Forex Dom Maklerski ING

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.
Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Forex Dom Maklerski ING

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Obrazek

Witam Państwa,

Miło mi poinformować o nowym graczu na Polskim rynku, jako pierwszy oddział ING w Europie, Polski Dom Maklerski ING Securities uruchomił usługę dostępu do rynku Forex dla klientów detalicznych. Wybrany przez nas model NDD (No Dealing Desk) pozwala unikać konfliktu interesów pomiędzy klientem a domem maklerskim tak jak działa to w przypadku usług oferowanych w modelu Market Maker gdzie zarabiający klient powoduje straty po stronie dostawcy usługi. W przypadku wybranego przez nas modelu dostarczania usługi Forex jesteśmy pośrednikiem w dostępie do kwotowań oferowanych przez ING dla którego dostawcami płynności są Deutche Bank, UBS, Barclays czy też CitiFX. W chwili obecnej oferujemy 32 najpopularniejsze pary walutowe, docelowo wprowadzone zostaną oczywiście kontrakty na surowce, indeksy giełdowe czy pojedyncze spółki z giełdy amerykańskiej oraz inne pary walutowe. Prowizja jaką oferujemy (0,0035%) jest jedną z najniższych na Polskim rynku. Dla klientów zawansowanych oferujemy dostęp do handlu algorytmicznego a wszyscy Klienci Domu Maklerskiego ING mogą liczyć na stałą opiekę i wsparcie zespołu specjalistów zespołu zajmujących się usługa Forex.

Zalety handlu w ING Forex

• Rynkowe zaczynające się od 0 spready
• Model NDD ( No Dealing Desk)
• Konto rzeczywiste bez minimalnego limitu wpłat
• Bez opłat za prowadzenie konta rzeczywistego
• Bez ograniczeń news tradingu, scalpingu czy też tradingu automatycznego
• Nowoczesna i ciągle rozwijana platforma transakcyjna ING ProTrader oraz ING ProTrader Mobile
• 32 najpłynniejsze pary walutowe
• Bardzo niska prowizja (0,0035%)
• Darmowe konto na rynek Polski w Domu Maklerskim ING Securities po założeniu konta forex
• Dostęp do wiadomości Polskiej Agencji Prasowej oraz wiadomości Thomson Reuters
• Obsługa i pomoc telefoniczna przez 24 godziny na dobę w dni handlu.
• Dźwignia finansowa 1:100 (1:50 na parach z PLN )
• Najwyższe bezpieczeństwo Państwa środków gwarantowane przez jedną z największych instytucji finansowych w Europie
• Pierwsza oferta detaliczna ING forex na rynku europejskim
• Dostęp do działu analiz i komentarzy do bieżącej sytuacji na rynku Forex i Polskim rynku akcji
• Najmniejsza wartość zlecenia 0,01 lota, tzw. mikrolot
• Pit 8c wysyłany co roku do klienta, bez żadnych problemów z samodzielnym rozliczaniem zysków i strat z rynku forex
• Zasilenie rachunku dostępne i realizowane z ING Banku Śląskiego 24 godziny na dobę, każdy rachunek forex posiada swój osobny numer konta bankowego

Infolinia wydziału Forex Biura Maklerskiego ING
801 321 321

Zapraszam do otwarcia konta rzeczywistego:

http://www.ingsecurities.pl/main_otwarc ... _forex.xml

Lub do testów platformy jak i samej usługi na koncie Demo, kwotowanie, spready, punkty swapowe oraz system pobierania prowizji działa dokładnie tak same jak na koncie rzeczywistym.
http://www.ingsecurities.pl/forex_otworz_rachunek.xml#l

Wszelkie inne informacje jak i bogaty dział edukacji oraz analiz rynkowych znajdą Państwo na naszej stronie internetowej:
http://www.ingsecurities.pl/forex.xml

Dodatkowo w tym temacie postaramy się odpowiedzieć na wszelkie pytania związane z oferowaną usługa czy też używana przez nas platformą transakcyjną

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Re: Forex Dom Maklerski ING

JAREK67 pisze:Dlaczego nie ma MT4 ?
W ocenie osób odpowiedzialnych za wdrożenie tej usługi ProTrader był/jest dużo bardziej rozwojową platformą i ma wszystko to co Mt4 i więcej. Co do Mt4 to jest popularne bo jest popularne i tyle, prawie nikt nie używa tej platformy do analiz a jedynie do składania zleceń tak naprawdę.

