OzFX Squeeze-More Strategy
- magictrader
- Pasjonat
Wczoraj i dzisiaj rynek poruszał się pięknymi długimi falami, raz w górę, raz w dół. W takim przypadku większość systemów "zadziała". Oz ma jeszcze taką zaletę, że eliminuje część sygnałów, gdy rynek jest w konsolidacji.
W takich dniach jak ostatnio trzeba się "nachapać" ile wlezie, aby później móc trochę oddać, gdy te fale będą bardziej chaotyczne
P. S. wybiera się ktoś może jutro i pojutrze na szkolenie XTB w Poznaniu?
Z ciekawości odwiedzę ich i zobaczę jak te szkolenia wyglądają...
W takich dniach jak ostatnio trzeba się "nachapać" ile wlezie, aby później móc trochę oddać, gdy te fale będą bardziej chaotyczne

P. S. wybiera się ktoś może jutro i pojutrze na szkolenie XTB w Poznaniu?
Z ciekawości odwiedzę ich i zobaczę jak te szkolenia wyglądają...
zdecydowanie lepszym filtrem jest 60...wiem to z doswiadczenia na 4h 200 jest za duza a OZ zaleca stosowanie ale nie na 4h tylko na daily wlasnie 200arexz1 pisze:o filtrze jakim jest 200 SMA
przy wykorzystaniu 60 mamy potencjalnie wiecej wejsc i nie sa to bynajmniej stratne pozycje,niektóre tak ale wiekszosc ladnie wchodzi...przy 200 sa chwile kiedy trzeba czekac na dobry sygnal nawet kilka dni a nawet tydzien...w tym samym czasie przy 60 mozna złapac juz pare pipsów..
Niech Pipsy Będą z Nami !!!
galileo pisze:zdecydowanie lepszym filtrem jest 60...wiem to z doswiadczenia na 4h 200 jest za duza a OZ zaleca stosowanie ale nie na 4h tylko na daily wlasnie 200
przy wykorzystaniu 60 mamy potencjalnie wiecej wejsc i nie sa to bynajmniej stratne pozycje,niektóre tak ale wiekszosc ladnie wchodzi...przy 200 sa chwile kiedy trzeba czekac na dobry sygnal nawet kilka dni a nawet tydzien...w tym samym czasie przy 60 mozna złapac juz pare pipsów..

no Jacas fajne zestawienie zrobiłeś,sporo pracy w to włożyłeś..Jacas pisze:Witam,
Przeczytalem watek 2 razy i to co mi sie najbardziej rzucilo w oczy to 100 pytan o to samo od ludzi, ktorym sie nie chcialo wszystkiego czytac...
Poniewaz wlasnie robilem dla znajomego zrzut wszystkich zasad systemu opisanych na forum, postanowilem wrzucic to tutaj, moze komus sie przyda.
To co znajduje sie w zalaczniku to moja (oczywiscie subiektywna) kompilacja wszystkich najwazniejszych rzeczy z calego tego watku plus dodatkowo przetlumaczone na polski zasady wejsc AO i AC na podstawie opisow z Alpari (usunalem fragmenty o zasadach wejsc Buy/Sell Stop, bo uznalem, ze lepiej uzywac instant exec).
PS: Sorki za zamieszczenie wycinkow postow "bez zgody autorow", ale mam nadzieje, ze jak wkladam to w ten sam watek, w ktorym bylo to oryginalnie pisane to sie nikt nie obrazi.
PS2: Oczywiscie uwazam, ze przeczytanie calego watku da kazdemu DUZO wiecej niz moje streszczenie

wersja skrócona na prawde moze sie komus przydać...
Jaguarll,jaguarII pisze:galileo pisze:zdecydowanie lepszym filtrem jest 60...wiem to z doswiadczenia na 4h 200 jest za duza a OZ zaleca stosowanie ale nie na 4h tylko na daily wlasnie 200
przy wykorzystaniu 60 mamy potencjalnie wiecej wejsc i nie sa to bynajmniej stratne pozycje,niektóre tak ale wiekszosc ladnie wchodzi...przy 200 sa chwile kiedy trzeba czekac na dobry sygnal nawet kilka dni a nawet tydzien...w tym samym czasie przy 60 mozna złapac juz pare pipsów..nie zawsze i nie wszedzie zarówno 60 jak i 200 nie sprawdzaja sie na wszystkich parach , kazda para jest inna jesli korzystasz z MA jako filtra musisz czesto samemu dobierac odpowiednią MA...
A nie wiesz, gdzie o tym moznaby cos wiecej poczytac, czyli jakie srednie na jakie pary/interwaly i dlaczego? czy tylko praktycznie samemu trzeba dojsc do tego?
BTW: Dzieki za pochwale, jak mnie jeszcze rynek pochwali i da pare pipsow ugrac, to bedzie komplet ;-)