Wuza Day trading vol.2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
trust512
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Wuza Day trading vol.2

Nieprzeczytany post autor: trust512 »

Eh, znowu ma powtórzyć się Wielki-Pojazd-Na-Kimkolwiek z poprzedniego dziennika? Zostałeś dość taktownie poproszony o zaprzestanie aktywnego uczestniczenia w tym dzienniku, już nie pierwszy raz z resztą. Nie widzisz że tylko denerwujesz wszystkich dookoła? A na razie to chyba najbardziej Wuzę - swoimi komentarzami nie wnosisz żadnej nie-offtopowej wartości merytorycznej do tematu a poziom Twoich wypowiedzi ciągnie w dół poziom całego wątku w którym się udzielasz.

Ponowię pytanie (nie do ciebie kimkolwiek) - "Jak to jest, że od pół roku tego typu troll ma prawo bytu na tym forum?"

Żeby nie było totalnego offtopu to powiem, że na EURCHF poziom 1.218 jak na warunki nocne ładnie odbił cenę ;) Ze względu na małą ilość argumentów-do-przebić na rynku o tej porze to trochę niepokoił mnie okrągły poziom 1.22 po drodze do kolejnego oporu - jak widać znalazło się jednak kilka osób gotowych na tej psychologicznej barierze sprzedawać.
Jak wygląda twoje spojrzenie na tą parę w aktualnym rozdaniu? Wyszedłeś z pozycji?
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

trust512 pisze:Eh, znowu ma powtórzyć się Wielki-Pojazd-Na-Kimkolwiek z poprzedniego dziennika? Zostałeś dość taktownie poproszony o zaprzestanie aktywnego uczestniczenia w tym dzienniku, już nie pierwszy raz z resztą. Nie widzisz że tylko denerwujesz wszystkich dookoła? A na razie to chyba najbardziej Wuzę - swoimi komentarzami nie wnosisz żadnej nie-offtopowej wartości merytorycznej do tematu a poziom Twoich wypowiedzi ciągnie w dół poziom całego wątku w którym się udzielasz.

Ponowię pytanie (nie do ciebie kimkolwiek) - "Jak to jest, że od pół roku tego typu troll ma prawo bytu na tym forum?"

Żeby nie było totalnego offtopu to powiem, że na EURCHF poziom 1.218 jak na warunki nocne ładnie odbił cenę ;) Ze względu na małą ilość argumentów-do-przebić na rynku o tej porze to trochę niepokoił mnie okrągły poziom 1.22 po drodze do kolejnego oporu - jak widać znalazło się jednak kilka osób gotowych na tej psychologicznej barierze sprzedawać.
Jak wygląda twoje spojrzenie na tą parę w aktualnym rozdaniu? Wyszedłeś z pozycji?

Tak, pytanie o to jak to możliwe, że ktoś taki tu funkcjonuje nie jest ani do mnie, ani do Ciebie ani do Kimkolwiek...
Nie raz ludzie byli banowani za głupoty, a tutaj mamy przypadek osoby która notorycznie obraża połowę użytkowników forum i nikt nie zająknie się na ten temat nawet słowem.
Jeżeli sytuacja taka się utrzyma to ja osobiście po prostu zrezygnuję z pisania tutaj i tyle w tym temacie.

EUR/CHF
https://www.tradingview.com/x/SuCVFhVF/

W dłuższym terminie a na taki będę musiał się przerzucić za 2-3 tygodnie, nie widzę przesłanek do zejście poniżej 1,216. Szczególnie ostatnie słowa przedstawiciela SNB o tym, że poziom 1.2 jako sztywny i broniony przez SNB nie zostanie zmieniony w obecnej sytuacji gospodarczej.
Wybicie z dużego klina na screenie to w mojej ocenie ponowny test okolic 1,23 i wyżej.

