Jak być aktywnym przez 22/24/7 w czasie gry na FX

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
ROA
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Jak być aktywnym przez 22/24/7 w czasie gry na FX

Nieprzeczytany post autor: ROA »

Kiedyś testowałem coś podobnego. Drzemki po 20-30min 5x dziennie o stałych porach. Czas testu to miesiące jesienno-zimowe od listopada do lutego. Co ważne nie wykonywałem cięższych prac fizycznych w tych miesiącach.
Organizm po kilku dniach się przyzwyczaja. Dwa pierwsze dni to była masakra. Dzień trzeci zbierało mnie na wymioty. Czwarty i piąty zobojętniałem. Następnie było już całkiem ok.
Nie zauważyłem znaczących skutków ubocznych na zdrowiu czy samopoczuciu. jedynie świadomość tego, że przestawiłem się na taki właśnie tryb - powodowała dziwne uczucie porównywalne ze znudzeniem.

Drugi okres to miesiące marzec-czerwiec. Tutaj wykonywałem już cięższe prace fizyczne, ogólnie czas w którym nigdy nie ma czasu..
Odpuściłem chyba po dwóch tygodniach z powodu kołatania serca. Zaznaczę również, że wtedy paliłem oraz piłem kawe z wiadra. Rozjechał mi się całkiem plan snu, nieregularne godziny, czas drzemki itd.

Jestem zdania, że coś takiego przejdzie bez uszczerbku dla zdrowia fizycznego i psychicznego. Po przestawieniu organizmu na tryb całodobowy początkowe rozkojarzenie nie było już problemem. Potrafiłem skupić się, szybko analizować problemy i ogólnie wszystko czego nie byłbym w stanie robić gdy jestem zmęczony.
Dlaczego dalej się w to nie 'bawie' ? - z prozaicznych powodów - żona, praca i z wiekiem chyba się rozleniwiłem :)

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

W sumie lubię wyzwania więc chyba spróbuję i zobaczę czy mogę funkcjonować
wg. planu uberman.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
RoLudlum
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: RoLudlum »

Witam

Temat bardzo ciekawy sam wyrwał bym z chęcią dodatkowe kilka h z doby więc niecierpliwie czekam na "relacje" może jakiegoś bloga ;)

Pozdrawiam
"Unia Europejska uznała apokalipsę 21.12.2012 za niezgodną z dyrektywą Parlamentu Europejskiego."
Deklaracja Niepodległości USA - 1337słów.
Dyrektywa UE o przewozie cukierków karmelkowych 25911 słów

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Blog istnieje ale nie wiem czy mogę go tu reklamować ;)
Chyba nikt nie będzie miał problemów, link jest taki:
http://ubermanprojectpowernapcycle.blogspot.com/

balwi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: balwi »

Ja tam wole w zadne ekspermenty nie wchodzic. Czlowiek musi czaem spac.

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Tymek to:
http://antyweb.pl/sukces-polskiego-proj ... -poczekac/

powinno Cię zainteresować ....
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Problem nie jest z zasypianiem ;) Problem jest z budzeniem ;)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

Tymek pisze:Problem nie jest z zasypianiem ;) Problem jest z budzeniem ;)
Heh no nie wiem... jeśli będziesz drzemał powiedzmy 3razy dziennie to wydaje mi się, że problem może być z zasypianiem właśnie. Czasem jak się w coś "wkręcę" - w jakiś nowy problem to ciężko zasnąć nawet po całym długim dniu... Wiadomo każdy ma inaczej, ale budzenie wydaje mi się prostsze do rozwiązania :)
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nigdy nie miałem problemów z zasypianiem bo stosuje techniki relaksacyjne przed zaśnięciem.
Wyciszają mnie tak dobrze, że moja żona się śmieje, że jak przykładam głowę do poduszki to już chrapię ;)
Generalnie jak nauczysz organizm do regularnych drzemek o tych samych godzinach to zasypianie powinno być
automatyczne.

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Tymek pisze:Nigdy nie miałem problemów z zasypianiem bo stosuje techniki relaksacyjne przed zaśnięciem.
Wyciszają mnie tak dobrze, że moja żona się śmieje, że jak przykładam głowę do poduszki to już chrapię ;)
Generalnie jak nauczysz organizm do regularnych drzemek o tych samych godzinach to zasypianie powinno być
automatyczne.
Tymek gdzieś widziałem taki dokument gdzie naukowcy rozkminiali nasz naturalny zegar biologiczny... miedzy innymi poruszali problemy bezsenności no i tych co śpią jak susły. Jednym z poruszanych była praca zmianowa no i w nocy narzekali że to wbrew biologi i basta nie myślisz że system drzemek bądź inne wariacje może nie krótkim ale na Long Term może wpłynąć na zdrowie ? Czy warto ? Pewne problemy mogą się ujawnić po latach bo nie słyszałem aby Ci z nocnych zmian padali jak muchy... ale "mądre łby" by chyba draki nie robiły z tego tytułu jakby to nie miało wpływu na zdrowie
"If music is dying musicians are killing it" - MP

ODPOWIEDZ