Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Dzięki, z każdym tygodniem powoli do przodu :)

A tak swoją drogą spójrzcie na ejka, dlatego właśnie nie warto grać na danych... Namielili a w ostateczności pewnie i tak pójdą tam gdzie mieli pójść, dla mnie takim bezpiecznym targetem do dalszych longów byłoby zaliczenie 140, im wyżej zamkną d1 tym lepiej. Z drugiej strony wypadałoby zrobić korektę, bo nie skorekcili 138 i 138.13 (duży SR d1-w1). Jeśli zamkną ładnie na up chociaż 139.50 d1 to będę jutro dalej longów szukał z targetem na high weekly. Swoją drogą jutro dane dla EU:

07:00 DE EUR Gross Domestic Product s.a (QoQ) (Q4)Preliminar 3
10:00 EMU EUR Gross Domestic Product s.a. (YoY) (Q4)Preliminar 3

Pożyjemy zobaczymy :)

Ja już dziś nie gram nic, zaraz lecę do sklepu, bo trzeba jakiś obiadek upichcić :mrgreen:

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Buy limit ejek 139.293, sl 10p tp 100p

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

:mrgreen:
2014-02-14_ejek_sd.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

@up

Oszukali mnie :D I to nawet 2 razy. Po reakcji m5 15;10 ustawiłem limita to zeszli i nie weszło o spread :D To się wku****m, wszedłem z łapy i wyszedłem z domu na sushi z racji, że skoro nie mam swojej walentynki to się, chociaż najem tak jak lubię :D

TP 140.23 ale szczerze mówiąc słabo to widzę, liczyłem że polecą up po pierwszej reakcji ale niestety kiszą. Jeśli nie wywali stop (1.7p) to albo zamknę w okolicach jednej z czerwonych linii albo przez zamknięciem rynku.

O której w Armadzie zamykają? Bo rzadko gram do tak późna i szczerze mówiąc nie wiem :oops:

edit. close 7.2p

Nareszcie tydzień, z którego jestem w 100% zadowolony. Wiadomo, jeszcze można by coś tam zmienić, ale 0 błędów i naginania planu.

Tydzień zamykam na +9.91%

Pozdrawiam :564:

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

O której w Armadzie zamykają? Bo rzadko gram do tak późna i szczerze mówiąc nie wiem :oops:
22 czasu platformy
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Ello.
Wklejam tutaj to wejście bo wcześniej pisałeś, że obserwujesz Aud Cad. Wejście na otwarciu rynku wczoraj z szerszym SL. Niestety nie mam tego luksusu obserwowania rynku w najlepszych godzinach więc wchodzę z H4 i przeważnie z oczekujących. Nie doczekałem do TP (mam takie okresy) ale jest to jeden z moich lepszych trejdów i dla lepszego efektu screen z M5 :mrgreen: . Podejrzewam, że gdybyś miał zamiar brać ten ruch to wszedłbyś niżej po potwierdzeniu?
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nie grałbym S'ki z tego miejsca i w ogóle bym na tej parze nie grał S'ek. Mamy trend wzrostowy na h4-d1 moim zdaniem. Dodatkowo poziom 9833 trzyma wszelkie spadki, od niego poszedł ostatni impuls h1, grałem na korekcie impulsu up dzisiaj. Po paru godzinach mielenia zamknąłem, bo już na tyle było namielone, że do ruchu up potrzebowali spadku (który zrobili). Gdybym nie wyszedł z łapy na 0 to byłoby SL dzisiaj. A tak to dzień na 0. A swoją drogą to moim zdaniem zaliczą moje TP w nocy/jutro i pójdą up do 9965-10000 a potem zobaczymy.

A Tobie Pozytyw gratuluję fajnych pipsów, obyś miał same zyskowne tygodnie :)

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Dzięki, daleka droga do tych samych zyskownych tygodni. Na początek wystarczyłyby "częste" :)
Wracając do mojego screena to Masz rację oczywiście co do trendu ale np. patrząc na W1 lub D1już nie jest takie oczywiste czy będzie dalej kontynuowany. Jeśli tak to pewnie żeby zrobić FBO a jeśli nawet będzie dalej północ to dowiemy się...no właśnie daleka droga do tego żeby to zobaczyć. Dlatego zagrałem przeciw trendowi chociaż prawda jest taka, że nie powinienem w ogóle tej pary ruszać do momentu wyjaśnienia sytuacji. Ale ja wchodzę H4+ więc na co innego zwracam uwagę natomiast Ty z mniejszych interwałów masz inne spojrzenie. Tak mi się przynajmniej wydaje:)
Jeśli pozwolisz to coś czasem wrzucę do Twojego dziennika, jak wiesz Twoje spojrzenie na wykres jest dla mnie cenne.
Pozdrawiam.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nie z takich znowu mniejszych tych interwałów :)

Jakby co to wszystkie Twoje screeny są mile widziane w moim dzienniku, może chociaż ciekawiej będzie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nudno dzisiaj strasznie, nic nie grałem. Można było ryzykownie S na ejku ale kontrtrend więc odpuściłem. Jutro dane dla GBP i FOMC, pewnie coś poszarpią.

Ogólnie ejek idzie fajnie up, tylko niestety bez większych korekt, które dałyby możliwość wejścia :(

ODPOWIEDZ