Ja też byłem sceptyczny bo do tej pory styczność z ProTraderem miałem tylko i wyłącznie okazyjnie przez znajomych, aktualnie nie wyobrażam sobie powrotu do metatradera bo i tak od dłuższego czasu do analizy technicznej używałem innych narzędzi które akurat ta platforma zastępuje bez kłopotów.

Wiem, że pewnie powiesz że nie jestem obiektywny z uwagi na pracę w ING ale myślę, że wypróbowanie PT chociażby na demo to dobry sposób żeby samemu przekonać się o tym jak platforma ta działa i co oferuje w praktyce.

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

Wuza pisze: ...Zalety handlu w ING Forex...
Do tylu zalet warto wymienić dwie podstawowe wady:
- brak najpopularniejszej platformy MT4 i MT5
- wysokie SWAPy

Bez dopracowania tych dwóch pozycji nie przekonacie klientów do swojej usługi!

Awatar użytkownika
uciekinier
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: uciekinier »

Fakt, swapy. Prowizja też nie należy do niskich jeśli weźmie się ogół brokerów a nie tylko PL . Jeśli chodzi o PT tu zgadzam się z Wuzą ze jest lepsza niż MT4,czy 5 . Kwestia zmiany nawyków , przyzwyczajenia i ktoś kto pracował na MT i PT wybierze PT .
"Fundamenty tworza trendy a cena porusza sie w techniczny sposob. Jedno drugiego nie wyklucza"
ZielonaMgiełka

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Niezależnie od tego kto ma jakie zdanie to klient powinien mieć wybór na czym chce tradować.
MT4 może być ułomny ale za to bardzo łatwo można go podpiąć pod inny program i można zarządzać nim zdalnie i ja sobie to bardzo cenie.
Nie wiem jak jest z PT.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

kaktus3000 pisze:
- wysokie SWAPy

W kwestii platformy to oczywiście sprawa indywidualnych preferencji użytkownika, w mojej opinii jedyną zaletą Metatradera jest właśnie popularność. Jeżeli miałeś okazję testować PT przez przynajmniej kilka dni lub tygodni to oczywiście proszę Cię o podanie wad tego rozwiązania i ewentualnych niedociągnięć samej platformy, konstruktywna krytyka zawsze jest mile widziana zależy nam na tym żeby jak najlepiej dograć wszystko co związane jest z naszą ofertą i wszystkimi jej aspektami.

Jeżeli możesz to napisz proszę na jakich konkretnie parach walutowych w Twojej opinii Swapy są wysokie, postaram się jutro zagłębić w ten temat i udzielić odpowiedzi na wskazanych przez Ciebie przykładach. Swapy w swojej naturze nie służą w żaden sposób do zarabiania na klientach, ich istnienie usprawiedliwia tylko i wyłącznie neutralizowanie kosztów jakie ponosi broker z uwagi na różnice w stopach procentowych pomiędzy walutami składowymi danej pary. Jak z pewnością wiesz występują też swapy dodatnie kiedy to "zarobek" jaki miałby broker w związku z przetrzymaniem pozycji przez Ciebie jest przekazywany na Twoje konto. Przy porównywaniu swapów pomiędzy brokerami pamiętaj proszę o uwzględnieniu metodologi dla jakiej podane są ich wartości w tabelach opłat, często znaczne różnice wynikają właśnie z sposobu prezentacji tych wartości.
Dla przykładu swap dla EUR/USD w ING Forex wynosi dla 1 lota -0,5 dolara dla pozycji długiej oraz -0,8 dolara dla pozycji krótkiej. Standardem u wielu Polskich brokerów jest natomiast podawanie wartości punktów swap dla transakcji o wielkości 0,1 lota wtedy pokazane w tabeli swapów przykładowo -0,28 dla pozycji długiej będzie odpowiadać -2,8 dolara przy 1 locie co daje ponad 5cio krotnie większy swap.

