Mój pierwszy milion

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Mój pierwszy milion

Nieprzeczytany post autor: silveRbull »

Witam

Dzisiejszy dzień nie był najgorszy - kilka razy zysk i kilka razy strata:

AUD/JPY: - 110 euro
USD/JPY: + 297 euro
USD/JPY: - 277.86 euro
GBP/USD: +413 euro
------------------------------------
Zysk + 322,16

W zasadzie rynek nie był dla mnie specjalnie łaskawy. postanowiłem uchwycić tylko momentum i wyjść z pozycji. Czasami cena poleciała dalej, ale czasami jak przetrzymałem z myślą o trendzie poniosłem straty. Ale i tak wyszedłem na swoje. Przykładowo zamieszczam ostatnie dzisiejsze zagranie GBP/USD H4

Pozdrawaim
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Re: Mój pierwszy milion

Witam

Zapowiada się dobry trejd. Zlecenie GBP/USD zostało aktywowane na Sell po dobrej cenie i leci w dół. Stop loss już przestawiony więc straty nie będzie. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Ok. Para GBP/USD zamknięta. Pojawiła się niepokojąca świeca i niewykluczone że będzie ponowny retest strefy albo kontynuacja trendu wzrostowego. Zysk 1492 punkty. Ponadto zamknięte EUR/GBP - 239 punktów oraz EUR/USD- 57 punktów.

Trzy pozycje zamknięte z palca i w żadnym przypadku nie został zachowany wymagany RR.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Moim zdaniem nieco za wcześnie zamknąłeś pozycje. To, że cena zrobi retest (tam gdzie ustawiałeś BE) odbywa sie statystycznie częściej, niz brak tego retestu.
Dopiero co się stanie na retescie da odpowiedz, czy słusznie obrało się kierunek ze smaczkiem na dłuższą jazdę.
W całej tej zabawie, łapania noży... nie wolno zapominać, iż liczymy na złamanie się trendu. Pomyśl co musisz zobaczyć na wykresie by stwierdzić jego zmiane?
Swingi spadkowe były by całkiem miłym potwierdzeniem tej pozycji i dopiero wtedy można zaczynać myśleć o zysku z transakcji counter trendowej :)

Miałem Ci to pisać w piątek, ale wyszło mi z głowy żebyś się spodziewał wzrostu, na scrinie z 4.10.13 ładnie widać jak cena zatrzymała sie na bazie wzrostowej.
Gdybym miał taka dobrą cene wejścia ustawił bym na nim BE i czekał na ten retest, bo dopiero on da odpowiedz czy rynek zrobi swing w dół i złamie aktualny trend wzrostowy, jak nie zrobi to trudno, będą kolejne okazje :)
Mimo wszystko wejście i tak miodzio, ładnie sie wstrzeliłeś :)
Ja dopiero zaczynam polowanie kabla na spadki. Wynik na chwile obecna 1 wtopka. Obstawiam jeszcze dwie bazy skąd mogą zechcieć marszu na południe. Zobaczymy co wyjdzie :)
pzdr

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Ok, spoko, zagranie klasyczne ale jeszcze się przyjrzę i niewykluczone że wskoczę na przełamaniu swingu (o ile cena wykona taki cykl pod strefą). Całe to łapanie noży jest trochę ryzykowne. W tym przypadku nie było to takie oczywiste ponieważ W1 pokazuje moim zdaniem poziom strategiczny, który po przebiciu w górę ma niezły potencjał wzrostowy. Zobacz jeszcze co dzieje się na EUR/USD oraz AUD/USD

Pozdrawiam

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Hej, i ja dorzucę swoje trzy grosze.

Pozdrawiam Mateusz

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Według mnie GBP/USD będzie spadało. Za wcześnie wyszedłem z pozycji. Teraz chcę się przyłączyć na pullbacku. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Na EUR/USD też się spóźniłem, ale otworzyłem shorta poniżej utworzonego wsparcia, aczkolwiek za wcześnie bo na M15 tworzy się strefa i ona mnie niepokoi. Aha, do wczorajszych screenów zakradł się błąd w opisie plików. Jest 10 października a powinno być 8 października - czeski błąd.

PS.
Co do ciebie Mateuszu to czy ten chomik cię nie rozprasza...? :wink:

Pozdrawiam

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Hej Darek,

jak ziewa to mam sprzedawać, jak podnosi łapę to mam zakupić :D

Pamiętaj, jak liczysz na dłuższy trend to :

'Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak gówno przez rurę.'"

To jest stopka u użytkownika "mosek".

Kręcisz? Bo ja tak :)

Pozdrawiam Mateusz

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Mój pierwszy milion

Witam

Ha, ha. dobra stopka, tylko jajec nie ukręcę bo zamknąłem pozycję. Cena za długo wisi w jednym obszarze. Co prawda na H4 poszła w dół, ale ją odrzuciło. To nie mój styl. Trzeba zaczaić się gdzie indziej. Np. na GBP/AUD jest ciekawa sytuacja.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
silveRbull
Pasjonat
Pasjonat

Witam

Ostatnimi czasy niezawile dzieje się na rynku, tzn jakaś mała płynność. Spośród wszystkich obserwowanych prze zemnie par walutowych najbliżej realizacji są CHFJPY oraz EURJPY. Szczerze mówiąc są to takie sobie średnie setupy. Cena w obu przypadkach wyszła ze strefy trochę poszarpana i wraca niezbyt dynamicznie, dlatego targetowałem przy lokalnych dołkach.

Pozdrawaim

ODPOWIEDZ