Harmonic Trading

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

Coś się kroi na funcie. obstawiam spadki teraz i budowę ostatniego odcinka dużej prowzrostowej figury. po czym oczywiście w górę. mam nadzieję że rysunek czytelny

pzdr

ps a dziś pięknie dax spadł zgodnie z motylkiem

warto przyjrzeć się też ECH - potencjalny zwrot
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
28fingers
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: 28fingers »

Maciek408

Coś powinno z tego być. Zagrałem na tę formację, chociaż nie przekreślam swojej wcześniejszej, i tak spodziewam się dojścia w obszary 1.9756-1.9774 i potem konkretnego shorta.

Ta tym chcę sobie troszeczkę uszczypnąć :) bo wydaje mi się, że może całkiem niespodziewanie szybko się odbić ku górze.

pozdrowienia
Do not mix efforts with results !!!

Awatar użytkownika
marcin.lisiecki
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marcin.lisiecki »

Ja na GBP/USD H1 widze potencjalnego iBata, ale jak pojdzie teraz w dol, to nie wiem, czy powstanie. PRZ tez mi wyglada na dosc szeroki, wiec nie mam pewnosci... Jak to widzicie?

Obrazek

Dodano po 16 minutach:

A na NZD/USD, 1H moglby powstac spadkowy Crab, z bardzo waskim PRZ (0.7612-0.7618):

Obrazek

Awatar użytkownika
28fingers
Stały bywalec
Stały bywalec

Marcin

Twoja formacja opiera się na tych samych falach co Maćka408, z tym że MAciek twierdzi, że odbicie już nastąpiło. (zresztą ja też z racji otwartej pozycji :) ) Prawda jest taka, że może mamy do czynienia z małą korektą i cena pójdzie do wyznaczonego przez Ciebie obszaru. Ja na mnie PRZ jest zbyt szeroki i ja nie zdecydowałbym się na wejście w stefi wyznacoznej przez Ciebie. Chociaż obserwować można co będzie się działo w tym obszarze.

BTW Jakoś muysże przekonać sie do BATów, bo jeszcze ich nie czuję ;)

Awatar użytkownika
marcin.lisiecki
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzieki. W przypadku dosc szerokiego PRZ staram sie wyznaczyc dodatkowe liczby w jego rejonie w mniejszej skali czasowej, ale tu rzeczywiscie sie waham i mam watpliowosci co do takiej formacji.

Awatar użytkownika
28fingers
Stały bywalec
Stały bywalec

Fachowcy mówią, że jak się wahasz lub masz wątpliwości to nie otwieraj pozycji. Wiem, że łatwo się mówi, ale coś w tym pewnie jest...

natraj
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: natraj »

28fingers pisze:Fachowcy mówią, że jak się wahasz lub masz wątpliwości to nie otwieraj pozycji. Wiem, że łatwo się mówi, ale coś w tym pewnie jest...
Dokładnie tak jest. W myśl zasady lepiej stracić okazje niz pieniądze

Awatar użytkownika
marcin.lisiecki
Stały bywalec
Stały bywalec

28fingers pisze:Fachowcy mówią, że jak się wahasz lub masz wątpliwości to nie otwieraj pozycji. Wiem, że łatwo się mówi, ale coś w tym pewnie jest...
No, wlasnie slyszalem - if in doubt, get out! :) A poki, co na EUR/CHF, 1H, widac w miare ladnego motyla, z bardzo waskim PRZ (5 pisow). Cena zeszla nieco ponizej PRZ, ale widze juz dwie zielone swieczki w skali roboczej, a w mniejszej skali przelamanie ostrzejszej linii trendu spadkowego, cena zaczyna sie konsolidowac w tym rejonie, dodatkowo DiNapoli w mniejszej skali daje sygnal kupna (MACD i Stochastic):

Obrazek

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

ja mam GU odpalone a jest jedna strefa jeszcze 78/161 na sell.
co do ECH to nie wszedłem - cena mi uciekła ale chyba prognoza wydaje się słuszna.

co do kiwi to w dzień były okazje ale nietrafione. teraz może się udać - na M5 piękna formacja świecowa. jednak nie obserwuję tej pary i nie wiem czy jest <harmoniczna> historycznie.

pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
Nievinny
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Nievinny »

marcin.lisiecki pisze:GBP/USD H1 widze potencjalnego iBata
Czas pokaże... Ten którego wyznaczył MACIEK408 (dla ścisłości to sam nie wiem co to jest, wygląda na Gartleya) też jest poprawny, ale poziomy zostały przebite i nietoperz wydaje się bardziej prawdopodobny a najprawdopodobniej wyjdzie z tego piękny harmoniczny Gartley gdzie punkt D jest na zniesieniu 0,786 fali XA (1.9627).
marcin.lisiecki pisze:EUR/CHF, 1H,
Gdyby nie zagęszczenie DiNapolego to ta formacja byłaby zbyt ryzykowna. I w sumie poziomy przebite więc jak dla mnie mają nikłą wartość do podjęcia transakcji.

BTW jak eksportujecie dane z MT4 do Fibotradera to nie zdarza się wam że MT nie chce wyeksportować danych?
Trade what you see, NOT what you hear or think

ODPOWIEDZ