Tak jak pisałem, ekspozycję zmniejszyłem wczoraj przy 1,2196 ~
Dzisiaj była okazja do wyjścia z zyskiem z kilku pozycji, mała cześć zostaje na dłuższy termin.
Co do samego explorera to będę publikował wyniki co jakiś czas tak jak robi to większość ludzi, to że jest on aktywny 24/7 źle wplywa na moją ocenę sytuacji, niepotrzebnie zwiększam pozycję zanim dotrze do miejsca gdzie planuje to zrobić. Popatrz na większość prognoz z bloga lub stąd... część wejść była z dokładnością co do kilku pipsów, tak samo TP było oznaczane często dobrze na poziomie 30-40 pipsów a ja zamykam pozycje po 5 pipsach żeby było na zielono ;)

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

Nie raz ludzie byli banowani za głupoty, a tutaj mamy przypadek osoby która notorycznie obraża połowę użytkowników forum i nikt nie zająknie się na ten temat nawet słowem.
Bo zmienił się charakter forum. "Kasa misiu, kasa" ;)
Z rozrzewnieniem wspominam czasy esco, który banował bez pardunku wszystkich, którzy pisali głupoty i spamowali.
W ostateczności, zawsze pozostaje "ignoruj", ale to też staje się nużące na dłuższą metę.
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
trust512
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: trust512 »

Widać, że mocno negatywnie oddziałuje tutaj presja społeczna.. Jeśli ma to poprawić Twój trading to nikt, kto chce oglądać Twoje konto na zielono nie powinien zwiększać tej presji przez komentarze negujące Twoją decyzję o ukryciu explorera.
Mam nadzieję że pomimo "nowej pracy" wciąż będziesz prowadził bloga i/lub ten dziennik, bo od samego początku Twojego wkładu w to forum w postaci dzienników dużo się nauczyłem o inwestowaniu i bardzo doceniam to co robisz.
Zapewne jest jeszcze trochę podobnych w poglądach do mnie osób, ale niestety taka nasza polska natura, że Ci, którzy mają najmniej do powiedzenia, mówią najwięcej.

Schodząc trochę na ziemię, z perspektywy D1 EURUSD wygląda mi dość spadkowo
https://www.tradingview.com/x/E6Lqb572/
Jesteśmy przy oporze - ostatnie dołki a niedaleko tygodniowy pivot - jeśli nie zobaczymy cofki do okolic 1.362 to myślę, że będzie to dość mocny sygnał dla pozycji krótkich w okolice 1.341
GBPUSD realizuje powoli założenia tego co ostatnio mówiłem :)
https://www.tradingview.com/x/UiEmhgvu/
Myślę, że wrócimy pod 1.645 i jak fundamenty wspomogą to będziemy kontynuować spadki.
Co myślisz o tym funcie Wuza?

Btw dobrze widzieć nowy wpis na blogu :D
"I am thankful to all those who said no. Because of them, I did it myself"

Awatar użytkownika
lolek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: lolek »

Jest taka opcja ale pewnie trzeba by ją dopisać do skryptu forum.
Ludzie oceniają wpisy i każdy wpis ma dodatni albo ujemny ranking.
Po zebraniu określonej ilości minusów dany wpis jest wyświetlany jako "zwinięty" i jak ktoś jest ciekawy to sobie rozwija a jak nie to nie czyta.
Można taki ranking zastosować do użytkownika i automatycznie pomijać czyjeś wpisy przy ładowaniu strony.
Można też wprowadzić taką funkcje że każdy autor dziennika jest automatycznie mini-adminem dziennika i może banować możliwość udzielania się w swoim dzienniku.
Możliwości jest wiele i jest to tylko kwestia wykonania dodatkowych funkcji.

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

lolek pisze:Jest taka opcja ale pewnie trzeba by ją dopisać do skryptu forum.
Ludzie oceniają wpisy i każdy wpis ma dodatni albo ujemny ranking.
Po zebraniu określonej ilości minusów dany wpis jest wyświetlany jako "zwinięty" i jak ktoś jest ciekawy to sobie rozwija a jak nie to nie czyta.
Można taki ranking zastosować do użytkownika i automatycznie pomijać czyjeś wpisy przy ładowaniu strony.
Można też wprowadzić taką funkcje że każdy autor dziennika jest automatycznie mini-adminem dziennika i może banować możliwość udzielania się w swoim dzienniku.
Możliwości jest wiele i jest to tylko kwestia wykonania dodatkowych funkcji.
Nie chodzi o rozwiązanie pozwalające na kasowania albo banowanie niewygodnych wypowiedzi, nie chodzi o to żeby każdy Cię klepał po plecach ;)
Chodzi o fakt tolerowania tak totalnie aspołecznego typa i to bez mrugnięcia okiem, forum pozwala na ciekawą dyskusję z wieloma z Was, na różne tematy oraz naukę od siebie nawzajem i tak powinno być.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

