Ja robię w MT4 export do pliku i potem importuję ten plik w fibotraderze.inmax pisze:skąd pobieracie dane do fibotradera na waluty?
Dodano po 17 minutach:
Z tym zawsze mam bardzo duży problem - czy potencjalna PRZ (potencjalna strefa zwrotu) została przebita i mamy sygnał przeciwny czy nie. Danielewicz i Carney piszą, że PRZ powinna zostać przetestowana (przebita) i po zachowaniu się kursu po tym przebiciu widzimy czy PRZ działa czy nie. Jeśli w PRZ powstanie dla potwierdzenia jakiś sygnał - formacja świecowa (ja patrzę też na RSI) potwierdzająca punkt zwrotny to można sądzić, że PRZ działa, mimo że została "niby przebita".28fingers pisze:nie sądzisz, że zgrupowania fibo zbyt mocno zostały przebite ? Ja zazwyczaj SL stawiam 2-3pipsy ponad/pod ostatnim FIBO. Jeżeli formacja się spełni, ostatnie FIBO nigdy nie jest przebite.
Możesz wyjaśnić co to jest dla Ciebie ostatnie fibo?
Dodano po 3 godzinach 45 minutach:
Wczoraj na mojej ulubionej parze EURGBP ukształtowało się ładne małe ABCD. Jeśli spojrzymy na wykres dzienny to koniec tego ABCD wypada w ciekawym miejscu. Żeby nie było za prosto, to myślę, że na 4H widać też formację RGR. Jeśli dzisiejsza korekta okaże się tylko powrotem do linii szyi (ok. 0,7924) to może tu być ciekawie.

Czy ktoś lepiej obeznany z tematem mógłby się wypowiedzieć czy to co narysowałem można rzeczywiście traktować jako RGR?