie dla pieniędzy, a potem płacimy by je odzyskać, żyjemy jakbyśmy nigdy nie mieli umrzeć, a umieramy jakbyśmy nigdy nie żyli” - Paulo Coelho
Kusus pisze:Kusus pisze:A ja ciągle uważam, że nie macie racji i IUSD prześwidruje dzisiaj dno po czym:
Edek - kierunek 1.3850
Kabel - kierunek 1.68
Kangur - 0.94
EA - 1.46
Oczywiście mogę się mylićDlatego mam wąskie stopy...
Póki co się sprawdza... Zobaczymy wieczorem czy będę taki happy
Jak tkos posluchal i pomyslal troche to zarabia

-- Dodano: śr 09-04-2014, 17:00 --
A widziales index dolara? Widzisz tam jakies wzrosty? Jak dla mnie teraz na edku to jest jazda bez trzymanki do gory i tylko fomc moze to zmienic (i pewnie zmieni ale nie na dlugo)PipsKong pisze:Myślicie że o 20 to cyknie w dół ?? Straszne parcie jest na górę na tym Edku ;/ odbije się mocno w dół i znowu wraca ;/ dziadostwo ;/;/
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
ukłony, żałuje że nie posłuchałemKusus pisze:Kusus pisze:Kusus pisze:A ja ciągle uważam, że nie macie racji i IUSD prześwidruje dzisiaj dno po czym:
Edek - kierunek 1.3850
Kabel - kierunek 1.68
Kangur - 0.94
EA - 1.46
Oczywiście mogę się mylićDlatego mam wąskie stopy...
Póki co się sprawdza... Zobaczymy wieczorem czy będę taki happy
Jak tkos posluchal i pomyslal troche to zarabia
-- Dodano: śr 09-04-2014, 17:00 --
A widziales index dolara? Widzisz tam jakies wzrosty? Jak dla mnie teraz na edku to jest jazda bez trzymanki do gory i tylko fomc moze to zmienic (i pewnie zmieni ale nie na dlugo)PipsKong pisze:Myślicie że o 20 to cyknie w dół ?? Straszne parcie jest na górę na tym Edku ;/ odbije się mocno w dół i znowu wraca ;/ dziadostwo ;/;/

biedny to ja jestem od urodzenia...
Dobra. Dzien bez wrazen. Polowa pozycji zamknieta na + polowa na - ale pozamykalem wszystko bo bedzie bujac wieczorem. Zostawioem tylko kangura moze podbija wyzej to zamkne na 0 a jak nie to mam stopa przy 0.9330. Uwazajcie na kangura bo w nocy dane z australiii i chin i wszystko tam sie moze wydarzyc. Ja w kazdym razie nie zostaiwe otwartej pozycji na noc i zamkne przed snem nawet jesli bede na stracie. Pozdrawiam i milego wieczoru oraz wielu pipsow wszystkim.
Edek jakoś nie chce słuchać anali, mówiących o spadku. A może to krótkotrwałe podbicie przedwieczorne?
- harymilloki
- Maniak
Chyba moja wizja z rana na edku się sprawdza.
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"