trust512 pisze:Eh, znowu ma powtórzyć się Wielki-Pojazd-Na-Kimkolwiek z poprzedniego dziennika? Zostałeś dość taktownie poproszony o zaprzestanie aktywnego uczestniczenia w tym dzienniku, już nie pierwszy raz z resztą. Nie widzisz że tylko denerwujesz wszystkich dookoła? A na razie to chyba najbardziej Wuzę - swoimi komentarzami nie wnosisz żadnej nie-offtopowej wartości merytorycznej do tematu a poziom Twoich wypowiedzi ciągnie w dół poziom całego wątku w którym się udzielasz.
Ponowię pytanie (nie do ciebie kimkolwiek) - "Jak to jest, że od pół roku tego typu troll ma prawo bytu na tym forum?"
Żeby nie było totalnego offtopu to powiem, że na EURCHF poziom 1.218 jak na warunki nocne ładnie odbił cenę

Ze względu na małą ilość argumentów-do-przebić na rynku o tej porze to trochę niepokoił mnie okrągły poziom 1.22 po drodze do kolejnego oporu - jak widać znalazło się jednak kilka osób gotowych na tej psychologicznej barierze sprzedawać.
Jak wygląda twoje spojrzenie na tą parę w aktualnym rozdaniu? Wyszedłeś z pozycji?
Tak, pytanie o to jak to możliwe, że ktoś taki tu funkcjonuje nie jest ani do mnie, ani do Ciebie ani do Kimkolwiek...
Nie raz ludzie byli banowani za głupoty, a tutaj mamy przypadek osoby która notorycznie obraża połowę użytkowników forum i nikt nie zająknie się na ten temat nawet słowem.
Jeżeli sytuacja taka się utrzyma to ja osobiście po prostu zrezygnuję z pisania tutaj i tyle w tym temacie.
EUR/CHF
https://www.tradingview.com/x/SuCVFhVF/
W dłuższym terminie a na taki będę musiał się przerzucić za 2-3 tygodnie, nie widzę przesłanek do zejście poniżej 1,216. Szczególnie ostatnie słowa przedstawiciela SNB o tym, że poziom 1.2 jako sztywny i broniony przez SNB nie zostanie zmieniony w obecnej sytuacji gospodarczej.
Wybicie z dużego klina na screenie to w mojej ocenie ponowny test okolic 1,23 i wyżej.
Tak jak pisałem, ekspozycję zmniejszyłem wczoraj przy 1,2196 ~
Dzisiaj była okazja do wyjścia z zyskiem z kilku pozycji, mała cześć zostaje na dłuższy termin.
Co do samego explorera to będę publikował wyniki co jakiś czas tak jak robi to większość ludzi, to że jest on aktywny 24/7 źle wplywa na moją ocenę sytuacji, niepotrzebnie zwiększam pozycję zanim dotrze do miejsca gdzie planuje to zrobić. Popatrz na większość prognoz z bloga lub stąd... część wejść była z dokładnością co do kilku pipsów, tak samo TP było oznaczane często dobrze na poziomie 30-40 pipsów a ja zamykam pozycje po 5 pipsach żeby było na zielono