harymilloki pisze:Nie gram na tej parze walutowej ale tak to widzę... To jest ten chyba rzeźnik, świniak, locha czy jak mu tam
a co może być impulsem fundamentalnym do takiego ruchu?
czemu jen mógłby się jeszcze bardziej umocnić, jeśli usdjpy jest grubo poniżej celów banków na koniec zeszłego roku
Znowu te fundamenty
Jednym i chyba znaczącym powodem jest to że KABEL jeszcze może się umocnić... Ale nie wiem jak to jest skorelowane z tą parą...
Tak poprostu wynikło z mojej analizy a jak będzie to się okaże w tygodniu ...
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
widzieliście jak wolny rynek reaguje na zmiany ukraińskie?
napięta sytuacja na Świecie z udziałem kraju surowcowego jakim jest Rosja i coraz bardziej USA może powodować wzrosty na ropie
jak ropa up to surowce up, a to zwiększa prawdopodobieństwo zwyżkowania rynku
można założyć że jeśli Ukraina spłaciłaby długi za gaz (to jednak mała kwota w kontekście krajów rozwiniętych) to rynek wzmocniłby gospodarkę Ukrainy?
Ukraina ma duże surowce naturalne, uwarunkowanie gleb do produkcji żywności oraz może rozwinąć turystkę na południu
dla mnie ten kraj ma ogromny potencjał ale ograniczany przez Rosję i bierność zmanipulowanych ludzi żyjących przeszłością w powiązaniu z Rosją, jaką to ma naprawdę wartość? to nie myślenie ewolucyjne tylko napakowane bezproduktywną historią, lud ze wschodu nie jest nowoczesny bo jest zmanipulowany przez ludzi którzy nie chcą doprowadzić do zmian bo żyje im się dobrze z okradania społeczeństwa
jaką wartość może mieć dla Ukraińców podniesienie w ciągu 20-30 lat standardów życia do poziomu dzisiejszej np Francji?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przemo proszę , otrzyj oczy !
Polska też po 20-30 latach Poziom Francji bedzie ?? To już niedługo
Zanim oni w ogole osiągną jakis poziom to europejskie reformy cofną ich do lat 70'' Nie pamiętasz/ Nie znasz historii ? Nie wiesz co sie dzieje kiedy taki kraj zostanie wrzucony na wolny rynek ??
W mediach ciagle trąbi sie o rzekomej wojnie na Ukrainie. Jak wiadomo kazdy konflikt przyczynia si edo umocnienia dolara. Chcialbym poznac Wasze zdanie, minowicie, czy uwazacie, ze USDPLN odzyska forme i wroci do poziomu 3.05 lub wyzej ?
MGrzech pisze:W mediach ciagle trąbi sie o rzekomej wojnie na Ukrainie. Jak wiadomo kazdy konflikt przyczynia si edo umocnienia dolara. Chcialbym poznac Wasze zdanie, minowicie, czy uwazacie, ze USDPLN odzyska forme i wroci do poziomu 3.05 lub wyzej ?
Pozdrawiam
Usd/pln powinie wystrzelic jak z procy do gory, bo jeszcze ze pln sie oslabi to usd sie powinien umocnic, bardziej interesuje mnie edek i kabel.
MGrzech pisze:W mediach ciagle trąbi sie o rzekomej wojnie na Ukrainie. Jak wiadomo kazdy konflikt przyczynia si edo umocnienia dolara. Chcialbym poznac Wasze zdanie, minowicie, czy uwazacie, ze USDPLN odzyska forme i wroci do poziomu 3.05 lub wyzej ?
Pozdrawiam
Usd/pln powinie wystrzelic jak z procy do gory, bo jeszcze ze pln sie oslabi to usd sie powinien umocnic, bardziej interesuje mnie edek i kabel.
Moze powinien ale aktualnie po raz kolejny puka w 3 i w koncu moze sie przebic. Close z ostatniego tygodnia takze nie napawa optymizmem. Dzisiejsze otwarcie pokaze co rynek sadzi o aktualnych doniesieniach z Ukrainy.
ZielonaMgielka pisze:
Moze powinien ale aktualnie po raz kolejny puka w 3 i w koncu moze sie przebic. Close z ostatniego tygodnia takze nie napawa optymizmem. Dzisiejsze otwarcie pokaze co rynek sadzi o aktualnych doniesieniach z Ukrainy.
rzeczywiscie zamkniecie tygodnia sugeruje jeszcze spadki, ale według mnie zobaczymy najpierw odreagowanie na 300-400 pipsow na poczatku tygodnia potem ruch w dół na grudniowy dołek i uformowanie podwójnego dna - taka sytuacja na Ukrainie to niemal 70% pewności że nastąpi ucieczka w stronę dolara... pomijam już fakt że to w bezpośrednim sąsiedztwie Polski więc efekt może być wzmocniony
Sytuacja przez weekend zmieniła się o tyle że Putin już nawet nie musi nikogo pytać tylko w każdej chwili może wjechać tam z wojskiem, a obok takiego ryzyka rynek nie przejdzie obojętnie
Krym nie lezy az tak blisko ale to nie musi miec wiekszego znaczenia
Faktycznie sytuacja nie wyglada za dobrze ale ja akurat wole poczekac na pierwsze sygnaly wzrotow bo narazie to tylko spekulacje. Rynek potrafi ignorowac duzo bardziej spektakularne scenariusze.
ZielonaMgielka pisze:Krym nie lezy az tak blisko ale to nie musi miec wiekszego znaczenia
Faktycznie sytuacja nie wyglada za dobrze ale ja akurat wole poczekac na pierwsze sygnaly wzrotow bo narazie to tylko spekulacje. Rynek potrafi ignorowac duzo bardziej spektakularne scenariusze.
Nie chodzi o Krym... Jak wejdzie z wojskiem to maja wojnę... a wojny rynek nie ignoruje nigdy...