Harmonic Trading
Witam
Rozważam zagranie na załączony poniżej wykres. Nie ukrywam, że mam pewne wątpliwości co do tej formacji harmonicznej.
Co wy o tym sądzicie ?
Obszar zgrupowanych FIBO ma tylko 5 pipsów szerokości.
AB=CD
ekspancja AB=1,13
CD=1,13BC
D leży na zniesieniu 0,786XA
Rozważam zagranie na załączony poniżej wykres. Nie ukrywam, że mam pewne wątpliwości co do tej formacji harmonicznej.
Co wy o tym sądzicie ?
Obszar zgrupowanych FIBO ma tylko 5 pipsów szerokości.
AB=CD
ekspancja AB=1,13
CD=1,13BC
D leży na zniesieniu 0,786XA
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ja osobiście bym nie zagrał.
- nie używam tego współczynnika [1.13]
- A i C są na bardzo bliskich poziomach - najlepiej jak zachodzi między nimi proporcja .786 lub .618, a tu jest prawie 1. oczywiście w literaturze się spotyka podobne zagrania.
- najważniejsze
zobaczmy gdzie uformuje się pkt. D wtedy coś więcej można powiedzieć. na plus mamy fakt, że są to okolice zniesienia 38.2 w większej skali (ostatnia fala na D1) i możliwe wydaje się wybicie w górę.
pzdr
PS
aha - ECH na sell do 1.6188
- nie używam tego współczynnika [1.13]
- A i C są na bardzo bliskich poziomach - najlepiej jak zachodzi między nimi proporcja .786 lub .618, a tu jest prawie 1. oczywiście w literaturze się spotyka podobne zagrania.
- najważniejsze

pzdr
PS
aha - ECH na sell do 1.6188
Money Never Sleeps
Moim zdaniem jeszcze troche za szybko ten sell. Chociaż te zniesienia 61,8 i 78,6 nałożyły się idealnie i te górne ograniczenie kanału wzrostowego - mam mieszane uczucia. Zobaczymy.MACIEK408 pisze:aha - ECH na sell do 1.6188
Wolisz używać suszarek do rąk czy ręczników papierowych? Ręczniki papierowe
Nic się nie dzieje ciekawego na indeksach, ale może dax da zarobić o ile pójdzie zgodnie z moją prognozą
. licząc na spadki w następnych dniach jakaś miła figura XABCD może dać nam możliwość sella podczas korekty na północ.
proponuję obserwację okolic 223/61.8 oraz 314/78.6.
jednakże bardzo prawdopodobne jest też niezaznaczone strzałką na rysunku 161/50 będące okolicą fibo 38 ostatniej fali.
o ile cena ruszy żwawo w górę rano taki scenariusz wydaje się możliwy.
pzdr
Dodano po 9 godzinach 13 minutach:
kabel H1 i potencjalne strefy zwrotu

proponuję obserwację okolic 223/61.8 oraz 314/78.6.
jednakże bardzo prawdopodobne jest też niezaznaczone strzałką na rysunku 161/50 będące okolicą fibo 38 ostatniej fali.
o ile cena ruszy żwawo w górę rano taki scenariusz wydaje się możliwy.
pzdr
Dodano po 9 godzinach 13 minutach:
kabel H1 i potencjalne strefy zwrotu
Money Never Sleeps
No i miałeś racje.dzacek pisze:Moim zdaniem jeszcze troche za szybko ten sell. Chociaż te zniesienia 61,8 i 78,6 nałożyły się idealnie i te górne ograniczenie kanału wzrostowego - mam mieszane uczucia. Zobaczymy.MACIEK408 pisze:aha - ECH na sell do 1.6188
Ja wziąłem S na EURJPY