Jak być aktywnym przez 22/24/7 w czasie gry na FX

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Jak być aktywnym przez 22/24/7 w czasie gry na FX

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Zawsze gdzieś na świecie jest dzień. Ja na przykład wolę pracować w nocy ;)
Nie mam problemów by spać w dzień lub nocy. Jak pisałem jak idę spać do łóżka to śpię.
Problemy mają ludzie którzy łóżko wykorzystują do innych celów jak: granie, oglądanie TV
lub czytanie książek. Wtedy organizm głupieje bo nie wie że teraz ma spać czy być aktywnym.
Poza seksem łóżko służy mi tylko do spania ;)
Wojsko od długiego czasu testuje system drzemek (z powodzeniem) i nikt jakoś nie umiera.
Trzeba tylko dbać o siebie i starać się poznać samego siebie i to co przekazuje ci organizm.
Nigdy nie walczę z moim organizmem. Jak mówi mi nie to nie ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Tymek pisze:Wojsko od długiego czasu testuje system drzemek (z powodzeniem) i nikt jakoś nie umiera.
Trzeba tylko dbać o siebie i starać się poznać samego siebie i to co przekazuje ci organizm.
Nigdy nie walczę z moim organizmem. Jak mówi mi nie to nie ;)
Nie sugeruj się wojskiem bo te kutafony kilkadziesiąt lat temu wysyłali wojsko na punkt zero i mieli to gdzieś. podejrzewam że każdy generał śpi 8 h na dobę i ma wyjebane na testy
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Fantômas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Fantômas »

Kiedys, gdy uswiadomilem sobie ze nasze zycie to ograniczona ilosc lat, dni godzin..itd, postanowilem skrocic sobie sen do 4 godzin. Mialem wtedy bzika na punkcie czytania i chcialem przeczytac chociaz tych najwawartosciowszych autorow. Wiedzialem ze to mozliwe, bo slyszalem o Edisonie i jemu podobnych. I wiecie co? Udalo sie. Zastygalem przez kilka godzin w jednej, niezmienionej pozycji i chlonalem wirtulne swiaty stworzone przez tychze wybitnych. Nie czulem zadnego dyskomfortu zwiazanego z krotkim snem, ale bylem troche bardziej pobudzony niz zwykle. Ale nie mialo to raczej zwiazku z dodatkowym stresem. Moge sie mylic - mogla to byc wypadkowa samoobrony organizmu. Moze wydac sie to trywialne, ale osiagalem ten limit snu poprzez po prostu myslenie o tych 4 gdzinach przed zasnieciem a reszta dziala sie sama. Jedynym dzis skutkiem ubocznym tego, jakby nie bylo ,forsowania mlodego organizmu jest deformacja kilku zyl glebokich na prawej nodze od zastygania w bezruchu przez dlugi czas w nienaturalnych formach, ktore utrudnialy albo nawet tamowaly krazenie krwi. Dzis wiem, ze jezeli chce utrzymac stabilna w miare aktywnosc intelektualna przez dluzszy czas bez aktywnosci fizycznej w miedzyczasie najlepiej ulozyc sie przed kompem w poziomie , zeby ulatwic transport tlenu do mozgownicy w warunkach zwolnionego tempa bicia serca i mniejszego cisnienia oraz dzialajacego na nas niezmiennie powszechnego ciazenia...
I saw you twice...
Try again.

balwi
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: balwi »

Najlepsze jest to, że rynku nie obchodzi ile gapisz się w wykresy, on i tak robi swoje i ile byś nie patrzył to dużo to nie zmieni. Z pośród wielu strategii, w jednym z aspektów wykorzystuje wyłącznie inretwal D1. Zajmuje mi to obok 15 min, bo trzeba zrobić obliczenia. Czasem nie mogę się oprzeć i zaglądam w ciągu dnia.

Awatar użytkownika
lucek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lucek »

Spać 4 godzinny tylko po to aby siedzieć przed wykresami... Jeśli się uczysz to rozumiem ale jeśli już masz patent na zarabianie i zarabiasz regularnie to jest idiotyczne. Siedzieć jak najmniej i zarabiać jak najwięcej ;) Pozdro
No pain, no gain

Awatar użytkownika
Maksimus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Maksimus »

Zrobic dobry deal jak sie cos dzieje, potem zajmowac sie innymu przyjemnosciami. Ilosc transakcji powinno sie ograniczac!
Time is Money.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Też uważam, że siedzenie przed wykresami taki czas to przesada, jednak tytuł nie mówił nic o siedzeniu
przed ekranem tyle godzin tylko jak być aktywnym a to już inna sprawa ;) Każdy rozumie to jak chce.
Jak dla mnie daje to nowe możliwości na zrobienie tego co do tej pory było poza zasięgiem czasowym.
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Tymek pisze:Jak być aktywnym przez 22/24/7 w czasie gry na FX
Nie da sie ;)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

Maksimus pisze:Zrobic dobry deal jak sie cos dzieje, potem zajmowac sie innymu przyjemnosciami. Ilosc transakcji powinno sie ograniczac!

100% racji! Panowie! eksperymenty ze snem to może być fajna ale niebezpieczna sprawa. Być może jakieś Ajnsztajny-srajny robiły to przez całe życie będąc zdrowym pięknym i bogatym. Ale nie znam osobiście żadnego geniusza, znam natomiast gościa który twierdzi że śpi 4 godziny dziennie, i jest moim zdaniem za głupi aby kłamać na ten temat. Zajmuje się krowami co w moich stronach jest (szczęśliwie dla niego) bardzo dochodowym przedsięwzięciem, ale to szczyt jego intelektualnych możliwości. Więc być może taka hiperaktywność zmieni Wasze życie, ale nie tak jakbyście chcieli. Myślenie tylko o forexie 24/7 nie sprawi raczej że będziecie milionerami, ale najprawdopodobniej doprowadzi do załamania nerwowego.
Prawdziwa głupota zawsze pokona sztuczną inteligencję

ODPOWIEDZ