Jak być aktywnym przez 22/24/7 w czasie gry na FX

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Jak być aktywnym przez 22/24/7 w czasie gry na FX

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Od dawna interesowałem się jak wydłużyć dzień pracy.
Nigdy mi nie starcza czasu na wszystko co chciałbym zrobić.
Znalazłem ciekawy artykuł, który może zainteresować użytkowników forum,
bo przecież FX działa 24h i fajnie by było skorzystać jak najdłużej z tego czasu.
http://www.highexistence.com/alternate-sleep-cycles/
Jeżeli ktoś się zdecyduje zastosować to w życiu to może podzieli się swoimi spostrzeżeniami.
Sam zastanawiam się kiedy zacząć ;)

A tu blog człowieka który to zastosował:
http://www.stevepavlina.com/blog/2005/1 ... log-day-1/
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
SEROL666
Maniak
Maniak

Re: Jak być aktywnym przez 22/24/7 w czasie gry na FX

Nieprzeczytany post autor: SEROL666 »

Tak naukowcy kontra natura i ewolucja kiepsko to wygląda Tymek jeden koleś nie czyni wiosny, poza tym jesteśmy w luksusowej strefie czasowej jeśli chodzi o FX haczymy miedzy 9 a 22 to co najważniejsze po ki diabeł to przeciągać........ naturalny tryb naszej fizjologi każe nam iść do wyrka jak się ściemnia... no dobra piszę ten post o 4:16 polskiego czasu.. ale wiesz to się zdarza od czasu do czasu
"If music is dying musicians are killing it" - MP

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Biorąc pod uwagę 9-22 masz racje ale w tych dodatkowych godzinach można robić całkiem coś innego.
Można zająć się swoim hobby, grami, rozwijać się, uczyć, sprzątać, trenować.
Dla mnie zawsze problemem jest brak czasu by zrobić wszystko co chciałbym osiągnąć ;)
Tak wiec jest to dobra alternatywa by zacząć rozwijać dodatkowe ścieżki w swoim życiu.
Daje to 42 godziny dodatkowo w tygodniu co jest wynikiem całkiem niezłym.
Oczywiście ta metoda jest dla ludzi, którzy maja coś do zrobienia z tym dodatkowym czasem.
Bo robić to po to by się nudzić ;) to już przesada.

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

Tymek pisze:FX działa 24h
Z tego tylko sesja amerykańska i europejska jest zwykle interesująca.
Tymek pisze:Oczywiście ta metoda jest dla ludzi, którzy maja coś do zrobienia z tym dodatkowym czasem.
Bo robić to po to by się nudzić to już przesada.
Stosując tą metodę masz gwarantowane problemy z sercem.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

luxtorpeda pisze: Z tego tylko sesja amerykańska i europejska jest zwykle interesująca.
To jest twoje zdanie. Moje roboty działają 24/24

luxtorpeda pisze: Stosując tą metodę masz gwarantowane problemy z sercem.
A skąd takie informacje ?
Jak na razie przeprowadzone badania nie wykryły skutków ubocznych, ale może
masz źródło, które potwierdza twoje twierdzenie. Chętnie się z nim zapoznam.

Awatar użytkownika
kupidyn
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kupidyn »

I ja czytałem, że nie przetestowano tego do końca, ale raczej uczeni skłaniają sie ku temu, że w dłuższej perspektywie będzie to szkodzić organizmowi.
Oczywiście, jeśli mówimy o tym samym:

http://natemat.pl/84139,neuroon-rusza-n ... ie-godziny
http://www.dziennik.com/wiadomosci/arty ... ickstarter
http://www.rmf24.pl/nauka/news-polski-w ... Id,1068295

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

kupidyn pisze:I ja czytałem, że nie przetestowano tego do końca, ale raczej uczeni skłaniają sie ku temu, że w dłuższej perspektywie będzie to szkodzić organizmowi.
Nie mowie o stosowaniu masek a nawet uważam, że jest to niepotrzebne bo można swój organizm
przystosować do wielu rzeczy. Wszyscy wypisują, że uczeni mówią, uczeni coś tam ale jakoś nikt nie
wskazuje żadnej strony z ich wypowiedziami. I żaden znany specjalista w sprawie szkodzenia jak
na razie się nie wypowiedział.
Tak wiec mogę równie dobrze powiedzieć że częsty sex powoduje śmierć ;) Tak uczeni mówią ;)
A uznani naukowcy mówią również że onanizm powoduje ślepotę ;)

luxtorpeda

Nieprzeczytany post autor: luxtorpeda »

