OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

ostatnio mamy duzo flatów jak sie wykorzysta oczywiscie filtr chocby w postaci MA , ale jak to mówią cierpliwość to prawdziwy klucz do sukcesów i stanie z boku tez jest pozycją a OZ od 4 H jest tylko tego dowodem...czekamy na lepsze czasy..poza tym uwazam ze wystarczy wybrać od 1do 3 par najlepiej kazda z innej beczki np pierwsza tzw,commodities currency CAD(od ropy) AUD lub NZD (od złota),druga to zalezna od giełd swiatowych a wiec jakas z crossem z JPY a trzecia z najbardziej płynnymi walutami a wiec EUR lub GBP albo CHF swietnie je opracować i grać na nich..
pozdrawiam
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

arexz1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arexz1 »

Stanie obok napewno sie oplaci :) przynajmniej wiesz ze wchodzisz w slusznym punkcie cierpliwosc jest kluczem do kazdego sukcesu od pieniedzy po rodzine

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

Oz + fibo moze byc bardzo ciekawym rozwiazaniem ...
co prawda na ponizszym przykładzie uzywajac trendu z ostaniego tygodnia...
EUR/USD jeszcze nie ma sygnalu sprzedaży ale warunki poczatkowe tzn 38,2 % zniesienia fibo oraz 200 SMA sa juz spełnione , do szczęścia brakuje tylko sygnałów na AC i AO,stoch tez juz sygnalizuje lokalne wykupienie...zobaczymy :P

z kolei na GBP/USD mamy tez podobna sytuację z tym że testujemy 61,8 % zniesienia fali warunki początkowe spełnione teraz czas na AC i AO
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
yac
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yac »

Kurde, czy to u mnie jest coś nie tak, mam zwidy czy jaka cholera - myślałem, że słupek AO po pojawieniu się o określonej godzinie nie zmienia koloru w trakcie ewolucji świecy - już kilka razy zauważyłem taką przypadłość, dziś na GBP/USD o 10 na ODL'u AC było czerwone, AO jeszcze zielone, pomyślałem sobie, że szykuje się shorcik. Patrzę teraz, AO czerwone, trend spadkowy w pełnym impecie i okazja do wejścia już chyba przeleciała koło nosa.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

yac pisze:Kurde, czy to u mnie jest coś nie tak, mam zwidy czy jaka cholera - myślałem, że słupek AO po pojawieniu się o określonej godzinie nie zmienia koloru w trakcie ewolucji świecy - już kilka razy zauważyłem taką przypadłość, dziś na GBP/USD o 10 na ODL'u AC było czerwone, AO jeszcze zielone, pomyślałem sobie, że szykuje się shorcik. Patrzę teraz, AO czerwone, trend spadkowy w pełnym impecie i okazja do wejścia już chyba przeleciała koło nosa.
to trzeba wchodzic na 2 swiecy

juz nie raz bylo podawane ze przy wejsciu na 2 swiecy wyniki tez sa bardzo dobre i pewne przede wszystkim...bo na 1 czesto repaintuje i ciezko jest wychwyic moment wejscia albo za wczesnie wejdziemy albo odpuscimy a potem okaze sie ze nie potrzebnie bo nagle znow jest w tym samym kolorze co AC a nizsze TF czasami nie uchwycą odpowiednich wejść, a czesc własnie pokaze zgodne wejscie dopiero przy 2 swiecy na 4h...czyli suma sumarum i tak wejdziemy przy 2 ...
Ostatnio zmieniony 17 cze 2008, 12:37 przez jaguarII, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
galileo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: galileo »

jaguarII pisze:
yac pisze:Kurde, czy to u mnie jest coś nie tak, mam zwidy czy jaka cholera - myślałem, że słupek AO po pojawieniu się o określonej godzinie nie zmienia koloru w trakcie ewolucji świecy - już kilka razy zauważyłem taką przypadłość, dziś na GBP/USD o 10 na ODL'u AC było czerwone, AO jeszcze zielone, pomyślałem sobie, że szykuje się shorcik. Patrzę teraz, AO czerwone, trend spadkowy w pełnym impecie i okazja do wejścia już chyba przeleciała koło nosa.
to trzeba było wchodzic na 2 swiecy

juz nie raz bylo podawane ze przy wejsciu na 2 swiecy wyniki tez sa bardzo dobre i pewne przede wszystkim...bo na 1 czesto repaintuje
ja juz dawno zapomnialem o wchodzeniu na 1 swiecy ...z wykorzystaniem 200 lub 60 sma mozna spokojnie wchodzic na 2 zreszta wyniki poprzednie podawane sa najlepszym tego dowodem ze zarobic mozna tak samo a i wejscia pewniejsze i unikniemy repaintów i falszywych wejsc a i historie mozna swietnie pokazac...zreszta powinno tak na prawde wchodzic sie na 2 według teorii B.Williamsa, Oz to po prostu tylko przyspieszył.. :P
Niech Pipsy Będą z Nami !!!

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

galileo pisze:zreszta powinno tak na prawde wchodzic sie na 2 według teorii B.Williamsa
teoretycznie tak ale jeszcze jest wazne po której stronie jest AO po "+" czy po "-" zreszta podawalismy to w poprzednich postach...
jesli AO jest dodatnie ale jeszcze czerwone a AC pokazuje juz kupno (jest zielone) i stoch rosnacy i mamy wykres cenowy nad 60 lub 200(jak ktos korzysta z tych filtrów) to mozemy wejść juz na 1 AO który pokaze zielony kolor kupna (tzw saucer kupna)..wazne po prostu jest aby obserwowac ten system po doswiadczeniu z wykorzystaniem tego sysa poźniej nabiera sie wprawy i niejako automatycznie sie wchodzi i zarabianie na tym sysie staje sie przyjemnoscia juz kiedys napisałem ze jest on takim "inteligentnym systemem"który nawet podczas danych czasami wie jak sie ma zchować ale trzeba go troche poznać znależć jego słabe jak i dobre strony , jak juz zrozumiemy go w stopniu umozliwiajacym regularne wygrane to mozemy myslec o powazniejszym inwestowaniu :)

Awatar użytkownika
planet
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: planet »

A jakie jest wasze zdanie o tej sytuacji czy takie sygnały są coś warte?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pamietajcie o tym ZAWSZE !!!
http://www.youtube.com/watch?v=epeQwq-aYV0

arexz1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: arexz1 »

Wejscie bylo wlasnie na swiecy o godzinie 12:00 zalaczam obrazek wszystko ladnie wg systemu. AC i AO czerwone stoch przecial 80 i byl przy linii zerowej. 50 pips do przodu czekamy na 100 :D

Obrazek

Dodano po 1 minutach:

Obrazek
Obrazek

Dodano po 5 minutach:

Kolejne wejscia wg systemu squeez more:

EUR/USD o 16 na spadek jezeli AO zmieni sie na czerwona

USD/CHF o 16 na wzrost jezeli AO zmieni sie na zielone

USD/JPN o 16 na wzrost jezeli AO zmieni sie na zielone (wykres tutaj zbliza sie do wzniesienia fibo 0.0 na poziomie 108,60 takze tutaj realizowalbym zyski)

Narazie powinno wam wystarczyc to do analizy u siebie :)

ODPOWIEDZ