OzFX Squeeze-More Strategy

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

magictrader pisze:czyli short na USD/CAD
tak???? jeśli chodzi o ten system to nie widzę na nim jeszcze żadnego shorta na M30 H1 a tym bardziej na H4
ech...

Awatar użytkownika
magictrader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: magictrader »

Dziwne, takie dobre dane posypały się dla CADa, a mimo to nie chcą go kupować mimo konkretnej wyprzedaży Dolara. :idea:

U mnie jest sygnał z potwierdzeniem na M30.

Dodano po 7 godzinach 23 minutach:

jak na razie ładny 40 pipsowy short, zobaczymy co będzie dalej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

magic widze ze meczysz canadiana i nie dajesz za wygrana... :P

co do wejscia sygnal faktycznie dosc mocny,ale jak dla mnie to troche gra przeciwko trendowi...no ale ta korekta moze miec swoj TP na 23,6 % zniesienia fibo

pozdrawiam i zycze big pipsów

anbarkh
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: anbarkh »

na jakich parach traduje sie najlepiej tym systemem, widzialem, ze na GBP/JPY ma swietne wyniki, czy ktos sprawdzal na jakich jeszcze ?

ktos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ktos »

anbarkh pisze:na jakich parach traduje sie najlepiej tym systemem, widzialem, ze na GBP/JPY ma swietne wyniki, czy ktos sprawdzal na jakich jeszcze ?
kilka stron wcześniej ktoś podał w tabelce ile w jakimś tam okresie było trafnych sygnałów na różnych parach... poszukaj
ech...

jaguarII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jaguarII »

anbarkh pisze:na jakich parach traduje sie najlepiej tym systemem, widzialem, ze na GBP/JPY ma swietne wyniki, czy ktos sprawdzal na jakich jeszcze ?
tutaj masz tabelki oza...arkusz przedstawia głównie wyniki na daily , ale tez AES i special...

http://www.ozfx.com.au/2008/06/02/2890- ... cess-rate/

Awatar użytkownika
Jacas
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jacas »

Witam,

Przeczytalem watek 2 razy i to co mi sie najbardziej rzucilo w oczy to 100 pytan o to samo od ludzi, ktorym sie nie chcialo wszystkiego czytac...

Poniewaz wlasnie robilem dla znajomego zrzut wszystkich zasad systemu opisanych na forum, postanowilem wrzucic to tutaj, moze komus sie przyda.

To co znajduje sie w zalaczniku to moja (oczywiscie subiektywna) kompilacja wszystkich najwazniejszych rzeczy z calego tego watku plus dodatkowo przetlumaczone na polski zasady wejsc AO i AC na podstawie opisow z Alpari (usunalem fragmenty o zasadach wejsc Buy/Sell Stop, bo uznalem, ze lepiej uzywac instant exec).

PS: Sorki za zamieszczenie wycinkow postow "bez zgody autorow", ale mam nadzieje, ze jak wkladam to w ten sam watek, w ktorym bylo to oryginalnie pisane to sie nikt nie obrazi.

PS2: Oczywiscie uwazam, ze przeczytanie calego watku da kazdemu DUZO wiecej niz moje streszczenie :-)

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

Dzięki bardzo fajny materiał. Szacun za to, że Ci się chciało.

Panowie pytanie jeszcze. System wydaje się być bardzo dobry w każdym razie wart zainteresowania. Pytanie zatem brzmi. Czy siedzicie i patrzycie na układ wskaźników i świeczek non stop? Z tego co pamiętam to OZ jeśli ktoś zapisał się na subskrypcję sygnałów to ustalał wejścia raz na dobę. Było to gdzieś około 02:00-02:15 naszego czasu. Jak sprawa wygląda u Was?

PS:Patrząc na założenia to o godzinie 12.00 został wygenerowany sygnał buy na parze AUD/USD.

ODPOWIEDZ