DayTrading: Środa 09.04.2014
Re: DayTrading: Środa 09.04.2014
zajebiscie to na edku zrobili opcja na 1.38 przed 16:00 wystrzal cena sobie tam polatala i zwalka w dół niesamowite jak pilnowali cene przez cala sesje londynska 

AIM FOR THE IMPOSSIBLE!
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
tak to wygląda, bo wygaśnięcie jest punkt 16:00/01, więc trwa to dokładnie minutękera.p pisze:No to mamy po 16 i raczej nie ma efektu - no chyba że cena miała być powyżej 1,38 to była.. przed 16 lekki wzrost??

w tym wypadku wykonanie opcji CALL nastąpiło gdyż cena spot utrzymała się powyżej poziomu 1.3800
a teraz to już może sobie spadać...

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
- uciekinier
- Pasjonat
ładuj eSe i nic się nie bójZbychuM pisze:Kurcze dołożyłbym jeszcze S na SP500, .... ale już nie mogę, bo a nuż się obróci i mi depo strzeli

"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka
ZielonaMgiełka
hm... ciekawe jaki jest koszt utrzymania ceny na takim walorze, jak eurusd, aby zrealizowac z zyskiem opcje call : ) ... bo jeżeli tylko pod tą opcje było, a o 16 różnica pomiędzy opcją, a rynkiem 12-10 pips to zarobek na opcji przy powiedzmy 100 mln wynosiło 12 tyś ? czy 120 tyś? ...niemiaszek pisze:tak to wygląda, bo wygaśnięcie jest punkt 16:00/01, więc trwa to dokładnie minutękera.p pisze:No to mamy po 16 i raczej nie ma efektu - no chyba że cena miała być powyżej 1,38 to była.. przed 16 lekki wzrost??![]()
w tym wypadku wykonanie opcji CALL nastąpiło gdyż cena spot utrzymała się powyżej poziomu 1.3800

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
wiele razy się zdarzało, że na kilka minut przed godzinę wygaśniecia 16:00, "niewidzialna ręka rynku" potrafiła na 20/30 pipsów ruszyć cenę spot aby tylko dana opcja wygasłaDavidFx pisze:zajebiscie to na edku zrobili opcja na 1.38 przed 16:00 wystrzal cena sobie tam polatala i zwalka w dół niesamowite jak pilnowali cene przez cala sesje londynska

wystarczy aby ułamek pipsa o konkretnej porze cena spot była pod lub nad danym poziomem i mamy wtedy wykonanie opcji

oczywiście im większa odległość od poziomu opcji tym większa premia dla wystawiającego

U sure? ja mam eLkę na daxa i mogłem zamknąć ze sporym zyskiem tuż przed sesją USAuciekinier pisze:ładuj eSe i nic się nie bójZbychuM pisze:Kurcze dołożyłbym jeszcze S na SP500, .... ale już nie mogę, bo a nuż się obróci i mi depo strzeli

a teraz jest na małym minusie i sądzę, że urośnie.....

FB: highendforex - Tańczący z Wykresami
- harymilloki
- Maniak
Gdzie masz TP?highend pisze:U sure? ja mam eLkę na daxa i mogłem zamknąć ze sporym zyskiem tuż przed sesją USAuciekinier pisze:ładuj eSe i nic się nie bójZbychuM pisze:Kurcze dołożyłbym jeszcze S na SP500, .... ale już nie mogę, bo a nuż się obróci i mi depo strzeli
a teraz jest na małym minusie i sądzę, że urośnie.....
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
eurusd opcja call, plain vanilla, żeby nie było kombinacji, daje posiadaczowi opcji prawo kupna usd za eur, po cenie 1.380000 w związku z tym, że cena o 16oo - 16o1 była powyżej, zrealizował on opcje, gdyż kupił taniej - na rynku 1.3812 a on miał opcje kupna za 1.38ooo ... dobrze to rozumiem?niemiaszek pisze:wiele razy się zdarzało, że na kilka minut przed godzinę wygaśniecia 16:00, "niewidzialna ręka rynku" potrafiła na 20/30 pipsów ruszyć cenę spot aby tylko dana opcja wygasłaDavidFx pisze:zajebiscie to na edku zrobili opcja na 1.38 przed 16:00 wystrzal cena sobie tam polatala i zwalka w dół niesamowite jak pilnowali cene przez cala sesje londynska
wystarczy aby ułamek pipsa o konkretnej porze cena spot była pod lub nad danym poziomem i mamy wtedy wykonanie opcji![]()
oczywiście im większa odległość od poziomu opcji tym większa premia dla wystawiającego

Jutro też jest dzień.
niemiaszek pisze:wiele razy się zdarzało, że na kilka minut przed godzinę wygaśniecia 16:00, "niewidzialna ręka rynku" potrafiła na 20/30 pipsów ruszyć cenę spot aby tylko dana opcja wygasłaDavidFx pisze:zajebiscie to na edku zrobili opcja na 1.38 przed 16:00 wystrzal cena sobie tam polatala i zwalka w dół niesamowite jak pilnowali cene przez cala sesje londynska
wystarczy aby ułamek pipsa o konkretnej porze cena spot była pod lub nad danym poziomem i mamy wtedy wykonanie opcji![]()
No to ciekawe - ja zapakowałem 2 Ski - małe jak zwykle na szczycie

"DOŚWIADCZENIE - nazwa jaką nadajemy naszym błędom" 

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
koszt wykupu opcji nie jest duży, ale w tym konkretnym wypadku kwota 700mln$ zrobiła robotę, bo duzi gracze jeżeli klikają na crosach to głównie na kontraktach terminowaych futersach gdzie max lewar to 1:20pedro pisze:hm... ciekawe jaki jest koszt utrzymania ceny na takim walorze, jak eurusd, aby zrealizowac z zyskiem opcje call : ) ... bo jeżeli tylko pod tą opcje było, a o 16 różnica pomiędzy opcją, a rynkiem 12-10 pips to zarobek na opcji przy powiedzmy 100 mln wynosiło 12 tyś ? czy 120 tyś? ...niemiaszek pisze:tak to wygląda, bo wygaśnięcie jest punkt 16:00/01, więc trwa to dokładnie minutękera.p pisze:No to mamy po 16 i raczej nie ma efektu - no chyba że cena miała być powyżej 1,38 to była.. przed 16 lekki wzrost??![]()

tylko na opcjach mogą poszaleć bo lewar 1:200