Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Pablo90 pisze:Midas w sumie mam nadzieję, że niedługo zaczniesz wychodzić na regularny plus i być może Twój sposób okaże się dla Ciebie skuteczny, ale jak dla mnie to czym grasz to nie jest system czy strategia, za dużo tu uznaniowości. Jeśli chcesz zarabiać masz być traderem, nie analitykiem. Stąd też problemy z psychiką, nie masz ściśle określonych zasad.
Nie zgodzę się z tym. Nie chodzi tu o uznaniowość lub jej brak. Ja wiem co mam grać, mam określone zasady. Granie PA jest moim zdaniem zawsze po części uznaniowe i uważam, że moja gra nie jest ZBYT uznaniowa. Systemem i ogólnym spojrzeniem na rynek na pewno się podzielę, ale najpierw trzeba zacząć sensownie zarabiać mimo, że w częściach jest w całym tym dzienniku.

U mnie problemy z psychiką polegają na tym, że czasami robię serię strat, które nie mają NIC wspólnego z tym co gram. Tak naprawdę przerobiłem już kilka razy scenariusz, który wygląda tak:
-Stabilna gra, powoli idzie do góry
-Pomysł (na początku tygodnia/miesiąca następnego), że skoro idzie do góry i dobrze, to przecież można zwiększyć lota. Tak było po pierwszym miesiącu jak zrobiłem 30%, to samo było po zamknięciu plusowym grudnia.
-Cały zysk w plecy + strata
-Odrobienie dzięki powrotu do pkt. 1 + przeważnie akurat trafiał się dobrze poprowadzony trade (trzeba tu zaznaczyć, że było to już z powrotem mniejszym lotem, czyli tak naprawdę punktowo byłbym na większym plusie).

Plan jest taki, żeby tego nie powtórzyć, jeśli to się uda to będzie dobrze. Mam wrażenie, że udało mi się to wszystko ułożyć i ustabilizować, więc dajcie Panowie czas, a jak za 3 miesiące nie będzie lepiej to wtedy uniżenie poproszę o pomoc.
Kimkolwiek pisze:Midas nie lubi krytyki. Troche sie dziwie tym ktorzy poklepuja go po plecach. Chlopak 6 lat na forexie a nadal wyniki slabe. Jest to oczywiscie spowodowane zla strategia juz to mowilem wiele razy. Jego system mozna porownac do samobojcow. Jedni skacza z mostu i lapia MC momentalnie a ninni podcinaja sobie zyle i lapia MC troche pozniej. Sedno w tym ze na koncu obydwaj osiagneli ten sam cel. Jego system zeruje konto w rok a nie w jeden dzien, to daje zludne uczucie dobrej strategii. A teksty typu: " cos mi sie w glowie poprzestawialo" brzmia jak wyrwane z pamietnika psychola :lol: MIDAS TO NIE W BANI CI SIE PRZESTAWIA CO KILKA TYGODNI, TYLKO MASZ KIJOWA STRATEGIE HALO :569:
Odpiszę Ci, bo mam akurat dobry humor dzisiaj. Krytykę lubię, ale nie od niczego nie wartych trolli. 6 lat temu to ja się dowiedziałem o forexie i wtedy założyłem od razu to konto. Pierwsze około 2 lata to sobie czytałem różne tematy i raz na parę tygodni przez 2 dni zdarzało mi się zainteresować i coś więcej poczytać, pobawić się platformą. Przez kolejny rok już trochę częściej siedziałem przy platformę, grałem na demo, analizowałem itp. Na realu gram od nawet nie pamiętam kiedy, ale jakoś wiosna 2012. W związku z tym bardziej trafne jest powiedzenie, że mam 2 lata doświadczenia na rynku, bo to tak jakbyś siedział w domu i się raz na 3 tygodnie uczył Budownictwa z książki a powiedział, że masz doświadczenie na budowie od 4 lat. A co do samego systemu... Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem na plusie. A jestem pewien, że niedługo ten plus będzie zdecydowanie większy.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

Midas pisze:
Kimkolwiek pisze:Midas nie lubi krytyki. Troche sie dziwie tym ktorzy poklepuja go po plecach. Chlopak 6 lat na forexie a nadal wyniki slabe. Jest to oczywiscie spowodowane zla strategia juz to mowilem wiele razy. Jego system mozna porownac do samobojcow. Jedni skacza z mostu i lapia MC momentalnie a ninni podcinaja sobie zyle i lapia MC troche pozniej. Sedno w tym ze na koncu obydwaj osiagneli ten sam cel. Jego system zeruje konto w rok a nie w jeden dzien, to daje zludne uczucie dobrej strategii. A teksty typu: " cos mi sie w glowie poprzestawialo" brzmia jak wyrwane z pamietnika psychola :lol: MIDAS TO NIE W BANI CI SIE PRZESTAWIA CO KILKA TYGODNI, TYLKO MASZ KIJOWA STRATEGIE HALO :569:
Odpiszę Ci, bo mam akurat dobry humor dzisiaj. Krytykę lubię, ale nie od niczego nie wartych trolli. 6 lat temu to ja się dowiedziałem o forexie i wtedy założyłem od razu to konto. Pierwsze około 2 lata to sobie czytałem różne tematy i raz na parę tygodni przez 2 dni zdarzało mi się zainteresować i coś więcej poczytać, pobawić się platformą. Przez kolejny rok już trochę częściej siedziałem przy platformę, grałem na demo, analizowałem itp. Na realu gram od nawet nie pamiętam kiedy, ale jakoś wiosna 2012. W związku z tym bardziej trafne jest powiedzenie, że mam 2 lata doświadczenia na rynku, bo to tak jakbyś siedział w domu i się raz na 3 tygodnie uczył Budownictwa z książki a powiedział, że masz doświadczenie na budowie od 4 lat. A co do samego systemu... Ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem na plusie. A jestem pewien, że niedługo ten plus będzie zdecydowanie większy.