Tymek pisze:To jest twoje zdanie. Moje roboty działają 24/24
Statystycznie zmienność w nocy jest bardzo mała.
Tymek pisze:Jak na razie przeprowadzone badania nie wykryły skutków ubocznych, ale może
masz źródło, które potwierdza twoje twierdzenie. Chętnie się z nim zapoznam.
Twój problem polega na tym, że ufasz nauce. Mocno by Ciebie zdziwiło ile rzeczy w "świętej" nauce ustalono na podstawie wiary, przekonań, pieniądza a nawet konfliktów personalnych.

To, że Ty takich badań nie znasz ani nie posiadasz wiedzy medycznej nie uprawnia Ciebie do stwierdzenia, że takich badań nie było. W dużym uproszczeniu - w czasie przerywanego snu zostaje zaburzona gospodarka hormonalna organizmu, co implikuje ryzyko chorób serca, udaru a także innych przewlekłych chorób. Nie jestem pewien, czy wyjaśniono już działanie tego mechanizmu, ale medycyna wciąż ma wiele tajemnic.

Źródła możesz poszukać sobie sam, jeśli Ciebie to faktycznie interesuje. Możesz również kontynuować swój eksperyment i wierzyć ślepo temu, co mówi "nauka". Jeśli zdecydujesz się na drugą opcję, daj znać, jak się ma Twoje zdrowie. Bardziej cenię empiryczne doświadczenia niż teorię.
Tymek pisze:I żaden znany specjalista w sprawie szkodzenia jak
na razie się nie wypowiedział.
A gdyby się wypowiedział, ślepo byś w to wierzył? Przestudiuj sobie historię nauki, jest to cenne doświadczenie w dzisiejszym, scjentycznym świecie.
Tymek pisze: uznani naukowcy mówią również że onanizm powoduje ślepotę
Raczej odwrotnie - uznają błędnie, że onanizm jest całkowicie nieszkodliwy i naturalny.

TMD
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TMD »

Uberman, czyli 2 godziny dziennie snu. Jak dotąd nie udowodniono żeby miał jakieś skutki uboczne. Właściwie to wiele zwierząt tak sypia, tych na wolności, na przykład żyrafy śpią tylko 2 godziny w 20 minutowych drzemkach, bo jakby się kimnęły 8 godzin, to nie trudno zgadnąć, że by nie przeżyły zbyt długo. Metodę i jak to stosować dobrze opisał Tim Ferriss w książce 4-godzinne ciało. W sumie jakbym nie miał żadnych czasochłonnych obowiązków, to też bym spróbował, bo należy pamiętać, że jak normalnie sypiający człowiek pójdzie spać godzinę później, to nic mu się nie stanie, ale taki który sypia tylko drzemkami, to nie może sobie pozwolić na opóźnienia ani na odpuszczenie sobie którejś drzemki. No i zostaje jeszcze kwestia kilku pierwszych tygodni przystosowywania się;)

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Przestudiowałem dogłębnie informacje znalezione w internecie, zrobiłem wywiad wśród znajomych lekarzy.
Jeżeli ktoś jest zdrowy i nie ma jakiś przewlekłych chorób to nic nie stoi na przeszkodzie i nie powinno być
skutków ubocznych. Organizm sam wskaże czy taka metoda jest odpowiednia, sam się wyłączy i tyle ;)
Znajomi lekarze tez wskazywali na to, że tak naprawdę kiedyś sypialiśmy jak żyrafy ;) Nawet padł ten sam
przykład, urbanizacja i praca zmieniły nas w śpiochów sypiających po 8h.
Co do przestawienia organizmu w nowy tryb, to różnie ludzie opisują tę przemianę. Jedni piszą o kilku
dniach zombi a inni mówią że już 3 dnia jest wszystko ok.
Czytam i coraz bardziej myślę że jest to ciekawy eksperyment ;)

ODPOWIEDZ