Wuza pisze: Nie raz ludzie byli banowani za głupoty, a tutaj mamy przypadek osoby która notorycznie obraża połowę użytkowników forum i nikt nie zająknie się na ten temat nawet słowem.
Banowania oprócz multikont odbywają się przeważnie na podstawie zgłoszeń użytkowników.
Nie ma co wymagać od moda że będzie śledził wątek post za postem i starał się dojść czy ktoś kogoś obraził i kto zaczął.
Więc za każdym razem naciskamy przycisk zgłoś i po kilku takich zgłoszeniach mod ma podstawę do tego żeby jakiegoś trolla zbanować.
Naprawdę nie oczekujcie że moderatorzy będą czytać wszystkie wątki. Ja sam bardzo dużo zgłoszeń generuje ale z reguły dotyczą SEO spamu na forum i stopek.
Ponad 90% z nich jest rozstrzygana zgodnie z moim zgłoszeniem więc nie ma co mówić o tym że modzi nic nie robią.
Co do kasy to jest na odwrót, gdyby im płacili to by usunęli zanim by ktoś zdążył przeczytać.
Ja osobiście nie wtrącam się do tego co się dzieje w dziennikach bo czasem ludzie lubią się kłócić i nie ma co wchodzić między młot a kowadło :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

@Trust ~

Co do Euro myślę podobnie, z tym że zaczniemy od korekty w górę i później dalszy zjazd ale tak jak napisałem na blogu, dużo będzie zależeć od danych z tego tygodnia, jeżeli ECB nie obetnie stóp ani nie zapowie nowego programu skupu to przy słaby NFP tym razem już bez czynnika zimy możemy zobaczyć duże osłabienie dolara i wątpliwości co do dalszego szybkiego zwijania QE ~

Co do Funta, nie ma mięty pomiędzy mną a tą parą :)
Osobiście odpuściłbym aktualne miejsce, za nisko na S a co do długich z tej okolicy nie mam przekonania.
https://www.tradingview.com/x/0mHxP1cH/
Prawdopodobny wydaje się raczej scenariusz z wzrostami w okolice minimum 1,638 i tam ewentualnie szukałbym pierwszych wejść w krótką. Ale ten tydzień może nie być najlepszy na trading na parach z dolarem ;)

Co do pracy to w zasadzie polegać ona będzie na pisaniu analiz także pewnie dużo to nie zmieni w kwestii wpisów na forum i blogu, poza godzinami wpisów bo prywatną stroną zajmować się będę po pracy po prostu :) Najpóźniej 1 Marca powiem coś więcej na ten temat.

anonim09383

Nieprzeczytany post autor: anonim09383 »

To mój scenariusz na tą parę
gbp.usd.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

tyler_durden pisze:
Bo zmienił się charakter forum. "Kasa misiu, kasa" ;)
Z rozrzewnieniem wspominam czasy esco, który banował bez pardunku wszystkich, którzy pisali głupoty i spamowali.
W ostateczności, zawsze pozostaje "ignoruj", ale to też staje się nużące na dłuższą metę.
Ignoruj nic nie daje i tak widzisz, że coś napisał + odpowiedzi innych na te wiadomości.

Zgłaszałem X postów, podejrzewam że inni także, jak widać bez efektów. Ink woli zbanować kogoś kto ma swoje zdanie, ale jest trochę 'nie wygodny" niż trolla, który swoimi 400 postami nie wniósł ZUPEŁNIE niczego poza atmosferą onetu.

Może Władza robi po prostu doświadczenie jak "Pani Grażyna" na youtubie? Bo naprawdę innego wytłumaczenia nie widzę.

Pozdro

ODPOWIEDZ