DayTrading: Piątek 28.02.2014

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 01 mar 2014, 00:00

Wzrost
15
52%
Bez zmian
1
3%
Spadek
13
45%

Liczba głosów: 29

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 28.02.2014

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

pr7emo pisze:jeśli Europa i NATO popuści teraz na Ukrainie, kolei może nadejść na Estonię, Litwę, Łotwę a to już by było bardzo hu**we dla samopoczucia Polaków
co by się mogło stać jeżeli Ukraina podpisała by z NATO jakiś pakt wsparcia? nic by się nie stało
jest kwestia czy Rosjanie bali by się wprowadzać wojsko w rejon międzynarodowej stabilizacji z udziałem kontyngentu z całego świata, to pytanie za 100 punktów
Podpisanie umowy z NATO nie trwa 1 dzien , nawet jakby to zrobili w trybie przyspieszonym to by był jasny sygnał dla Putina i dopiero wtedy by sie zaczeła robic kaszana. Rosja przecież nie najeżdza ukrainy , Ukraina należy do nich trzeba to sobie jasno powiedzieć , że z ich punktu widzenia sprawa wygląda tak samo jakby Dzisiaj usunąć władze w Polsce i chcieć sie przyłączyć do Rosji , myslisz , ze UE by na to pozwoliła majac tutaj utopione tyle miliardów i tyle wpływów oddać za darmo ? tako o , bo jakas garstka ludzi tego chce ?
Putin po prostu nie chce oddać za darmo tego co tam stworzył przez lata , trzeba to powiedzieć sobie wprost. Powiedział na samym poczatku tego całego Majdanu - chcecie do UE to idzcie , ale oddajcie mi najpierw moje Pieniądze. Rosja to nie Caritas.

pr7emo pisze: a skąd przekonanie że będzie burdel? na podstawie czego?
jeżeli ktoś będzie chciał pomóc to zażyczy sobie trwałego rządu, a to może działać motywująco na tamtejszych polityków
u nas były okrągłe stoły i daliśmy sobie radę
nacjonaliści to już w przedbiegu są spaleni, nikt nie będzie z nimi chciał rozmawiać

czy podpisanie paktu stowarzyszeniowego z UE nie będzie miało wpływu dyscyplinującego?

dlaczego większość myśli że to społeczeństwo zdziczałych jaskiniowców nie mogące czegoś konstruktywnego ułożyć?
Na podstawie tego , że transformacja Ukrainy do standardów chociażby Polski wymaga owegu burdelu , przecież to samo było w Polsce , nie trzeba tego tłumaczyć , że z miejsca w którym są muszą sie cofnąć o 2 kroki , zeby za 10-15 lat isc do przodu , transformacja takiego kraju jak Ukraina nie trwa rok , dwa czy 5 lat przecież. Trzeba spłacić długi poprzedników , zapożyczyc sie na reformy , wyprzedać pół kraju , obniżyć pensje , zwiekszyć podatki.
Pakt miałby wpływ , ale to musi trwać. Ukraincy musieliby sie przestawić na inny tryb , zrozumieć , ze w UE wieśniaki w skórzanych kurkach nie maja racji bytu i trzeba założyć garnitur żeby nie nazywali Cie łapówkarzem tylko Lobbystą.

To nie jest społeczeństwo zdziczałych jaskiniowcow , tylko Oni , tak samo jak i Polacy 25 lat temu nie wiedzą tak na prawde na czym polega ta zmiana , do dzisiaj wiekszosc nie ptorafi sie odnaleźć w kapitalizmie , dalej żądają od Panstwa zapewnienia pracy , mieszkań i tego typu podstawowych rzeczy nie wiedząc , ze z Państwa które gwarantowało im ową prace i mieszkanie przeszli na kapitalizm w którym każdy martwi sie sam. I tak samo jak Polakom nikt tego nie tlumaczył 25 lat temu , tak samo nikt Ukraincom nie tłumaczy tego teraz. Pojedz i zobacz jak tam jest , Ja żeby w ogole dojechać do Charkova na mecz wydałem prawie tyle samo na mandaty po drodze co na Paliwo ! 5 mandatów ! Jeszcze mi w pysk powiedział , że im lepszy samochod tym wiekszy mandat do zapłacenia. Cywilizowana ukraina to mały kawałek , charkov , dniepropietrowsk, donieck i Ługansk czyli tam gdzie jest 80% PKB Ukrainy.

