DayTrading: Piątek 28.02.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 mar 2014, 00:00

Wzrost
15
52%
Bez zmian
1
3%
Spadek
13
45%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
harymilloki
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 28.02.2014

Nieprzeczytany post autor: harymilloki »

pr7emo pisze:
harymilloki pisze:Nie gram na tej parze walutowej ale tak to widzę... To jest ten chyba rzeźnik, świniak, locha czy jak mu tam :)
a co może być impulsem fundamentalnym do takiego ruchu? :D

czemu jen mógłby się jeszcze bardziej umocnić, jeśli usdjpy jest grubo poniżej celów banków na koniec zeszłego roku
Znowu te fundamenty :563:
Jednym i chyba znaczącym powodem jest to że KABEL jeszcze może się umocnić... Ale nie wiem jak to jest skorelowane z tą parą...
Tak poprostu wynikło z mojej analizy a jak będzie to się okaże w tygodniu ...
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

widzieliście jak wolny rynek reaguje na zmiany ukraińskie?

napięta sytuacja na Świecie z udziałem kraju surowcowego jakim jest Rosja i coraz bardziej USA może powodować wzrosty na ropie
jak ropa up to surowce up, a to zwiększa prawdopodobieństwo zwyżkowania rynku

można założyć że jeśli Ukraina spłaciłaby długi za gaz (to jednak mała kwota w kontekście krajów rozwiniętych) to rynek wzmocniłby gospodarkę Ukrainy?
Ukraina ma duże surowce naturalne, uwarunkowanie gleb do produkcji żywności oraz może rozwinąć turystkę na południu
dla mnie ten kraj ma ogromny potencjał ale ograniczany przez Rosję i bierność zmanipulowanych ludzi żyjących przeszłością w powiązaniu z Rosją, jaką to ma naprawdę wartość? to nie myślenie ewolucyjne tylko napakowane bezproduktywną historią, lud ze wschodu nie jest nowoczesny bo jest zmanipulowany przez ludzi którzy nie chcą doprowadzić do zmian bo żyje im się dobrze z okradania społeczeństwa
jaką wartość może mieć dla Ukraińców podniesienie w ciągu 20-30 lat standardów życia do poziomu dzisiejszej np Francji?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Przemo proszę , otrzyj oczy !
Polska też po 20-30 latach Poziom Francji bedzie ?? To już niedługo
Zanim oni w ogole osiągną jakis poziom to europejskie reformy cofną ich do lat 70'' Nie pamiętasz/ Nie znasz historii ? Nie wiesz co sie dzieje kiedy taki kraj zostanie wrzucony na wolny rynek ??

Awatar użytkownika
MGrzech
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MGrzech »

W mediach ciagle trąbi sie o rzekomej wojnie na Ukrainie. Jak wiadomo kazdy konflikt przyczynia si edo umocnienia dolara. Chcialbym poznac Wasze zdanie, minowicie, czy uwazacie, ze USDPLN odzyska forme i wroci do poziomu 3.05 lub wyzej ? :)

Pozdrawiam
Nie bawie sie we wrozenie, trzeba grac to co jest

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

MGrzech pisze:W mediach ciagle trąbi sie o rzekomej wojnie na Ukrainie. Jak wiadomo kazdy konflikt przyczynia si edo umocnienia dolara. Chcialbym poznac Wasze zdanie, minowicie, czy uwazacie, ze USDPLN odzyska forme i wroci do poziomu 3.05 lub wyzej ? :)

Pozdrawiam
Usd/pln powinie wystrzelic jak z procy do gory, bo jeszcze ze pln sie oslabi to usd sie powinien umocnic, bardziej interesuje mnie edek i kabel.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

psxor pisze:
MGrzech pisze:W mediach ciagle trąbi sie o rzekomej wojnie na Ukrainie. Jak wiadomo kazdy konflikt przyczynia si edo umocnienia dolara. Chcialbym poznac Wasze zdanie, minowicie, czy uwazacie, ze USDPLN odzyska forme i wroci do poziomu 3.05 lub wyzej ? :)

Pozdrawiam
Usd/pln powinie wystrzelic jak z procy do gory, bo jeszcze ze pln sie oslabi to usd sie powinien umocnic, bardziej interesuje mnie edek i kabel.
Moze powinien ale aktualnie po raz kolejny puka w 3 i w koncu moze sie przebic. Close z ostatniego tygodnia takze nie napawa optymizmem. Dzisiejsze otwarcie pokaze co rynek sadzi o aktualnych doniesieniach z Ukrainy.

https://www.tradingview.com/x/OrLfzdWo/

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ZielonaMgielka pisze: Moze powinien ale aktualnie po raz kolejny puka w 3 i w koncu moze sie przebic. Close z ostatniego tygodnia takze nie napawa optymizmem. Dzisiejsze otwarcie pokaze co rynek sadzi o aktualnych doniesieniach z Ukrainy.

https://www.tradingview.com/x/OrLfzdWo/
rzeczywiscie zamkniecie tygodnia sugeruje jeszcze spadki, ale według mnie zobaczymy najpierw odreagowanie na 300-400 pipsow na poczatku tygodnia potem ruch w dół na grudniowy dołek i uformowanie podwójnego dna - taka sytuacja na Ukrainie to niemal 70% pewności że nastąpi ucieczka w stronę dolara... pomijam już fakt że to w bezpośrednim sąsiedztwie Polski więc efekt może być wzmocniony :564:

Sytuacja przez weekend zmieniła się o tyle że Putin już nawet nie musi nikogo pytać tylko w każdej chwili może wjechać tam z wojskiem, a obok takiego ryzyka rynek nie przejdzie obojętnie
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Krym nie lezy az tak blisko ale to nie musi miec wiekszego znaczenia :)

Faktycznie sytuacja nie wyglada za dobrze ale ja akurat wole poczekac na pierwsze sygnaly wzrotow bo narazie to tylko spekulacje. Rynek potrafi ignorowac duzo bardziej spektakularne scenariusze. :564:

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ZielonaMgielka pisze:Krym nie lezy az tak blisko ale to nie musi miec wiekszego znaczenia :)

Faktycznie sytuacja nie wyglada za dobrze ale ja akurat wole poczekac na pierwsze sygnaly wzrotow bo narazie to tylko spekulacje. Rynek potrafi ignorowac duzo bardziej spektakularne scenariusze. :564:
Nie chodzi o Krym... Jak wejdzie z wojskiem to maja wojnę... a wojny rynek nie ignoruje nigdy...
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

psxor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: psxor »

Zielonamgielka, zobacz na rok 2008, sierpien, jak rosja wjechala na gruzje co sie stalo z edkiem i dolarem

Zablokowany