obserwuję - UJ z potencjałem na długą w dwóch strefach.
pzdr
wrzutka poniżej
PS 10-37
hohoh bardzo prospadkowa świeczka po retail sales w UK

Ja na USD/JPY widze ladnego Bata:MACIEK408 pisze: obserwuję - UJ z potencjałem na długą w dwóch strefach.
Mnie się wydaje, że na razie tworzy się to małe 5-0marcin.lisiecki pisze:obserwuję - UJ z potencjałem na długą w dwóch strefach.
Ja na USD/JPY widze ładnego Bata:
Czy podczas analizy historii dokonałeś jakichś spostrzeżeń - np. że na danym rynku sprawdza się BAT, a nie sprawdza np. BUTTERFLY, albo że dany rynek częściej respektuje jakieś zniesienie, a innego nie respektuje.MACIEK408 pisze:co do formacji to traktuję je uznaniowo. mam komplet współczynników i przerobioną historię na kilku parach i indeksach co do nich. czy to bat czy gartley to już nie patrzę - zresztą Carney traktował je dosyć ściśle, więc konkretne nazwy miały sens. inni widzą szereg alternatyw czyli butterfly może mieć kilka odmian w zależności od ostatniego ramienia czy też zniesienia BC.
myślę że trzeba by przerobić większy kawałek czasu żeby jakieś stosowne wnioski wysnuwać dla ogółu. dlatego sie nie podejmuję.ja wybrałem sobie współczynniki jakie wg mnie występują najczęściej - tzn chodzi mi o zewnętrzne bo wewnętrzne i tak chyba każdy ma takie same. z wewnętrznych staram się nie używać fibo .886 i .236. co do konkretnych typów formacji to nie mam opinii - jak już mówiłem nie jest dla mnie ważne czy pokrywa to się z nazewnictwem Carneya. najważniejsze są harmoniczne z XA i BC i zniesienia fibo ostatniej fali.dzacek pisze:na danym rynku sprawdza się BAT, a nie sprawdza np. BUTTERFLY, albo że dany rynek częściej respektuje jakieś zniesienie, a innego nie respektuje.