Nie mam nic do ukraincow , ale nie widze żadnych podstaw żeby wciskać sie miedzy młot a kowadło w ich sprawie , bo ani Politycznie ostatnio nic z nimi dużo wspólnego nie mamy , ani historycznie dobrych wspomnień.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

dasiekk80 pisze:niechec do Polakow i niech nie mydla ci oczu media tylko porozmawiaj z kims kto zna realia
a czemu nienawidzą Polaków?
to kogo oni w ogóle lubią? hehe

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

krinvest pisze:
pr7emo pisze:jeśli Europa i NATO popuści teraz na Ukrainie, kolei może nadejść na Estonię, Litwę, Łotwę a to już by było bardzo hu**we dla samopoczucia Polaków
co by się mogło stać jeżeli Ukraina podpisała by z NATO jakiś pakt wsparcia? nic by się nie stało
jest kwestia czy Rosjanie bali by się wprowadzać wojsko w rejon międzynarodowej stabilizacji z udziałem kontyngentu z całego świata, to pytanie za 100 punktów
Podpisanie umowy z NATO nie trwa 1 dzien , nawet jakby to zrobili w trybie przyspieszonym to by był jasny sygnał dla Putina i dopiero wtedy by sie zaczeła robic kaszana. Rosja przecież nie najeżdza ukrainy , Ukraina należy do nich trzeba to sobie jasno powiedzieć , że z ich punktu widzenia sprawa wygląda tak samo jakby Dzisiaj usunąć władze w Polsce i chcieć sie przyłączyć do Rosji , myslisz , ze UE by na to pozwoliła majac tutaj utopione tyle miliardów i tyle wpływów oddać za darmo ? tako o , bo jakas garstka ludzi tego chce ?
Putin po prostu nie chce oddać za darmo tego co tam stworzył przez lata , trzeba to powiedzieć sobie wprost. Powiedział na samym poczatku tego całego Majdanu - chcecie do UE to idzcie , ale oddajcie mi najpierw moje Pieniądze. Rosja to nie Caritas.
jasne, Ukraina jest w głębokim kryzysie od kilku lat
w latach 1933 Stalin chciał zagłodzić cały naród ukraiński, ale zmarło tylko 6,5 mln ludzi
ten kraj był zawsze bardzo biedny
Polska startowała z demokracją z podobnego pułapu do Ukrainy a płacą za gaz nawet więcej, za prąd pewnie podobnie a zarobki są o wiele niższe
więc co uzyskała od Rosji oprócz zacofania gospodarczego
ja tu podzielam nerwowość tego społeczeństwa, to Janukowycz sprowokował swoim bogactwem tych ludzi
pr7emo pisze: a skąd przekonanie że będzie burdel? na podstawie czego?
jeżeli ktoś będzie chciał pomóc to zażyczy sobie trwałego rządu, a to może działać motywująco na tamtejszych polityków
u nas były okrągłe stoły i daliśmy sobie radę
nacjonaliści to już w przedbiegu są spaleni, nikt nie będzie z nimi chciał rozmawiać

czy podpisanie paktu stowarzyszeniowego z UE nie będzie miało wpływu dyscyplinującego?

dlaczego większość myśli że to społeczeństwo zdziczałych jaskiniowców nie mogące czegoś konstruktywnego ułożyć?
Na podstawie tego , że transformacja Ukrainy do standardów chociażby Polski wymaga owegu burdelu , przecież to samo było w Polsce , nie trzeba tego tłumaczyć , że z miejsca w którym są muszą sie cofnąć o 2 kroki , zeby za 10-15 lat isc do przodu , transformacja takiego kraju jak Ukraina nie trwa rok , dwa czy 5 lat przecież. Trzeba spłacić długi poprzedników , zapożyczyc sie na reformy , wyprzedać pół kraju , obniżyć pensje , zwiekszyć podatki.
Pakt miałby wpływ , ale to musi trwać. Ukraincy musieliby sie przestawić na inny tryb , zrozumieć , ze w UE wieśniaki w skórzanych kurkach nie maja racji bytu i trzeba założyć garnitur żeby nie nazywali Cie łapówkarzem tylko Lobbystą.

