Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Normalka. Dzis -22 jutro + 18, w pon nie bedziesz grac, we wtorek sl - 5 ale zlamiesz zasady i zagrasz raz jeszcze, tym razem bedzie + 19 co daje +14 we wtorek. Sroda be, czwartek -7 w piatek cos Ci sie poprzestawia w glowie i bedzie sl -13...... w 2018 wkleje tego samego posta i nadal bedzie aktualny zalozymy sie?
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Hehe kimkolwiek lecisz po bandzie:-D

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

w piątek i w poniedziałek nie grałem, dzisiaj 1 pozycja. Patrząc teraz na wykres to mogłem dać TP na szczycie lub pod SR'em, ale w momencie zagrania nie byłem pewien, czy tam dojdą ze względu na to, że już wcześniej zrobili ruch up -> korekta -> ruch więc zagrywałem na 2 korekcie w dodatku po wcześniejszej mocnej reakcji w dół. Zły tylko jestem, że zdjąłem 2 pipsy przed TP. Tak czy inaczej zagranie systemowe, z trendem i profitowe, więc jestem ogólnie zadowolony.

Kabel +18p

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Bardzo ladne zagranie!!, a o te dwa pipsy sie nie martw dzis jest +18 w kieszeni i tym sie ciesz bo jutro juz moze tego nie byc :564:
pozdrawiam, Kimkolwiek
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

dziś 2 zagrania. Obie pozycje to longi na ejku

-10p, +36,5p

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Nie myślałeś może o tym żeby zwiększyc liczbę par?Może to by pomogło ci z tym że często za szybko wchodzisz w pozycje bo boisz się że ci ucieknie.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Wiesz co ja obserwuję tak:

Ejka, Ujka, Kabla (na nich gram 95% albo więcej pozycji) a do tego patrzę na Eur/aud Aud/cad, Edka i Aud/jpy. To mi wystarcza, a czasem wejdę za szybko nie zależnie od tego na jakiej parze gram. Poza tym ja przeważnie wchodzę za szybko JAK JUŻ JEST setup, czyli nie jest problemem ilość par. Poza tym dzisiaj na przykład cena moim zdaniem równie dobrze mogła pójść up przy pierwszej pozycji, więc nie uważam, żeby było to za szybkie zagranie. Za szybkim zagraniem byłaby pozycja w momencie pierwszego dojścia do RN'a.

Grał ktoś dzisiaj kabla z rana? Piękny setup, naprawdę można było grube pipsy zgarnąć. Ja niestety wtedy jeszcze smacznie spałem :)
Midas pisze: A tak swoją drogą to kabla widzę minimum 100p wyżej. Układ piękny, mogłem chociaż pół pozycji zostawić :D
A na kablu cena nie 100p wyżej a już prawie 300 :) Ciekawe czy na kablu w końcu wybiją szczyty... Przy obecnym pędzie ceny wydaje się to realne.

Na ejku za to liczę też na dalsze up, ten mocny spadek był moim zdaniem tylko korektą (h1) . Ciekawe czy na danych popchną, do których 15 minut zostało:

15:30 EMU EUR ECB President Draghi's Speech 3

Z większej perspektywy to ja widzę ejka w kolejnym impulsie UP (d1), zakończona korekta 61.8 (d1) , po której nastąpiła mocna reakcja od 3lt i danych (widać na h1, udupiłem w czwartek sporo pipsów na tym :P ).

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Nie chodziło mi teraz o konkretne zagrania.Po prostu wydaję mi się że czasem wchodzisz za szybko bo boisz się że setup ci ucieknie.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Bardzo podobna sytuacja co wczoraj, ale dziś zdjęte z ręki. Mocna reakcja na m5 (objęcie) + dane za 15 minut + to, że było to już takie drugie odrzucenie ceny (pierwsze 20 min wcześniej). @Nemo chyba masz rację, niby mogą ruszyć z miejsca pierwszego wejścia, ale jak widać rzadko kiedy to robią...

Ejek m5
-11
+20

Pozdro

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Fajnie widziec kolejny dzien na +. Gratulacje! Pozdro
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

ODPOWIEDZ