Pozdrawiam
okej niech bedzie ze 2 lata ale nie ograniczaj sie. Pograj roznymi strategiami. Ja testuje rozne dzis wyprobowalem PITP Strategy i zrobilem 40% konta choc przyznaje ze podjalem spore ryzyko tzn za duze pozycje. Ale poki co bede tradowal uzywajac PITP bo mi to odpowiada
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

kimkolwiek to za tydzien moze wyplacisz troche pieniedzy z tego konta i jakas grubsza mpreza..., mus byc jakies przeklamanie na ff bo ciagle pokazuja, ze twoje konto jest kontem demo :d

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

Kimkolwiek. Systemy które to są opisane w necie to mają za zadanie zmusić Cię do myślenia i wyciągnięcia wniosków. wskaźnik można czytać na wiele różnych sposobów. Szukasz nie wiadomo czego a co najcenniejsze masz w samej platformie.Jesteś tu trochę i powinieneś wiedzieć że na tacy nikt nic gotowego Ci nie podsunie. Wystarczy jak zwiększysz sobie obszar widzenia i już łatwiej jest o wiele więcej zadziałać . Wyrysowanie LT , SD, przychodzi o wiele łatwiej. Powinieneś założyć dziennik bez zbędnego pisania, screen i opis dlaczego tak a nie inaczej przynajmniej nie musiał byś zaczynać od lansowania się po innych dziennikach. No chyba że nie masz nic mądrego do napisania ale o to Cię nie posądzam.Kimkolwiek tyś jak ta poczciwa matka powaga http://www.youtube.com/watch?v=hyBzog2lglQ

Awatar użytkownika
Kimkolwiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kimkolwiek »

sureshot aaammm powiem Ci tak: wyplacac nie bede w przyszlym tygodniu bo to sa jeszcze za male pieniadze. Wplacilem te 10k aby przetestowac nowa strategie. Udalo mi sie uzyskac bardzo dobry zwrot ale tak jak mowilem wczesniej - musze zmniejszyc lot ciupunke i bedzie elegancko poczekajmy 2 - 3 miesiace.

Marcinie ja nie szukam strategii w internecine. Ja je tworze sam PITP to 100% moje dzielo opierajace sie glownie na pinbarach. Mysle ze w ciagu miesiaca zaloze swoj dziennik poki co chce pokazywac moj trading. Jeszcze kilka tradow i bede traktowany w cudzych dziennikach jak jurek w celi ------> http://www.youtube.com/watch?v=Otub59k1VDw
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.

WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Wczoraj 1 pozycje -> long na kablu, zakończony na -2 wyjście z ręki po zamknięciu brzydkim h1 i ogólnie mocnej reakcji w dół widocznej na screenie.

Dzisiaj -8 +23p na ejku, szczerze mówiąc nie spodziewałem się takiej mocnej reakcji na:

13:15 US USD ADP Employment Change (Jan)

Szarpnęli dół, góra i zamknąłem nie czekając na dalsze fajerwerki.

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Midas pisze:Witam,

Wczoraj 1 pozycje -> long na kablu, zakończony na -2 wyjście z ręki po zamknięciu brzydkim h1 i ogólnie mocnej reakcji w dół widocznej na screenie.

Dzisiaj -8 +23p na ejku, szczerze mówiąc nie spodziewałem się takiej mocnej reakcji na:

13:15 US USD ADP Employment Change (Jan)

Szarpnęli dół, góra i zamknąłem nie czekając na dalsze fajerwerki.

Pozdrawiam, Midas
Grając prawie tylko i wyłącznie na EJ musisz spodziewać się takich atrakcji Midas.
Poszukaj sobie informacji na temat tego, że EJ przez wielu nie jest uważany za "prawdziwą" parę walutową. W takich momentach kiedy UJ traci a EUR/USD zyskuje zawsze będziesz miał totalne niezdecydowanie na wykresie EUR/JPY przez to właśnie że kurs tej pary jest kreowany przez dwie poprzednie.

Ważne, że na zielono ;)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Powinno być więcej, ale trochę się bałem, że odreagują to równie szybko w dół + musiałem odejść od kompa, więc wziąłem co dawali.

Kabel +18p

Dzień na +33p, oby więcej takich dni :) Kończę na dziś.

A tak swoją drogą to kabla widzę minimum 100p wyżej. Układ piękny, mogłem chociaż pół pozycji zostawić :D

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Mnie zawsze zastanawia jak to jest - te setki procent - teraz już wiem, że wielu albo nie stosuje SL - albo daje go bardzo duży - wtedy można przetrzymać cofkę np. na 100p i czekać aż cena wróci na plus - zamyka wtedy na parę pip zysku.

Tylko co to za gra ?

U mnie wszystko musi być jasne - także kwestia straty - nie mogę patrzeć jak strata się "kisi" - to bez sensu. :shock:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Ehh był dobry dzień wczoraj, to dziś trzeba zj****.

-22p na ejku. Nie wiem co mi do głowy strzeliło, żeby grać przed i w trakcie ECB.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