Mój pierwszy milion
Re: Mój pierwszy milion
Hmm wybrany załącznik już nie istnieje.
- silveRbull
- Pasjonat
Mój pierwszy milion
Istnieje, tylko coś porawiałem - bo w opisie było M15, a powinno być M5. Teraz już poprawiłem i jest ok.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- silveRbull
- Pasjonat
Mój pierwszy milion
Dzisiaj w nocy cena zgodnie z założeniami wybiła do góry. A oto ta sama pozycja co wcześniej, tylko że printscreen z D1.....
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
silveRbull pisze:Witam
Ostatnio niewiele grałem, ale wczoraj poniekąd szkoleniowo otworzyłem pozycję na parze EUR/JPY i ze względu na przecenę pozwoliłem sobie dobrać jedno zlecenie czego efekt na dzień dzisiejszy to 96 pipsy - łącznie. Zobaczymy co będzie dalej....
Pozdrawiam
oho, widze, ze bawimy się w uśrednianko. Predzej czy później to się zle skończy. Po wejściu cena momentalnie zaczela isc nie w twoim kierunku, a ty zes dokupił. Slabe zagranie, do tego żadnego SL.
- silveRbull
- Pasjonat
Mój pierwszy milion
Jak się wie co się robi, to nie ma problemu. Cena poszła w przeciwnym kierunku, nie dlatego że zmieniła trend, ale dlatego że nastąpiła przecena. A jak w sklepie jest przecena to się nie ucieka tylko kupuje. SL został dobrany stosownie do tego co grałem a grałem spóźnione wejście na wybicie z rangi D1. Stop Loss zatem był, tylko nie było go widać na M5. Zobacz jaką małą pozycją grałem - 0,30 lota. Więcej by mój depozyt nie wytrzymał. Na chwilę obecną wygląda to tak jak na poniższym print-screenie:

Zobaczymy co zrobi Nowy York......
Pozdrawiam.

Zobaczymy co zrobi Nowy York......
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2014, 15:17 przez silveRbull, łącznie zmieniany 5 razy.
-
- Stały bywalec
Jeżeli dobiera odpowiedniego stopa to moze usredniac jak tylko chce.EFFECTIVE pisze:silveRbull pisze:Witam
Ostatnio niewiele grałem, ale wczoraj poniekąd szkoleniowo otworzyłem pozycję na parze EUR/JPY i ze względu na przecenę pozwoliłem sobie dobrać jedno zlecenie czego efekt na dzień dzisiejszy to 96 pipsy - łącznie. Zobaczymy co będzie dalej....
Pozdrawiam
oho, widze, ze bawimy się w uśrednianko. Predzej czy później to się zle skończy. Po wejściu cena momentalnie zaczela isc nie w twoim kierunku, a ty zes dokupił. Slabe zagranie, do tego żadnego SL.

powodzenia w drodze do banki

- silveRbull
- Pasjonat
Witam
Pozdrawiam
Dokładnie. Wszystko to wynika z mechaniki rynku a nie chwalenia się mikro-stopami. Dla niedowiarków moja analiza zanim wszedłem w pozycję oraz chwila obecna.....Jeżeli dobiera odpowiedniego stopa to moze usredniac jak tylko chce
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
mhm, na demo możesz szastać do woli, ale gdy realnie obstawiasz 30 tysięcy (0,30 lota) i cena nagle leci 30 pips to nie myślisz o tym, żeby dołożyć bo już masz strate 100 dolcow, a ty dokładasz kolejne 30 tys i liczysz, że jednak się odbije.
Tak jak mówie, uda Ci się jeden, drugi ale i tak polegniesz grając w ten sposób.
pozdrawiam
ps. jakim kapitałem grasz na tym demo? 1000 euro? i wchodzisz po 0,60 lota? szybka piłka będzie.
Tak jak mówie, uda Ci się jeden, drugi ale i tak polegniesz grając w ten sposób.
pozdrawiam
ps. jakim kapitałem grasz na tym demo? 1000 euro? i wchodzisz po 0,60 lota? szybka piłka będzie.
Spoko, srebrny byk jeszcze zrozumie o co chodzi jak przejdzie na grę realnymi $$$. Każdy uczy się na błędach.
- silveRbull
- Pasjonat
Oj tam, oj tam panowie, zwyczajnie byłem pewny w którym kierunku pójdzie cena. 0,30 Lota przy depozycie około 3000 euro to zaledwie kilkadziesiąt euro dropdown. Nie powiem dokładnie ile bo piszę z palca na telefonie. A zatem nie przesadzajmy z tymi setkami tysięcy.
Używam różnych technik do wejścia w rynek ale to nie technika jest dźwignią sukcesu a mechanika. A zatem najpierw mechanika a dopiero potem technika....
Serdecznie pozdrawiam
Używam różnych technik do wejścia w rynek ale to nie technika jest dźwignią sukcesu a mechanika. A zatem najpierw mechanika a dopiero potem technika....
Serdecznie pozdrawiam