Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
forexkiller
Gaduła
Gaduła

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: forexkiller »

Witam. Bierzesz ten poziom pod uwagę?? Dość fajna konfluencja, ja już tam siedzę z shortem. Grasz tylko z zgodnie z trendem z wyższego TF??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie ma "Nie mogę", jest tylko "Nie chcę".

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Midas pisze: Można było ryzykownie S na ejku ale kontrtrend więc odpuściłem. (
Grać tego nie gram, bo to kontrtrend dla mnie i szukam longów na ejku. Można było tak jak Ty zagrałeś po reakcji na m5, ale nie gram już takich rzeczy, bo za często lubią sobie przebić bez większego przejęcia. Patrząc na m5 i co raz wyższe dołki to jak tak trochę jeszcze pomielą to ja widzę cene ponad 141 dzisiaj. Z drugiej strony przydałaby się korekta głębsza. Tak czy inaczej ja szukam longów jak zejdą niżej :)

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Jak czytam takie wpisy to ciesze się ze gram na wyższych interwalach :-D

Wysłane z mojego GT-P5100 przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

zaccny pisze:Jak czytam takie wpisy to ciesze się ze gram na wyższych interwalach :-D

Nie rozumiem, co masz na myśli?

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Hmm.... W sumie to nie wiem ale chyba to ze na m5 wszystko się szybko dzieje o trzeba pilnować tego całego grajdoła;-)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Wiesz, m5 to samo wejście. Granie z samego m5 bez obserwowania wyższych interwałów w ogóle nie ma sensu (przynajmniej moim zdaniem). Ja na m5-m1 szukam samego momentu wejścia, a setup jest z h1 przeważnie poparty analizą z h4-d1. Ogólnie staram się patrzeć na rynek jako całość, a nie pojedyncze interwały. Dążę do tego, żeby kiedyś otwierać pozycję z malutkim sl'em i tworzyć piramidy w oparciu o ruchy z d1-w1.

Pozdro :)

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

No właśnie ale widzisz grasz w oparciu o wyższe interwaly ale sl i TP ustalasz na malych:-) jak patrze tak od dawien dawna to Twoje analizy są słuszne ale moment samego wejścia kiepski. Tzn może nie tyle ze kiepski Bo tez jest ok ale właśnie dobranie sl i tp. Wiesz to tylko moje subiektywne zdanie na ten temat:-)

Awatar użytkownika
Nemojimmy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Nemojimmy »

Midas pisze:Wiesz, m5 to samo wejście. Granie z samego m5 bez obserwowania wyższych interwałów w ogóle nie ma sensu (przynajmniej moim zdaniem).
Dlaczego ? (ciekawy po prostu jestem)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nemojimmy pisze:
Midas pisze:Wiesz, m5 to samo wejście. Granie z samego m5 bez obserwowania wyższych interwałów w ogóle nie ma sensu (przynajmniej moim zdaniem).
Dlaczego ? (ciekawy po prostu jestem)
Bo nie widać w jakim miejscu się rynek znajduje. Po prostu nie widać rynku jako całości, a ja w ten sposób staram się na to patrzeć. Na przykład cena zrobiła impuls na m5 to z samego m5 można by grać S po korekcie, ale mając otwarty wykres h4 widzę, że ten impuls m5 to był koniec korekty na h4. Wtedy wolę poczekać na impuls do góry na m5 i wchodzić na korekcie ale ruchu up, żeby być po stronie wyższego TF'a.
zaccny pisze:No właśnie ale widzisz grasz w oparciu o wyższe interwaly ale sl i TP ustalasz na malych:-) jak patrze tak od dawien dawna to Twoje analizy są słuszne ale moment samego wejścia kiepski. Tzn może nie tyle ze kiepski Bo tez jest ok ale właśnie dobranie sl i tp. Wiesz to tylko moje subiektywne zdanie na ten temat:-)
Są zagrania, gdzie zgadzam się z Tobą, że sam TP jest źle dobrany. Mam zamiar zmienić to z czasem, na razie chce się obyć z byciem na plus (wiem, że to śmiesznie brzmi ale mam na razie parcie na zbieranie czegoś mniejszego a pewniejszego), dopracować do końca sam moment wejścia a wtedy postawić większy nacisk na wyciąganie z trejda jak najwięcej czyli piramida i prowadzenie pozycji na wyższym TF'ie. Tak jak pisałem doceolowo chciałbym określać trend z d1-w1 i z małym sl'em dobierać pozycje na korektach na h1 z wejściem z m5. Czyli tak naprawdę to co gram ostatnio tylko, że z trzymaniem pozycji po parę dni-tygodni jak jest ruch.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Ambitne plany ale nie ma rzeczy nie możliwych :-) życzę powodzenia i trzymam kciuki :-)

ODPOWIEDZ