EFFECTIVE EXPERIMENT
Re: EFFECTIVE EXPERIMENT
Deutsche bank jest tylko największym pośrednikiem na świecie ( nie wiem skad masz te dane fxemeryt ale wydawało mi się , że to deutsche bank jest największym pośrednikiem ). Ci ONI jest mocno rozbuchane. To jest kolektyw w dużej mierze losowy i często te duże banki inwestycyjne również się myla.
fx-forum
EFFECTIVE pisze:USDJPY nie potrzebnie odpuściłem, zlapalem dołek ale sam przestałem dowierzać w tak piękne LT.
Tym razem cel jest wiekszy i czas na dolarową hegemonie.
Jesli ktos ma jakies argumenty przeciwko dolarowi i dalszemu pogłębianiu sie spadków na USDCHF to prosze smialo pisać.
Dzisiejsze zagranie na USDCHF + wykres z zagraniami długoterminowymi i celem tak jak wczesniej pisałem:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kolejne zagranie na długi termin, tym razem inwestycja w surowce - srebro.
Moze wydać sie sprzeczne inwestowanie jednoczesnie w dolara (USDCHF) i srebro ale ostatnimi czasy zloto jak i srebro chodzi jak chce, bez korelacji z dolarem. Tak że w razie czego zrobiła się całkiem dobra dywersyfikacja i jedno zabezpiecza drugie.
pozdrawiam
Moze wydać sie sprzeczne inwestowanie jednoczesnie w dolara (USDCHF) i srebro ale ostatnimi czasy zloto jak i srebro chodzi jak chce, bez korelacji z dolarem. Tak że w razie czego zrobiła się całkiem dobra dywersyfikacja i jedno zabezpiecza drugie.
pozdrawiam
Hej Ov... Effective
Zapowiadało się ciekawie, jak idzie?

- Kimkolwiek
- Pasjonat
hmmm overall is not as effective as he used to be. I guessZeziu07 pisze:Hej Ov... Effective![]()

Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Zeziu07 pisze:Hej Ov... Effective![]()
Przerwa była i w zasadzie trwa nadal, ale w miedzy czasie testuje longterm na demku w oparciu o D1 gdzie transakcje zawieram kolo 22:30 i już mogę się trochę pochwalić, tzw testy raptem od 5 grudnia w przypadku strategii stabilnej i od 10 grudnia w przypadku strategii progresywnej.
Oba konta po 100 tys:
Stabilna - zlecenia po 0,10 lota (przy tej sumie oczywiście mogly by być co najmniej po 1 lot ale nie o to chodzi....)
Progresywna - od 0,01 lota (ta ma na celu sprawdzić ile razy z rzedu może wystapic SL) Poki co doszedłem do 0,16 lota i to na eurjpy gdzie mnie w sumie non stop wybijalo i to 0,16 w końcu zaliczylo TP.
Dodam, ze strategie są zupełnie różne. Stabilna daje bardzo mało sygnalow ale jak widać 11 było profitowych, a 10 stratnych. RR wynosi 1:2 tak ze okej, dzięki temu stabilnie zaczela isc do przodu.
W progresywnej RR to również 1:2 z tym ze system jak widać mało skuteczny ale tutaj bardziej chodzi o progresje (10 zyskownych i 27 stratnych) ale jak już sprawdziłem wystarczy, ze przestawie RR na 1:1 i będzie znacznie lepiej, ale poki co nic nie zmieniam.
Zalaczam statementy obu strategii:
Kimkolwiek pisze:hmmm overall is not as effective as he used to be. I guessZeziu07 pisze:Hej Ov... Effective![]()
hehe, prawda jest taka, że gdy już wpadne w ten trans zarabiania to czuje się nie do zdarcia ale były dwa faile które popelnilem w tamtym roku i których już nie zamierzam powtarzać czyli konkursy.... najpierw aliora, a później tms.... i jeśli mogl bym wyciagnac jakies wnioski to konkursy nie są na moją psyche... to cale tępo, wyścig itd., granie na maxa (konkurs tmsu trwal 3 miechy) sa zwyczajnie wykanczajace/ wyniszczające... i nie dobrze wplywaja również na decyzje na rachunek nie konkursowy. Tak to wygląda u mnie dlatego, w żadnego lotka więcej nie wchodzę....

pozdrawiam
Dobra, od wczoraj wróciłem do gry po dluzszej świątecznej przerwie i trochę naskalpowalem tu i ówdzie:
a co do demka to progresywna zaczela gonic stabilną wiec jest nieźle.
Przyznam, ze przy stabilnej musze się bardziej wysilić (zrobić kilka kresek, luknac formacje etc) a progres jest na tak zwaną pałe
a co do demka to progresywna zaczela gonic stabilną wiec jest nieźle.
Przyznam, ze przy stabilnej musze się bardziej wysilić (zrobić kilka kresek, luknac formacje etc) a progres jest na tak zwaną pałe

Dzisiaj rynek lekko niezdecydowany, tak, ze można było pogrywać w te i na zad. Kilka failow ale więcej profitow. Gralem dzisiaj na trzy tury można powiedzieć. Najpierw od rana, później priv, poznym popołudniem, znowu prive i pod fomc ale lipa z tego wyszla bo ruchy nie takie jak się spodziewałem.
Co do moich przyszłych funduszy
to idzie niezle.
Ta taktyka nadawala by się do kont 10 tys minimum - stabilna jak i progresywna. Na kontach po 100 tys - spokojnie można grac lotem na stabilnej i zaczynać od 0,10 na progresywnej czyli 10 razy więcej niż obecnie zwłaszcza ze maxymalna obsuwa w oby dwóch przypadkach to max 500zl ,a przy locie było by to jakies 5 tys zł. Za 2-3 miechy jak tak dalej pojdzie to również i w nie wejde realem.
pozdrawiam
Co do moich przyszłych funduszy

Ta taktyka nadawala by się do kont 10 tys minimum - stabilna jak i progresywna. Na kontach po 100 tys - spokojnie można grac lotem na stabilnej i zaczynać od 0,10 na progresywnej czyli 10 razy więcej niż obecnie zwłaszcza ze maxymalna obsuwa w oby dwóch przypadkach to max 500zl ,a przy locie było by to jakies 5 tys zł. Za 2-3 miechy jak tak dalej pojdzie to również i w nie wejde realem.
pozdrawiam
Fundusze do przodu i zastanawiam się kiedy czeka je kolejna obsuwa bo w tej chwili jak by nie było stabilny w ciągu ponad miesiąca dal zarobić prawie 20% a progresywny 11% - gdyby dobrac stawki odpowiednio do kwoty.
Co do reszty, to jakims fartem zbudziłem się idealnie na sygnal na kablu... i tak wlasnie lubie - jedno szybkie zagranie i można robic cos innego.
pozdrawiam
Co do reszty, to jakims fartem zbudziłem się idealnie na sygnal na kablu... i tak wlasnie lubie - jedno szybkie zagranie i można robic cos innego.
pozdrawiam