Harmonic Trading
Mój potężny 30 pipsowy SL okazał się za mały na rozpędzonego EURJPY. zastanawiam się nad odnowieniem pozycji. na dziennym warto chyba szerzej zagrać. choć kusił ten riskreward 20-1.
na sp500 była formacja kontynuacji. wytropił ktoś?
na sp500 była formacja kontynuacji. wytropił ktoś?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money Never Sleeps
Mam wrażenie, że na EURUSD pojawiła się formacja harmoniczna.
W czarnym obszarzezgrupowały się ważne zniesienia. Dodatkowo jedno zniesienie wyznaczone na Daily też weszło w ten obszar.
Dodatkowym atutem jest górna linia trendu wytępująca w tym obszarze.
W załaczniu wykres.
W czarnym obszarzezgrupowały się ważne zniesienia. Dodatkowo jedno zniesienie wyznaczone na Daily też weszło w ten obszar.
Dodatkowym atutem jest górna linia trendu wytępująca w tym obszarze.
W załaczniu wykres.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
wygląda ciekawie. poza tym na twoim odcinku CD znalazłem też formację prospadkową, więc składając to wszystko do kupy prawdopodobieństwo wzrasta. jedyny minus, że punkt C nie jest jakoś należycie zaakcentowany.
PS - jeżeli ktoś zagrał wczoraj na SP500 na figurze to jest do przodu 10%.
pzdr
PS - jeżeli ktoś zagrał wczoraj na SP500 na figurze to jest do przodu 10%.
pzdr
Money Never Sleeps
Ze wzgledu na ujemne ujemne pkt. swapowe?MACIEK408 pisze: ale chyba tę drugą pozycję zamknę przed weekendem
Ja zdazylem wziac po lekkim cofnieciu w gore po 1.9851.MACIEK408 pisze:wchodzę na GU - niewątpliwie krótka ale ruch się już zaczął i jest za późno {na H4].
Juz o to pytalem,ale zapytam jeszcze raz Ciebie bezposrednio:) Wchodzisz w takie formacje buy/sell limit czy czekasz na potwierdzenie, a jesli tak to na jak duze?
Pozdrawiam i z gory dziekuje za odp:)
Jak siedzę przed kompem to ręcznie z reguły. lubię obserwować co się dzieje na niższym interwale. oczekujące jak mnie nie ma i jestem bardzo przekonany do formacji. lub wychodzi że może zamknąć się w nocy [dot. fx]. ale w sumie znacznie rzadziej to wychodzi. zresztą patrząc tak na oko wchodzę w jakieś 20% zaobserwowanych formacji, posiłkując się czasem zwykłą logiką - np. nie otworzyłem długiej na UJ bo miałem krótką na EJ. warto też uważać na dane, pod tym kątem czekać na otwarcie - a ja lubię o nich zapomnieć.
co do potwierdzenia to zapewne myślisz o ruchu ceny w kierunku przez Ciebie zakładanym? nie nie używam tego typu potwierdzenia z prostej przyczyny - dramatycznie zmienia riskreward - po prostu maleje TP a rośnie SL. lepiej wejść drugi raz, a jak nie to trudno zawsze będzie nowa okazja.
pzdr
co do potwierdzenia to zapewne myślisz o ruchu ceny w kierunku przez Ciebie zakładanym? nie nie używam tego typu potwierdzenia z prostej przyczyny - dramatycznie zmienia riskreward - po prostu maleje TP a rośnie SL. lepiej wejść drugi raz, a jak nie to trudno zawsze będzie nowa okazja.
pzdr
Money Never Sleeps
dzieki za wskazowki
A mozesz zdradzic mniej wiecej jaki procent wejsc masz skutecznych?MACIEK408 pisze:zresztą patrząc tak na oko wchodzę w jakieś 20% zaobserwowanych formacji
Wolisz używać suszarek do rąk czy ręczników papierowych? Ręczniki papierowe