To nie jest społeczeństwo zdziczałych jaskiniowcow , tylko Oni , tak samo jak i Polacy 25 lat temu nie wiedzą tak na prawde na czym polega ta zmiana , do dzisiaj wiekszosc nie ptorafi sie odnaleźć w kapitalizmie , dalej żądają od Panstwa zapewnienia pracy , mieszkań i tego typu podstawowych rzeczy nie wiedząc , ze z Państwa które gwarantowało im ową prace i mieszkanie przeszli na kapitalizm w którym każdy martwi sie sam. I tak samo jak Polakom nikt tego nie tlumaczył 25 lat temu , tak samo nikt Ukraincom nie tłumaczy tego teraz. Pojedz i zobacz jak tam jest , Ja żeby w ogole dojechać do Charkova na mecz wydałem prawie tyle samo na mandaty po drodze co na Paliwo ! 5 mandatów ! Jeszcze mi w pysk powiedział , że im lepszy samochod tym wiekszy mandat do zapłacenia. Cywilizowana ukraina to mały kawałek , charkov , dniepropietrowsk, donieck i Ługansk czyli tam gdzie jest 80% PKB Ukrainy.

Nie mam nic do ukraincow , ale nie widze żadnych podstaw żeby wciskać sie miedzy młot a kowadło w ich sprawie , bo ani Politycznie ostatnio nic z nimi dużo wspólnego nie mamy , ani historycznie dobrych wspomnień.
właśnie oceniasz przeszłość, ocena dotyczy tylko przeszłości i posługują się nią osoby które nie umieją projektować przyszłości
Ukraina chce zmian to jest fakt, będą musieli zaakceptować na czym polega kapitalizm
dadzą im ceny detali do budowy domów na poziomie europejskim albo jakieś low-costowe i nie będą mieli wyboru
Polska też idzie tą drogą i wszyscy narzekamy
ale Świat mknie do przodu, jest możliwe że Ukraina będzie szybko rozwijana po kryzysie z perspektywą pomocy zagranicznej

Awatar użytkownika
Kazimierz S
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kazimierz S »

Polska armia się przegrupowuje na wschód?

Zresztą pojawiło się potwierdzenie o 15:05:
"Wszyscy sojusznicy USA są gotowi, by pójść na całość, aby odizolować Rosję wobec jej inwazji na Ukrainie" - powiedział w telewizji CBS sekretarz Stanu USA John Kerry.
http://www.rp.pl/artykul/40,1090804-Kry ... acja-.html
A tutaj zdjęcia z sieci:
http://www.kresy.pl/wydarzenia,wojskowo ... -ukrainie-
Ostatnio zmieniony 02 mar 2014, 16:35 przez Kazimierz S, łącznie zmieniany 3 razy.
Miód kupuj tylko Polski.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

Rosja na kursie rubla zyskała 21 mld $ w stosunku do założeń budżetowych.W jej interesie leży jak najdłuższe utrzymywanie takiej sytuacji/słaby rubel droga ropa/.Nie spodziewajmy się rychłego zakończenia konfliktu:)

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Kolego na tym własnie polega projektowanie przyszłości , na chłodnej analizie przeszłości i zrozumieniu terazniejszosci.Na przeliczeniu siły na zamiary. Chęci to nie wszystko , to o czym Ty sie dowiadujesz dzisiaj zaplanowane było rok , dwa 10 lat temu. Przywódcy tacy jak Putin nie projektują na 4 lata jak w gospodarkach zachodnich od wyborów do wyborów tylko na dekade wprzód , on kontynuuje projekt swoich przodków , nie realizuje nic nowego ,to przeszkolony stratego , a nie pucybut.

