S/D tak to widzę

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
JAREK67
Maniak
Maniak

Re: S/D tak to widzę

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

Tym razem trochę spóźnione wejście. Ale jestem optymistą ;)

Obrazek
хостинг картинок bmp

JAREK67
Maniak
Maniak

Wykoncypowałem sobie wskaźnik Delty_MTF ;) pokazujący relację popyt/podaż na każdym TF.
To może być bardzo pomocne narzędzie. Zwłaszcza w trakcie dynamicznych ruchów kiedy cena dochodzi do potencjalnych punktów zwrotnych, wtedy ładnie widać począwszy od najniższych TF zmianę sentymentu rynku.

Obrazek
хостинг изображений png

Awatar użytkownika
Damfry
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damfry »

Na czym Delty_MTF opiera swoje obliczenia? Dłubałeś może w bebechach ? :)
pzdrw.

====edit====

Całkiem sprytne rozwiązanie.
W domyśle zakładam że kierunek zaczyna zmieniać np z czerwonego na zielony, gdy znajdzie się w bazie wzrostowej? Czy może gdy taka się wyklaruje?
Ostatnio zmieniony 29 sty 2014, 23:37 przez Damfry, łącznie zmieniany 1 raz.

JAREK67
Maniak
Maniak

Damfry pisze:Na czym Delty_MTF opiera swoje obliczenia? Dłubałeś może w bebechach ? :)
pzdrw.
Wyciągnąłem dane dla wszystkich TF przez icustom () i wrzuciłem do innego indyka (jakiegoś TRO). Korzystam ze wskaźników serii ClusterX więc nie obciąża mi to komputera zbytnio.

Dodatkowe strzałki pokazują kierunek zmian delty na każdym TF.

Obrazek
загрузить картинку

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Cześć Jarek,

Jak tam systemy? Od czasu do czasu czytałem Twój temat i szczerze mówiąc... pogubiłem się :P Co obecnie testujesz i jak wyglądają wyniki + czas testów + jakie metody? Jakby co to w programowaniu jestem mega zielony, więc musisz do mnie jak do "pleba" komputerowego mówić :D

Pozdrawiam, Midas

JAREK67
Maniak
Maniak

Midas pisze:Cześć Jarek,

Jak tam systemy? Od czasu do czasu czytałem Twój temat i szczerze mówiąc... pogubiłem się :P Co obecnie testujesz i jak wyglądają wyniki + czas testów + jakie metody? Jakby co to w programowaniu jestem mega zielony, więc musisz do mnie jak do "pleba" komputerowego mówić :D

Pozdrawiam, Midas
Tematów jest wiele. Jednak te najbardziej obiecujące, które nadają się do automatyzacji nie mają nic wspólnego z analizą wykresów. Wymagają też stosowania innych technologii. Może coś pokażę jak już brokerzy przestaną pozwalać na zarabianie. ;)
ps. W zakresie S/D uważam, że PA w połączeniu z analizą VSA ma ogromny potencjał i daje pewną przewagę na rynku. Trochę ten kierunek zaniedbuję ze względu na inne projekty właśnie. Właściwie to teraz tutaj jedynie testuję różne moje pomysły i narzędzia mające na celu podniesienie efektywności tego typu tradingu.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

Jarek ten wykres w stopce
nie wiem jaki to projekt jest na plusie ale ten wykres to taki słaby tak jakby ternd sie zmienił ?

modyfikujesz coś go czy zostawiłeś samemu sobioie i czekasz na wyniki
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

JAREK67
Maniak
Maniak

Jones pisze:Jarek ten wykres w stopce
nie wiem jaki to projekt jest na plusie ale ten wykres to taki słaby tak jakby ternd sie zmienił ?

Ten wykres to skalper, z dziennika let's scalp. Faktycznie wygląda na to, że charakter rynku się zmienił. Nic nie zmieniam zobaczę jak się dalej sytuacja rozwinie, ale i tak koncepcja nie rokowała w dłuzszym okresie na koncie realnym.

Awatar użytkownika
Jones
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Jones »

JAREK67 pisze:
Jones pisze:Jarek ten wykres w stopce

Ten wykres to skalper, z dziennika let's scalp. Faktycznie wygląda na to, że charakter rynku się zmienił. Nic nie zmieniam zobaczę jak się dalej sytuacja rozwinie, ale i tak koncepcja nie rokowała w dłuzszym okresie na koncie realnym.
OK rozumiem
wiem że z realem jest problem ale chciałbym abyś go jeszce potestował bez zmian może bedzie abc :D
Pamiętaj, że twoim celem jest grać dobrze, a nie grać często. Alexander Elder
http://www.forexfactory.com/jones_pl
https://www.myfxbook.com/members/Jones

ODPOWIEDZ