Harmonic Trading
niestety indeksy są w takim ostrym trendzie, że nie występują potwierdzone formacje XABCD. za to pełno pięknych rombów ABCD.
eSka na EJ raczej powinna się udać. podobnie na australijskim. też S gdzieś do 9520.
funt szybko zawrócił na formacji ABCD (ekspansja fibo 100) i nie mogłem otworzyć pozycji.
eSka na EJ raczej powinna się udać. podobnie na australijskim. też S gdzieś do 9520.
funt szybko zawrócił na formacji ABCD (ekspansja fibo 100) i nie mogłem otworzyć pozycji.
Money Never Sleeps
Ht jest na tyle uznaniowe, że ja się trzymam tylko swoich figur. bo inaczej można by zwariować. ot, straciliśmy okazję na wejście, ktoś kto zagrał na ABCD lub inną figurę zarobił - my nie, ale przynajmniej nie straciliśmy.
pzdr
pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money Never Sleeps
Święta racja. Fajnie, że dzielisz się z nami swoimi doświadczeniami. Wiele rynkowej mądrości słychać w Twoim "głosie".MACIEK408 pisze:Ht jest na tyle uznaniowe, że ja się trzymam tylko swoich figur. bo inaczej można by zwariować. ot, straciliśmy okazję na wejście, ktoś kto zagrał na ABCD lub inną figurę zarobił - my nie, ale przynajmniej nie straciliśmy
Jak będę duży to chę być taki jak Ty

Jeśli mogę zapytać to długo stosujesz HT? Wszystkie swoje tranzakcje na niej opierasz?
bez przesadyzmu 
to jest moje 3 podejście do HT. aktualnie wszystkie.
wrzucam jeszcze ciekawostkę dla forumowiczów. otóż EJ jest bliski poziomów z ubiegłego roku, gdy nastąpiła gruba 2000-pipsowa załamka po długim trendzie L.
można na dziennym dostrzec figurę XABCD która ma PRZ dokładnie w miejscu potencjalnego testu historycznego poziomu. mi nie pasuje relacja X do B, ale w takiej sytuacji chyba można przymknąć na to oko. tak czy siak warto zrobić własną analizę i obserwować - przypominam okolice 6892. to może być już jutro
.
pzdr

to jest moje 3 podejście do HT. aktualnie wszystkie.
wrzucam jeszcze ciekawostkę dla forumowiczów. otóż EJ jest bliski poziomów z ubiegłego roku, gdy nastąpiła gruba 2000-pipsowa załamka po długim trendzie L.
można na dziennym dostrzec figurę XABCD która ma PRZ dokładnie w miejscu potencjalnego testu historycznego poziomu. mi nie pasuje relacja X do B, ale w takiej sytuacji chyba można przymknąć na to oko. tak czy siak warto zrobić własną analizę i obserwować - przypominam okolice 6892. to może być już jutro

pzdr
Money Never Sleeps
powoli sie zblizamyMACIEK408 pisze:przypominam okolice 6892. to może być już jutro .

Wolisz używać suszarek do rąk czy ręczników papierowych? Ręczniki papierowe
ja wytropiłem formację i chwilowo jestem w krótkiej. chyba rynek weźmie oddech zanim zaatakuje.dzacek pisze:powoli sie zblizamyMACIEK408 pisze:przypominam okolice 6892. to może być już jutro .
pzdr
I po krótkiej

Money Never Sleeps
I jak, braliscie Sell-a?MACIEK408 pisze:dzacek napisał:
MACIEK408 napisał:
przypominam okolice 6892. to może być już jutro .
powoli sie zblizamy

BTW, wchodzicie czasami sell/buy limit-em w strefie zgrupowan czy zawsze czekacie na potwierdzenie zmiany kierunku?
hehe ten crab jest na dziennym wiec stop lossy musza byc odpowiednio duze. Formacja bardzo wiarygodna ja mam eski po 168.80 , sl 100pips aczkolwiek zastanawiam sie nad zwiekszeniem.dzacek pisze:I jak, braliscie Sell-a?MACIEK408 pisze:dzacek napisał:
MACIEK408 napisał:
przypominam okolice 6892. to może być już jutro .
powoli sie zblizamyJa nie poczekałem na wiarygodne potwierdzenie zgrupowania Fibo no i rynek mnie wydymal...
![]()
BTW, wchodzicie czasami sell/buy limit-em w strefie zgrupowan czy zawsze czekacie na potwierdzenie zmiany kierunku?