Polska tez się bardzo szybko rozwija , ale czy standard życia ludzi nadąża za tym rozwojem ? Oni myślą , ze wchodzac do unii bedą żyć na poziomie Unii ,zarabiać na poziomie unii. tak samo mysleli ludzie u Nas , ale rzeczywistość zweryfikowała marzenia. Ukraina nie jest potrzebna Unii europejskiej do niczego innego jak do nowego rynku zbytu. Te wszystkie wyekspoatowane produkty i technologia musi iść dalej , tak jak przyszło używane do nas tak od nas musi pójść w dalsze ręce, bo co sie kisi w miejscu to umiera :D
To , że PKB sie podwaja nie znaczy ze poziom życia też , drogami , autostradami , euro2012 ludzie sie nie najedzą.

Z punktu widzenia Putina , oddanie ukrainy to rozszczelnienie obrony , gigantyczna wyrwa i luka w obronie od południa , co ukraina gwarantowała do tego czasu ,wczesniej wszystkie wojska mogły być wycelowane na zachód. Ukraina to strategiczny punkt z każdego możliwego punktu widzenia na Rosji. Postaw sie na ich miejscu , spójrz na to z troche szerszej perspektywy , oddałbyś ukraine za darmo majac tam tyle swoich wpływów i utopionych rubli ??
Bo mnie to , że oni teraz chcą uciec w inne ręce nie spłacając mi moich pieniędzy obchodziłoby tyle co przysłowiowy zeszłoroczny śnieg.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

krinvest pisze:Ukraina to strategiczny punkt z każdego możliwego punktu widzenia na Rosji. Postaw sie na ich miejscu , spójrz na to z troche szerszej perspektywy , oddałbyś ukraine za darmo majac tam tyle swoich wpływów i utopionych rubli ??
Bo mnie to , że oni teraz chcą uciec w inne ręce nie spłacając mi moich pieniędzy obchodziłoby tyle co przysłowiowy zeszłoroczny śnieg.
Rosja jest za rozrzedzona ludnościowo, mają te 2500 tys samolotów wg Rybińskiego http://www.rybinski.eu/2014/03/co-konkf ... la-polski/ jeżeli teraz wdupią podczas konfliktu to sami się rozpadną
ryzykiem dla Putina jest pierwsza lepsza słabość, może to zostać wykorzystane przez Państwa które więcej dotują na armię http://www.businessinsider.com/chart-of ... try-2014-2
dla mnie Rosja ma tylko szeroką jape
ryzykiem dla Świata jest że Rosja nabierze wiatru w żagle i będzie żądała korzyści od pozostałych dawnych republik radzieckich i Polski, ale tylko wtedy gdy Świat okaże słabość
według mnie Świat zareaguje bo jeśli nie to smród będzie się ciągnął bardzo długo

myślę że doczekamy referendum na Krymie w spokoju

Waldi0000011
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Waldi0000011 »

A co sądzicie o kursie Kiwi w kontekście tych wszystkich wydarzeń na Ukrainie? Poleci do dołu, czy jednak UP ?

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Powiem inaczej , jeżeli Ty kontrolujesz kilka spółek , inwestujesz w nie i planujesz długoterminowo pompując w nie pieniądze, a mniejszosciowi udziałowcy jednej z nich wyrzucają mianowanego przez Ciebie prezesa , to podkulasz ogon i idziesz do domu płakać ? Nie , albo chcesz swoje pieniądze spowrotem + odszkodowanie , albo powrotu do wcześniejszej kolei rzeczy, a nie , że teraz ktoś inny przejmie twoje pieniądze. Teraz zamień "Ty" na Putin i masz obraz sytuacji , podaj mi prosze jeden powód dlaczego Putin mialby oddać Ukraine Unii europejskiej która jest tam zdecydowanie mniejszym udziałowcem, w imię czego ? Przecież Rosja nie prowadzi na ukrainie działalności charytatywnej tylko realne miliardowe biznesy. Przeciez stanowisko bylo jasne powtarzam poraz kolejny - oddacie pieniądze , możecie iść do Unii , dopóki tego nie zrobicie dalej jesteście moją dziwką. :564:

I Dlaczego patrzysz w kontekscie Rosji jako samotnym kraju na pustkowiu , a Ukrainie w perspektywie pomocy całego świata? Putin też ma kolege , nazywa się Li Keqiang , który dał jasno do zrozumienia , że chce swoje pieniądze spowrotem i nie uznaje nowych władz na Ukrainie tak samo jak On.

Fajnie , że są różne zdania , tak bardzo odmienne :564:

Zablokowany