Mój pierwszy milion
Re: Mój pierwszy milion
Wejścia fajne,chociaż nie wiem czy się tym samym tam sugerowałeś co ja tam widze.Co nie zmienia faktu ze wg. mnie czasem warto stracić te parę pipsów mimo tego że ma się pewność co do analizy i trochę poczekać 

Hej. Wszystko w załączniku
Fajnie, że coś publikujesz
p.s.
Co do tego zagrania to i tak miałeś farta, dlaczego?
http://forsal.pl/artykuly/778693,veksle ... ferie.html
Pozdrawiam Mateusz

p.s.
Co do tego zagrania to i tak miałeś farta, dlaczego?
http://forsal.pl/artykuly/778693,veksle ... ferie.html
Pozdrawiam Mateusz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2014, 17:34 przez Veni, łącznie zmieniany 1 raz.
EFFECTIVE pisze:mhm, na demo możesz szastać do woli, ale gdy realnie obstawiasz 30 tysięcy (0,30 lota) i cena nagle leci 30 pips to nie myślisz o tym, żeby dołożyć bo już masz strate 100 dolcow, a ty dokładasz kolejne 30 tys i liczysz, że jednak się odbije.
Tak jak mówie, uda Ci się jeden, drugi ale i tak polegniesz grając w ten sposób.
pozdrawiam
ps. jakim kapitałem grasz na tym demo? 1000 euro? i wchodzisz po 0,60 lota? szybka piłka będzie.
Z której strony patrzymy?
Z rachunku 100k euro czy 1k euro?
Jak ktoś obstawia 1% to może być i 100 pipsów SL jak liczy na 300 TP

Silver, to jest demo czy real?
- ZielonaMgielka
- Maniak
Dlaczego tak mocno zacisnales SL?silveRbull pisze:Jak się wie co się robi, to nie ma problemu. Cena poszła w przeciwnym kierunku, nie dlatego że zmieniła trend, ale dlatego że nastąpiła przecena. A jak w sklepie jest przecena to się nie ucieka tylko kupuje. SL został dobrany stosownie do tego co grałem a grałem spóźnione wejście na wybicie z rangi D1. Stop Loss zatem był, tylko nie było go widać na M5. Zobacz jaką małą pozycją grałem - 0,30 lota. Więcej by mój depozyt nie wytrzymał. Na chwilę obecną wygląda to tak jak na poniższym print-screenie:
Zobaczymy co zrobi Nowy York......
Pozdrawiam.
Jesli dales tyle przestrzeni cenie na drawdown to teraz praktycznie nie dajesz mozliwosc rozegrania sie transakcji.
W takim wypadku nawet delikatny pullback wyrzuci cie z rynku.
DAMN IT!
Teraz widze ze wejscie nastapilo w piatek

Ostatnio zmieniony 18 lut 2014, 17:43 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.
silveRbull pisze:Oj tam, oj tam panowie, zwyczajnie byłem pewny w którym kierunku pójdzie cena.

Veni pisze:EFFECTIVE pisze:mhm, na demo możesz szastać do woli, ale gdy realnie obstawiasz 30 tysięcy (0,30 lota) i cena nagle leci 30 pips to nie myślisz o tym, żeby dołożyć bo już masz strate 100 dolcow, a ty dokładasz kolejne 30 tys i liczysz, że jednak się odbije.
Tak jak mówie, uda Ci się jeden, drugi ale i tak polegniesz grając w ten sposób.
pozdrawiam
ps. jakim kapitałem grasz na tym demo? 1000 euro? i wchodzisz po 0,60 lota? szybka piłka będzie.
Z której strony patrzymy?
Z rachunku 100k euro czy 1k euro?
Jak ktoś obstawia 1% to może być i 100 pipsów SL jak liczy na 300 TP
Silver, to jest demo czy real?
Podstawy pany, podstawy... 30 tysięcy to jest 0,30 lota...
Silver gra na demo.
Sęk w tym, ze tutaj nie było SL tylko dołożenie pozycji. W zasadzie nie wiem skąd taka ekscytacja demo? Mało wam tematów gdzie taka gra konczy się MC ? Kiedy w końcu zrozumiecie, że FX to ciezka harówa i nic nie przychodzi tutaj latwo? Ze trzeba szanować pieniądze, dobierac odpowiednie MM i przede wszystkim, nie uśredniać !

Silver a nie myślałeś aby przejść na real z małym depo? Powiem Ci ze nawet jeśli depo jest małe gra wygląda zupełnie inaczej. Na demo robiłem setki procent a na real juz tak nie potrafie;-) ogólnie to nie dlatego że się nie da tylko ze bardziej szanuje swoje konto i odbieram odpowiedniej wielkości pozycje
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka
- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Co do MM to doskonale znam sprawę a i harówa nie jest mi obca. Zjadłem na tym zęby, utopiłem kupę kasy i dlatego że mam szacunek do pieniądza potrafię wykorzystać rachunek demo w taki sposób ażeby na realu nie popełniać tych samych błędów....
Panowie to było pierwsze zagranie publikowane na tym forum w oparciu o mechanikę rynku i ażeby potwierdzić, że nie jest to przypadek będą następne.......
Pozdrawiam
Jeszcze raz - SL był tylko że zamieściłem print-screena z M5 przez co zupełnie nie było go widać. Pozycja była dobrana ze względu na przecenę. Jak wspomniałem, to było wejście szkoleniowe (czytajcie dokładnie) i ażeby zakończyć spekulacje jasno oznajmiam że było ono na rachunku demo, co nie znaczy że nie gram na realu. Otóż gram i to z powodzeniem. Cała ta transakcja ma swoją historię i doskonale spełniła swoje zadanie. Jest ona jedną z wielu i miała na celu otworzenie oczu kilku bliskim mi osobom, że można z drogi podrzędnej wjechać na autostradę przy wykorzystaniu mechaniki rynku. Wszystko opiera się na swing - tradingu, fraktalności rynku i multiframie.Sęk w tym, ze tutaj nie było SL tylko dołożenie pozycji. W zasadzie nie wiem skąd taka ekscytacja demo? Mało wam tematów gdzie taka gra konczy się MC ? Kiedy w końcu zrozumiecie, że FX to ciężka harówa i nic nie przychodzi tutaj łatwo? Ze trzeba szanować pieniądze, dobierać odpowiednie MM i przede wszystkim, nie uśredniać !
Stopa zacieśniłem ponieważ spadająca dynamika rynku obserwowana na niższych tf-ach mnie do tego zmusiła.Dlaczego tak mocno zacisnales SL? Jesli dales tyle przestrzeni cenie na drawdown to teraz praktycznie nie dajesz mozliwosc rozegrania sie transakcji. W takim wypadku nawet delikatny pullback wyrzuci cie z rynku.
Co do MM to doskonale znam sprawę a i harówa nie jest mi obca. Zjadłem na tym zęby, utopiłem kupę kasy i dlatego że mam szacunek do pieniądza potrafię wykorzystać rachunek demo w taki sposób ażeby na realu nie popełniać tych samych błędów....
Panowie to było pierwsze zagranie publikowane na tym forum w oparciu o mechanikę rynku i ażeby potwierdzić, że nie jest to przypadek będą następne.......
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.