Z pewnością w naszej tabelii swapów brak informacji o takiej a nie innej metodzie prezentacji zawartych w niej wartości i postaram się jak najszybciej uzupełnić tą zakładkę o stosowny wpis. Rzeczywiście konfrontując wartości w niej podane z wartościami konkurencji bez wiedzy o tym, że podane są dla 10cio krotnie większej pozycji można odnieść wrażenie, że nasze Swapy są bardzo wysokie ;)

@Lolek

Polecam Ci w takim razie test demo ProTradera i sprawdzenie tego jak przypadnie Ci do gustu, ciężko mi się ustosunkować do tego czy program o którym mówisz zadziała, jeżeli powiesz o jaki konkretnie soft chodzi to z pewnością będziemy w stanie to sprawdzić. Jeżeli chodzi natomiast o przykładowo wskaźniki pisane pod MT to działają one w środowisku ProTradera bez problemów z uwagi na ten sam język programowania.
Sytuacja w której jeden broker oferuje dwie konkurencyjne platformy jest raczej nie realna w rynkowych warunkach, a tak jak już niejednokrotnie wspominane było na forum Metatrader nie jest platformą stworzoną do obsługi modelu transakcyjnego ECN/NDD.

Pozdrawiam,
Tomasz Goljan

-- pn 24-03-2014, 23:52 --
uciekinier pisze:Fakt, swapy. Prowizja też nie należy do niskich jeśli weźmie się ogół brokerów a nie tylko PL . Jeśli chodzi o PT tu zgadzam się z Wuzą ze jest lepsza niż MT4,czy 5 . Kwestia zmiany nawyków , przyzwyczajenia i ktoś kto pracował na MT i PT wybierze PT .
Co do Swapów to zerknij na mój post w odpowiedzi na post Kaktusa, myślę że to rozjaśni trochę sprawę.

Co do prowizji to myślę, że wypadamy bardzo dobrze na tle konkurencji o takim samym zapleczu i działającej w Polsce i na Polskich licencjach i zasadach. Nie sposób konkurować w tym aspekcie z firmami rejestrowanymi na Cyprze lub nie posiadającymi żadnych realnych zabezpieczeń dla depozytów swoich klientów. Z tego co mi wiadomo dla aktywnych klientów z pewnością będzie istnieć możliwość negocjacji prowizji.

Co do ProTradera... sam byłem zdecydowanym przeciwnikiem tej platformy dopóki nie musiałem jej spróbować, niestety często z lenistwa i przyzwyczajenia trzymamy się tych samych rozwiązań nie wiedząc nawet, że można prościej, szybciej i wygodniej...
Tak jak napisałeś, po miesiącu pracy z PT nie wyobrażam sobie powrotu do Metatradera.

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Zainstaluje ProTradera i zobaczę jakie daje możliwości.

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Główna różnica między platformą Mt4 a ProTrader to obsługa zleceń.
Wklepanie 20 zleceń oczekujących i modyfikowanie ich dla każdego SL zajmuje około 3 razy więcej czasu na ProTraderze niż w Mt4. Problem jest też z transakcyjnością w ProTraderze. Miałem konto w Alior Trader też z platformą ProTrader i po kilku akcjach kiedy kliknąłem Buy/Sell a platforma zaliczyła zwis na kilka sekund i potem pokazała, że otwarło pozycje po jakiejś tam cenie, która była w ciągu tego zwisu dałem spokój i zamknąłem tam konto.

Jako, że mam konto w banku ING to pytanie czy wypłaty z platformy ING Forex są wykonywane automatycznie w czasie rzeczywistym 24h na dobę na rachunki bieżące w ING?
Jaki jest Stop-out?
Czy pozycje oczekujące są wliczane do depozytu zabezpieczającego?
Lewar jest niski to czy z zysku z otwartych pozycji można otwierać nowe pozycje?
„Nie słuchaj tego co ktoś mówi o rynku, słuchaj tego co rynek mówi o kimś.”

Awatar użytkownika
kaktus3000
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kaktus3000 »

Wuza pisze:
kaktus3000 pisze:
- wysokie SWAPy

...Dla przykładu swap dla EUR/USD w ING Forex wynosi dla 1 lota -0,5 dolara dla pozycji długiej oraz -0,8 dolara dla pozycji krótkiej...
Jeszcze miesiąc temu dla EUR/USD punkty SWAP wynosiły 0,1 pozycja długa i -0,4 pozycja krótka. Wówczas były całkiem przyzwoite. Skąd nagła podwyżka? Co się takiego zmieniło w oprocentowaniu pomiędzy EUR/USD?

ODPOWIEDZ